Oosterweg 4 C
1968KM
HEEMSKERK
tel. 0251-244534

Eindelijk mogen we weer voetballen  na ruim 2 maanden pauze door corona en winterstop .Iedereen is er gelukkig weer en we hebben nog een gastspeler ,Erwin , die graag mee wilde doen omdat bij de tegenstander zijn schoonvader meespeelde. Ben wel benieuwd hoe het team er voor staat .

We spelen op het B-veld ,kunstgras dus ,en met de vrij harde wind toch lastige omstandigheden.

Na enige minuten is het Leon die voor ADO  de eerste mogelijkheid krijgt. Zijn schot is een prooi voor de Odin keeper. In de 6e minuut ook voor Odin een kans maar Twan is goed bij de les en pakt de inzet van de ODIN -aanvaller. In de 9e minuut wordt Roy net buiten het strafschopgebied riskant aangespeeld en raakt de bal kwijt. De Odin speler heeft de hoek voor het uitkiezen maar een prachtige redding van Twan voorkomt een achterstand ,sterk gedaan hoor !.

Hierna neemt ADO  7 het voortouw maar het vizier staat niet op scherp .Met name spits Matthijs slaagt er niet in de bal te drukken ,veel schoten gaan over en ook Timo’s poging is tot mislukken gedoemd als hij iets uit balans nog tracht uit te halen. In die periode is Daniel nog het dichtst bij een treffer als hij meegekomen in een aanval met een puntertje de Odin keeper tracht te verschalken.

Wat in die periode opvalt is de veldbezetting waarin de backs te hoog staan waar door we bij tegenstoten van Odin vaak met twee verdedigers het moeten opknappen.  De afspraken om bij aanvallende activiteiten van de backs hun positie over te nemen zijn kennelijk weer vergeten.  Joost en Eric slagen er met enig kunst en vliegwerk in de Odin aanvallers te beletten doeltreffend te zijn.

Na een half uur vallen dan door blessures ook nog eens Daniel en Danny uit  (laatstgenoemde kan later het spel weer hervatten).Nadat een kopbal van Bas over de keeper van de lijn kan worden gehaald is  Joost bijna de maker van de eerste goal. Helaas is de lat spelbreker .Nadat ook Erwin te gehaast overschiet is het een actie van Ted in de 41e minuut die dan eindelijk de wedstrijd openbreekt. Door goed doorzetten bezorgt hij de bal bij Mattijn die koel afrondt en ons op voorsprong zet.

Het werd ook tijd en hopelijk is de ban nu gebroken.

Na de pauze beginnen we niet best want Alex raakt op onbegrijpelijke wijze de bal kwijt aan een Odin speler .Gelukkig is deze  niet slagvaardig ,weet de bal nog wel naar een ander te spelen maar niet op maat waardoor we met de schrik vrij komen.

In de 52e minuut komt ADO  door Job die van dichtbij inschiet op 2-0 maar helaas is buitenspel geconstateerd dus dat feest gaat  niet door.

Nadat Timo in de 55e minuut een goed schot geblokt ziet is het weer wachten op een volgende mogelijkheid. Roy staat te popelen om beslissend te zijn en vervangt hem en krijgt in de 63e minuut een diepe bal. Vlak voor het strafschopgebied wordt hij ruw tegen de grond gelopen maar uit de daarvoor toegekende vrije schop krult Mattijn weliswaar  mooi maar toch weer net de bal  over de lat. Het duurt wel erg lang en je kan er op wachten dat Odin ook nog een kans krijgt en de gelijkmaker scoort vrezen wij hier aan de kant.

Het laatste kwartier rijgen de kansen zich echter  aaneen voor ADO als de al wat oudere ploeg van Odin er door heen zit. Echter de een na de andere mogelijkheid wordt door ADO om zeep geholpen.

75e minuut Erwin mikt naast, 76e minuut inzet Roy op de paal, 79e minuut Roy kopt naast, 81e minuut Timo naast , 83 minuut vrije trap Job over. En dan ben ik er vast nog  wel een paar  vergeten…

Pas in de 86e minuut weet ADO de verlossende 2-0 te maken als Bas in de rebound de bal binnenschiet. Nu is het pleit definitief beslecht. In de 90e minuut pikt Roy dan toch nog zijn doelpuntje mee (3-0) en in blessuretijd( 93e minuut) verzorgt Erwin het toetje door diep gestuurd met een fraai stiftje de Odin keeper te verrassen, dat was een heel mooie. (4-0)

Zo werd het toch nog een aardige overwinning .Gezien het spelbeeld wel terecht maar tegen de nummer laatst was het erg moeizaam. De recente corona besmettingen en de lange pauze hebben natuurlijk niet geholpen. Laten we hopen dat de volgende wedstrijden weer wat beter worden. Volgende week uit  tegen  Haarlem Kennemerland .