Hoflaan 1
1967NE
HEEMSKERK
tel. 0251-237026

Vandaag de return tegen Odin, thuis wonnen we met 4-0 dus ik verwacht toch wel 3 punten als zij zich tenminste niet hebben versterkt. Wij hebben wel wat personele problemen: keeper Twan is er  niet bij ,Job heeft positief getest op corona, Joost is niet lekker maar start wel en Mattijn heeft te veel last van een blessure maar gaat op doel staan. Als versterking hebben we Mike.

Na het fluitsignaal van de scheidsrechter van dienst trekken we gelijk enthousiast ten aanval .Met name Ted krijgt alle ruimte en  ook Mike is goed bezig .Met kunst en vliegwerk blijft  Odin overeind maar het lijkt slechts een kwestie van tijd  dat we gaan scoren. In de 7e minuut een  grote kans voor Matthijs die helaas van dichtbij de bal naast schiet.
In de 10e minuut een eerste mogelijkheid voor Odin ,uit een corner wordt over gekopt.
Dan eigenlijk uit het niets countert Odin en grijpt onze defensie niet goed in  en weten zij te scoren .Het leek me  buitenspel maar de scheids oordeelt anders en we staan met 1-0 achter. Op zich nog niets aan de hand zou je zeggen .In de 22e minuut een mooie mogelijkheid voor Roy ,helaas gaat zijn inzet over .En vanaf dat moment verdwijnt alle lijn uit ons spel .Niet dat Odin zo goed speelt maar zij laten ons het spel maken en kennelijk is het gemis van Mattijn zwaarwegend want er komt nauwelijks een pass aan .De opbouw is te traag (Danny) of de passing is te slordig.
In de 30 e minuut countert Odin weer en weten ze nogmaals te scoren en ziet onze verdediging er weer niet goed uit.2-0.Hoe is dit mogelijk !
In de 39 e  minuut een kans voor Roy maar de Odin keeper redt knap.
Zo gaan we de rust in met een  2-0 achterstand. Dat had ik me toch wel anders voorgesteld tegen een van de zwakkere teams uit onze competitie.
2e helft: aanval Odin ,actie Daan ,en de scheidsrechter fluit en vindt dit een strafschop waard. Ongelooflijk! En knap dat hij dat zo goed zag van wel  60 meter afstand. Zeer sportief verklaart Odin zich solidair met ons en schiet  de toegekende penalty expres naast.(dit was gewoon de bal spelen hoorde ik een speler van Odin later zeggen).Meevallertje dus. Maar helaas draait het de wedstrijd niet om .Wel is onze hulpkracht Mike dichtbij een doelpunt maar zijn harde schot wordt door de keeper verwerkt tot hoekschop.
In de 53 e minuut ontsnappen wij aan een 3-0 achterstand wanneer een mooie volley van een Odin-speler op de lat eindigt.
In de 63 e minuut valt wel de 2-1 maar volgens de scheids was het aanvallen van de keeper (hij liet de bal los en sprong niet hoog genoeg vonden wij maar ja) Ondertussen zien we wel dat deze scheids nou niet bepaald  neutraal is…(Otje laat zich wisselen voordat hij ontploft).
In het laatste half uur gebeurt weinig meer .In de 85e minuut krijgt Odin nog een strafschop cadeau (duw Alex was niet handig maar een strafschop?)en die gaat erin en voorin zijn er bij ons nog mogelijkheden voor Bas en Roy maar het lukt vandaag niet, al was die slimme kopbal van Roy de Odin  keeper bijna te veel .
Zo verliezen we  met 3-0 van een lager ingeschat elftal en zakken we weg uit de middenmoot.
Volgende week de wedstrijd tegen de koploper. Ik hoop dat iedereen dan weer fit is en bereid is de mouwen op te stropen(vandaag te weinig gezien, nog het meest genoten van Eric die zijn eigen niveau aantikte met soms slimme intercepties) Ik ben er zelf niet bij (weekje zon Tenerife) .Wens jullie alle succes en tot over 2 weken.