1082LR
AMSTERDAM
tel. 020-6445575

Na een afgelaste wedstrijd mochten de meiden weer eens naar Amsterdam.
Tussen de kantoren en appartementen van de Zuidas begonnen de meiden bij prachtig weer aan de wedstrijd.
Meteen vanaf de aftrap was ADO de betere partij.
Met meerdere kansen van onder andere Lisa en Nina van afstand, wist de keepster van AFC het doel schoon te houden.
Waar ADO veel gemiste kansen had, was het AFC die met 1 kans wel wist te scoren met een frommelgoal in de 16e minuut.
Niet veel later moest de keepster van AFC na een redding gewisseld worden, 1 van haar vingers klapte dubbel en moest gekoeld worden.
De nieuwe keepster was duidelijk niet gewend op doel te staan, helaas wist ADO daar in de eerste helft toch geen gebruik van te maken.
De tweede helft begon weer sterk voor ADO, met dit keer een snelle goal.
Milou wist Lisa te vinden, die de bal met een goed schot langs de keepster wist te schieten.
Met een gelijke stand kon ADO nu op jacht naar een voorsprong, dat is dan ook precies wat ze deden.
Toch duurde het tot de 19e minuut dat dat lukte. Sumeyye wist met een prima steekpass Zoë te bereiken. Zoë zag de keepster te ver uit haar doel staan en zorgde met een geweldige lob in de verre hoek voor de voorsprong van ADO.
Dat schudde AFC wakker, het laatste kwartier begon een tegenoffensief en was het vooral tegenhouden voor ADO.
Hoewel de verdediging van ADO goed hun best deed, kreeg de nummer 10 van AFC te veel ruimte en wist met een goed geplaatst schot van buiten de 16 de bal in de kruising te schieten.
Helaas wist ADO geen grote kansen meer te creëren en bleef de stand op 2-2 steken.
Een wedstrijd waarbij AFC slecht een kwart van de wedstrijd de overhand had, wist ADO toch net niet een overwinning binnen te halen.
Gelukkig wel een kostbaar puntje binnen gehaald, het laatste kwartier maakte ze het nog spannend.
Op naar de laatste wedstrijd van dit seizoen tegen DSS.