Oosterweg 4 C
1968KM
HEEMSKERK
tel. 0251-244534

Vandaag spelen we tegen Jong Hercules 8, de nummer drie op de ranglijst waarvan we in de eerste wedstrijd van dit seizoen met 1-0 verloren door een strafschop. Ik verwacht  een gelijk opgaande wedstrijd. We spelen op het B-veld, iets waar de meer technisch onderlegde spelers wel blij mee zullen zijn. Helaas kan Mattijn nog steeds niet  meedoen vanwege een blessure, wel doet Erwin mee en die kan met zijn snelheid misschien ook belangrijk zijn voor ons. We gaan het zien.

De wedstrijd staat weer onder leiding van Jos Baltus. Al direct na de aftrap trekt Jong Hercules(JH) de wedstrijd naar zich toe door vroeg druk te zetten. Al gauw leidt dat tot mogelijkheden. In de 3e minuut gaat een schot net over, in de 10e minuut een kopbal naast en in de 19e minuut moet Twan aan de bak bij een goed ingeschoten bal. Hij doet het prima en zal dat blijven doen. Goed bezig man!

We houden stand en in de eerste goed gelukte aanval van onze kant is het gelijk raak. Via Roy komt de bal bij Erwin, die beheerst raak schiet. Zo komen we in de 23e minuut op voorsprong. Beetje tegen de verhouding in, maar van ADO-zijde vindt niemand dit een probleem. Jong Hercules moet even terugschakelen en we krijgen nog wat mogelijkheden, in de  30e minuut gaat een inzet van Roy naast, in de 32e minuut presteert Matthijs het om in kansrijke positie de bal hoog over en naast het doel te krijgen en ook twee aardige pogingen van Danny leveren niet het gewenst resultaat op. Aan het eind van de eerste helft nog een gevaarlijk schot van JH die gelukkig voor ons aan de goede kant de kruising passeert.

Ruststand 1-0.

Weer begint Jong Hercules overtuigend door ons op eigen speelhelft vast te zetten. In de 51 minuut even een schrikmomentje als Daniel de bal tegen de arm krijgt aangeschoten, JH appelleert, gelukkig ziet Jos hier geen penalty in.  Ik denk dat we in een uitwedstrijd wel een 11 meter trap om de oren hadden gekregen. JH is nog niet uitgeraasd en is er in de 53e minuut dicht bij, maar de inzet zeilt over. Na een kwartier ebt hun offensief  weer wat  weg en krijgen we weer wat mogelijkheden. Eerst een geode kans voor Leon, maar alleen voor de keeper knalt hij de bal op de vuisten van de goalie. In de 64e minuut is Erwin knap doorgebroken en legt de bal op een presenteerblaadje  voor Bas. Zijn inzet is precies recht op de keeper, jammer hoor want hij had zich hiermee kunnen belonen voor zijn sterke spel vandaag. Heel actief en overal de gaatjes dichtlopend. Vertelde hij me dat hij sinds hij regelmatig hard loopt hij meer conditie had en dat was vandaag te merken. Top hoor!.

In de 70e minuut nog een kopbal van Daniel die over ging. Overigens haalde ook Daan  vandaag een ruime voldoende, zeer ijverig en bikkelend (dat schot van dichtbij tegen de schrijver van dit verslagje was even schrikken, maar was in het vuur van het spel, ik zal het  hem vergeven).

In de 73 minuut ontsnappen we aan de gelijkmaker als een geplaatst schot van een JH-speler buiten bereik van Twan via de paal terug het veld inkomt en Daan met een uiterste inspanning de bal kan wegtikken voordat de rebound wordt benut door JH. Ze nemen veel risico, drukken ons wederom  achteruit, maar daardoor komen er wel countermogelijkheden. In de 79e minuut een  mooie actie van Erwin (schot voorlangs), vlak daarna een leep balletje van Leon die net niet bij Erwin aankomt. In de 81 minuut weer zo’n snelle counter. Een passje van Roy wordt onderweg beroerd door een JH- verdediger, maar komt toch nog bij Erwin die er in slaagt de tweede goal te maken. Yess. Die is lekker..(2-0)

Nu is het geloof bij JH een beetje weg en hadden we zelfs nog de 3-0 kunnen maken, maar in een één tegen één situatie blijft Leon niet rustig genoeg en knalt weer op de vuisten van de JH-keeper. Jammer want ik had graag een goaltje gezien van Leon, het lag in ieder geval niet aan zijn inzet.

Precies na  90 minuten fluit Jos voor het einde en hebben we een prima resultaat behaald tegen een sterk spelend JH die  er  echter niet in slaagde het veldoverwicht in doelpunten uit te drukken En natuurlijk heeft de wilskracht van ADO daar een grote rol in gespeeld en een beetje geluk. En uiteraard dank aan de effectiviteit van spits Erwin.

Volgende week een treffen tegen IJmuiden, ik verwacht weer een pittige wedstrijd. Maar als we hetzelfde kunnen brengen als vandaag kunnen we een eind komen.