AMSTERDAM
tel. 020-6942741

Half negen uit bij Zeeburgia, lekker uitslapen was er dus niet bij voor de meiden.
Na een fanatieke warming-up bleken de meiden, ondanks de vroegte, er klaar voor te zijn.
Meteen na de aftrap werd de aanval opgezocht door Zeeburgia, deze aanval resulteerde in een vroege corner. Er werd een goed ingestudeerde corner genomen, de nummer 4 van Zeeburgia kwam van ver buiten de 16 aangerend om de bal hard het doel in te koppen.
Dat was dan ook de enige kans in bijna de gehele eerste helft voor Zeeburgia.
ADO schrok wakker van de snelle goal en namen controle over de wedstrijd. Er werd uitstekend druk gezet door het hele team, de voorhoede verdedigde goed mee. Judo leek echt geholpen te hebben.
Daardoor kwam Zeeburgia niet aan voetballen toe en ADO gemakkelijk in balbezit. Er werd dan ook constant de aanval opgezocht en na balverlies de bal heroverd, om weer aan te vallen.
Toch duurde het pas na meerdere kansen tot de 28e minuut dat ADO gelijk wist te komen. Een goede steekpass van Nina wist Lisa te bereiken, een prima schot volgde, de 1-1 was een feit.
Helaas werd het enige moment van onoplettendheid van de eerste helft gelijk afgestraft door Zeeburgia. In de 32e minuut wisten ze door een snelle counter over de as de 2-1 te scoren.
Maar gelijk na de aftrap zette Maureen een geweldige loopactie over de rechter flank in. Een strakke voorzet op Lisa die de bal alleen maar in hoefde te tikken. De achterstand werd nog net voor de rust terug gedraaid.
Niets aan de hand zou je zeggen, met zoveel kansen en duidelijk overwicht moest de overwinning toch binnen te slepen zijn.
Helaas was de scherpte en inzet bij ADO volledig verdwenen in de tweede helft. Er werd onderling geklaagd of gekletst, van het teamwork van de eerste helft was niet veel meer over.
Zeeburgia kreeg veel te veel ruimte en werd niet goed opgevangen. Ze wisten nog 5 keer te scoren waarvan er 1 afgekeurd werd.
Een terugkerend fenomeen, 1 helft per wedstrijd goed spelen. Zonde, want de meiden hebben ook in vorige seizoenen laten zien dat ze tot meer in staat zijn.
Een prima doel om aan te werken, Aanhouden Doet Overwinnen.