Oosterweg 4 C
1968KM
HEEMSKERK
tel. 0251-244534

Deze zaterdag nemen we  het op tegen IJmuiden 6, een ploeg die een plekje voor  ons staat op de ranglijst. Ik verwachtte een pittige wedstrijd, maar dat viel achteraf  erg mee. Daniel was er vandaag niet bij, als extra speler was Robin bereid mee  te doen  terwijl Mattijn na een paar weken langs de kant ook weer zijn opwachting maakte.

Helaas geen "echte" scheids, maar  Wout een speler van een ander team neemt de fluit ter hand en in de mond, maar ja je moet toch voor een fluitist zorgen als thuis spelend elftal.

De wedstrijd is nog maar 6 minuten onderweg als IJmuiden ons verrast met een counter. Met een uiterste krachtsinspanning weet Daan de doorgebroken speler nog te achterhalen, maar zijn verdedigende actie wordt op appelleren van de tegenstander door de scheidsrechter beoordeeld als onrechtmatig en levert dus een penalty op. Je kunt je afvragen hoe een scheids dit zo stellig beslist als hij de wedstrijd van te grote afstand beschouwt. Nou ja.  Tot overmaat van ramp is Daan bij zijn actie geblesseerd geraakt(hamstring). Maar tot grote opluchting van alles wat ADO heet wordt de strafschop niet sterk ingeschoten en kan Twan redding brengen dat is een meevaller. Heeft Daan toch nog iets van genoegdoening van zijn actie.

Hierna neemt ADO het heft in handen en dat leidt tot meerdere mogelijkheden. In de 12e minuut een inzet van Roy die naast gaat, in de 16e minuut wordt een schot van Timo  van de lijn gehaald en in de 18e minuut neemt Joost de bal vanuit een corner ineens op de slof, helaas ketst het schot af op het  lichaam van een IJmuiden-speler.

In de 22e minuut komen we toch langszij als Matthijs diep wordt gestuurd en de meegelopen Roy bedient die beheerst afrondt. 1-1.

Na nog wat kansen voor Roy en Leon is het echter  Danny die in de 30e minuut  op een gevaarlijke plek zomaar de verkeerde kleur aanspeelt waardoor  de IJmuiden- speler vrije doortocht heeft naar ons doel. Gelukkig voor ons ging de bal weliswaar langs Twan, maar ook net aan de goede kant van de paal. Het zit niet tegen voor ons.

In het restant van de eerste helft wordt steeds duidelijker  dat we voetballend de betere zijn en we  alleen beducht moeten zijn voor counters. Het was dan ook lekker dat we in korte tijd twee goals maakten. Eerst is Leon trefzeker op assist van Roy in de 37e minuut(leuk man ja je kunt het wel he) en twee minuten later is er een mooie trap van Mattijn die de keeper niet zag aankomen en erg fraai binnen plofte 3-0.

Ruststand dus 3-0. Ik moet zeggen dat ik blij verrast ben met deze tussenstand, ik had van IJmuiden meer verwacht maar goed er is nog een helft te gaan.

In  het begin  van de tweede helft zijn we wat minder geconcentreerd en weet IJmuiden toch even  wat meer vat op de wedstrijd te krijgen. In de 55e minuut leidt dat tot de 3-1, ook een  mooi schot van afstand die buiten bereik van Twan in de linkerbovenhoek verdwijnt. Hierna is ADO weer wakker en pakken we het initiatief weer terug. Na inzetten van Bas (naast) en Matthijs (lat) weet Timo met een droge knal in de 63e minuut de marge weer op drie te brengen(4-1).

Je ziet nu echt dat de wat oudere spelers van onze tegenstander het zwaar krijgen, dit kan zomaar een hoge score worden. In het laatste kwartier krijgen we nog voldoende kansen. Zeer fraai is het doelpunt uit een vrije trap die Bas neemt in de  72e minuut (5-1). Je zou haast zeggen dat ie er  op geoefend heeft. Meestal gaan onze vrije trappen over, maar deze ging prachtig  over de muur heen  in de kruising.  Applausje!

In de 74e minuut mikt Mattijn  net iets te hoog, in de 81e minuut een geplaatste bal van Ted die meer had verdiend, maar de lat op zijn weg vindt. En  een  mooie trekbal van Job in de 86e minuut wordt goed ingeschoten door Matthijs, maar vindt de IJmuiden- keeper op zijn weg. In de slotminuut smaakt Matthijs toch nog het genoegen van een treffer als Mattijn na goed doorzetten hem de bal gunt en hij door een simpele intikker de  6-1 op het scorebord brengt. Daarna fluit de scheidsrechter af.

Hele goede overwinning al was de tegenstand van IJmuiden minder dan verwacht.

Volgende week de wedstrijd tegen Schoten en gezien de stand op de ranglijst zal dat lastig worden maar hopelijk geldt hetzelfde voor hen als wij weer de focus houden.