1968KM
HEEMSKERK
tel. 0251-244534

Vandaag treffen we de koploper, Schoten, waartegen we het  in de uitwedstrijd best goed hadden gedaan ondanks het verlies .Nu wel een andere situatie met maar liefst 5 afwezigen (Mattijn ,Roy, Bas en Danny vanwege vakantie en Daan waarschijnlijk( want we hoorden niks) nog steeds de hamstringblessure).Als extra spelers deden vandaag Joep en Bram mee.

Het  zal lastig worden en dat bleek al meteen in de openingsfase .Na een eerste mogelijkheid voor Schoten in de 5e minuut goed gepakt door Twan  was het in de 8e minuut raak voor de tegenpartij. .Een mooie combinatie waarin ze alles goed deden en wij er niet aan te pas kwamen leidde tot de openingstreffer. 0-1 . Daarna wat kansjes voor ons maar Leon in de 10e minuut (rollertje)en Joep 12e minuut (schot ) waren niet succesvol. In de 15e  minuut daarentegen was Schoten dat wel na balverlies op het middenveld ,ook daar was geen houden  aan voor defensie en keeper.0-2. Oei dit gaat wel hard. Na nog een kansrijke aanval van ADO via Joep die een mooie rush ondernam maar zijn schot ver zag afzwaaien, werd er vanwege de warmte even een drinkpauze ingelast.

Wat er in de drinkbekers zat weten we niet maar daarna rechtte ADO 7  de rug en kwamen wij terug in de wedstrijd. In de 30e minuut mocht Leon geheel vrijstaand de goed genomen corner van Timo binnen knikken  zodat we op 1-2 kwamen. Ook daarna kwamen er meer kansen, ook voor Schoten overigens . In de laatste vijf-zes minuten  voor rust  bijna een handvol voor ADO. Eerst brak Timo goed door  op links ,alleen zijn voorzet was niet helemaal op maat, in de 40 minuut  een kopbal van Ted (over) en in de 42e minuut een hele grote mogelijkheid voor Bram die van dichtbij de bal voor  het inkoppen had maar de Schoten-keeper op zijn weg  vond .Jammer. Op slag van rust maakte Bram het meer dan goed door alert te reageren op een diepgegeven bal van Joep die hij gedecideerd afrondde met een knal onhoudbaar voor de keeper.2-2.Yess lekker hoor.

Een ruststand van 2-2 tegen de koploper, knap hoor ik zou er voor tekenen.

Tweede helft. In het eerste kwartier is Schoten de bovenliggende partij en kunnen wij alleen tegenhouden. Zeker wel 4 mogelijkheden voor de tegenstander , gelukkig zijn ze niet scherp genoeg en gaan hun inzetten  over en  naast of worden geblokt door een ADO-er. Na een goede tegenaanval van ADO besloten met een afstandsschot  van Ted die de keeper ziet aankomen ,is er in de 65e minuut dan een  100% kans voor de spits van Schoten . Hoe hij het deed weet ik niet maar Twan slaagt er in het schot met de voet te keren,  ik zag hem al  binnen gaan .Wat een save! Af en toe kan ADO  uitbreken en  in de 79e minuut is Joep kansrijk maar zijn eerste schot wordt geblokt en de  rebound gaat in het zijnet .Nadat ook een poging van Bram over vliegt is het weer alle hens aan dek in onze verdediging. In de 83e minuut dreigt dan toch de 2-3 maar een handje van Twan kraakt het schot en Job doet de rest door de bal  in de doelmond vlak voor de lijn weg te trappen.

En dan gebeurt het bijna ongelooflijke ,bij een corner wordt Leon, die even daarvoor gewisseld was maar  het veld weer is ingekomen voor de met een pijnlijke kuit uitgevallen Matthijs(die overigens even daarvoor bijna een strafschop “verdiende”, helaas wilde scheids Jos er niet aan) geheel over het hoofd gezien en kan hij vrij voor  de keeper de 3-2 binnen tikken.(86e minuut)Wat een sensatie.

Hoe jammer is het dan dat Schoten in de daaropvolgende aanval direct weer gelijk maakt, al was dat volgens Alex toch wel buitenspel maar helaas Jos zag het niet, en de dienstdoende grensrechter(iemand van een ander elftal die er niet echt met zijn hoofd bij was )ook niet .Zo wordt het 3-3 (in de 88e minuut).

Schoten heeft haast ,wil nog winnen maar wij houden  knap stand. Zo blijft de stand gelijk .Een prima resultaat .

Dit was een knappe prestatie van het hele team. Het verdedigingsblok ,vandaag bestaande uit Job ,Alex, Joost ,Eric en Daniel ,gaf geen krimp(complimenten hoor) en ook de rest van het team bleef gaan .Het feit dat koploper Schoten in de slotfase ge-irriteerd  raakte en zich opwond over beslissingen van de scheidsrechter (in de meeste gevallen onterecht)was eigenlijk een compliment voor onze ploeg. Onverzettelijk is misschien wel de beste typering van het ADO 7 van vandaag.

Enig minpuntje van de middag was dat SVY verrassend onderuit ging tegen Vitesse(onze concurrent voor de 4e plaats) waardoor Schoten toch koploper bleef en wij een plekje zakken .We bekijken het wedstrijd voor wedstrijd, wie weet zit die vierde plaats er toch nog in. De volgende wedstrijd is tegen Velsenoord op 28 mei. Tot dan.