Zwaluwen Jeugd Beker Meiden O15 poulefase Groep 1 01

HEEMSKERK
tel. 0251-244534

In de laatste bekerwedstrijd moest ADO het opnemen tegen koploper Dios.
Al snel werd duidelijk dat de meiden van ADO nog niet helemaal wakker waren.
In de 2e minuut kon een speelster van Dios vanuit randje buitenspel vrij eenvoudig doorlopen tot in de 16 en het openingsdoelpunt maken.
Er waren wel wat kansjes van ADO, maar de meeste dreiging kwam echt van Dios.
Door regelmatig knap keeperswerk van Lieke bleef de schade bij de rust beperkt tot 0-4.
ADO begon sterker aan de tweede helft, door meer druk te zetten en vaker tot aanvallen te komen.
Echter was het combinatiespel nog niet helemaal op orde en werd de bal te vaak via een lange pass ingeleverd.
In de 15e minuut kwam de spits van Dios de 16 binnen en werd de bal tussen haar en Lieke ingespeeld. Ze gingen beiden voor de bal, maar helaas raakte Lieke niet de bal, maar wel de enkel van de aanvalster.
Na enige verzorging kon de speelster gelukkig wel weer verder, maar moest er nog wel een penalty genomen worden. Deze werd snoeihard via de onderkant van de lat ingeschoten.
Lieke was aangeslagen en geschrokken door de hele situatie en daarbij had ze ook nog een lichte nekblessure opgelopen. Om op adem te komen werd ze gewisseld en nam Mia het keeperswerk over. Op z'n Mia's, dus vol enthousiasme en energie.
Vrijwel meteen moest Mia een geslaagde redding uitvoeren, helaas kwam de rebound bij een tegenstander terecht en die had keuze uit meerdere teamgenoten die in de 16 vrij stonden, de 0-6 was een feit.
Mia wist meerdere malen een doelpunt te voorkomen, maar 1 ogenblik van onoplettendheid zorgde ervoor dat ze de bal net buiten de 16 in haar handen pakte. Er werd door beide teams hartelijk gelachen om deze komische situatie, echter kwam er wel een vrije trap uit voort. Er werd nog wel een muurtje neergezet, maar de speelster van Dios wist de bal er overheen en in het doel te schieten.
Laat in de tweede helft was en nog een grote kans voor ADO, Maureen had op de rechterflank haar verdedigster uitgespeeld en sneed naar binnen, de voorzet op Zoë bij de tweede paal kwam net niet aan.
Een tweede helft waar echt gevochten werd door ADO, maar ongelukkig eindigde.
Komende zaterdag hopelijk weer fris en fruitig op het veld en vanaf minuut 1 vol gas.