Sportlaan 4
1508DZ
ZAANDAM
tel. 06-22485272

Door een wegomleiding waarbij de alternatieve route nogal onduidelijk werd aangegeven en we  alleen via Google uiteindelijk de goede route vonden waren we 5 minuten te laat. Op de bank helaas nog steeds Mattijn die nog niet kon meespelen ,ook Job was er niet bij zodat we  met 13 man aan de aftrap stonden.

Ik was nog bezig me te installeren toen ADO  de score open brak. Uit een corner van Matthijs kopte Roy de  0-1 binnen. We gingen er eens goed voor zitten maar in het kwartier daarna zag ik niets vermeldenswaardig of het moeten  de vele foute passes zijn waarin we grossierden. Jammer .

In de  20 e minuut de eerste gevaarlijke situatie voor ons doel maar Joost kon ingrijpen ten  koste van een  corner. Na nog wat mogelijkheden voor  Danny en Leon die de keeper op hun weg vonden was het in de  26 e  minuut een knappe aanval over  links van FC Zaandam waarbij de aanvaller uiteindelijk besloot voor eigen succes te gaan en dit heel beheerst ook afmaakte in de korte hoek. Dat was de onverwachte  1-1.

Even wakker hierdoor nam ADO  de teugels weer  in handen maar een drietal mogelijkheden voor respectievelijk Matthijs ,Roy en Timo bleven onbenut doordat de schoten telkens  recht  op de  keeper afkwamen  en deze zich zo mooi kon onderscheiden. In de  34 e  minuut wel een gevaarlijke aanval over de vleugels waarbij Bas hard voorzette maar de bal net iets te  hoog was voor Roy om zijn tweede binnen te koppen.

Na het missen van al deze kansen liet de Zaanse linkerspits zien hoe het wel moest ,een  mooie combinatie werd weer keurig afgerond in de linkerhoek.2-1.(36e minuut) Ongelooflijk .En het was aan Twan te danken dat we niet al voor rust nog meer averij opliepen ,tot tweemaal toe stopte hij met de voeten inzetten van Zaandam-spelers .Geheel  in stijl met het voorgaande was er nog een schot van Timo recht  op de keeper die er dus ook niet inging.

Peter en ik waren ter er over eens dat de tweede helft heel anders moest .Tegen een echt  niet indrukwekkende tegenstander moest er toch meer mogelijk zijn ,om te beginnen het veld veel breder  houden en meer de vleugels gebruiken in plaats van (te)veel door  het midden .

2 e helft: de eerste mogelijkheid is voor Leon ,opvallend aanwezig vandaag maar ook hij kiest geen hoek uit waardoor de keeper weer kan redden.  Een mooie diepe bal op Joost wordt buiten spel gegeven (wij denken ten  onrechte ) en ook een toegekende vrije trap wordt over geschoten door Roy. In de  62 e minuut pingelt Roy zich door de defensie van Zaandam ,wordt aangetikt door een verdediger en we  krijgen  een  penalty .Yes  dit moet de aansluitingstreffer worden. Roy neemt hem zelf maar een knappe redding van de keeper voorkomt de gelijkmaker .

Balen ,dit is natuurlijk een boost voor FC Zaandam om vol te  houden. Maar tegen de verwachting in blijkt dit juist het keerpunt in de wedstrijd .Roy gooit er nog een schepje op ,getergd door  het missen van de strafschop en  in de 65e minuut weet hij op een assist van ik dacht Timo de 2-2 binnen te werken .Lekker man.

Dan Leon die in de 70 e  minuut prima inschiet maar de  keeper weet hem ternauwernood  te verwerken tot corner .Uit de corner van Roy is het diezelfde Leon die koppend de  2-3 aantekent. .Een mooie beloning voor je prima inzet vandaag .

Vanaf dat moment is FC Zaandam murw gespeeld en lijken ze het op te geven .Elke bal is voor ADO en Roy komt steeds beter op dreef .Voorzetten  op Bas (schot geblokt) en Danny (schot net naast) blijven onbeloond .Maar in de 81 minuut  komt hij zelf in scoringspositie op assist van Bas en weet hij keurig de  2-4 te maken. Toch mooi een hattrick!

Hierna nog heel veel mogelijkheden maar een kopbal van Roy ,een schot van Ted (knappe redding van de keeper), een schot van Leon recht  op de keeper, en een dot van een kas voor  Danny (wilde het te  mooi doen)leverden niets op .In de 89e  minuut dan toch nog de 2-5 van Bas op aangeven van Roy .In  blessuretijd( door o.a. blessures van Matthijs(hamstring)en Daan (enkel) )een laatste kans voor Zaandam  maar als het schot over gaat vindt de goed leidende scheids het genoeg en fluit af .De eerste drie punten zijn binnen.

Een matige eerste helft werd gevolgd door een goede tweede helft. Volgende week tegen de koploper SVY. Jammer dat dan  4 spelers (Bas, Danny. Roy, Mattijn)niet aanwezig zijn vanwege Amsterdam Dance Event. Met ook nog wat blessures is het misschien verstandig de wedstrijd uit te stellen of er moeten adequate vervangers geregeld kunnen worden. We zullen zien .