5 februari 2022 FC Haarlem Kennemerland 5-ADO 7 2-0 (2-0)

Haarlem-Kennemerland f.c. 5

2 - 0

ADO '20 7

... (schot)
25'
... (schot)
35'

Competitie

6e klasse 06

Datum

5 februari 2022 13:50

Scheidsrechter

R. Sabel

Accommodatie

Sportpark Haarlem Stadion
Sportweg 8
2024CN
HAARLEM
tel. 023-5267033

Vandaag de tweede wedstrijd na de lange stop ,hopelijk gaat het beter dan vorige week toen we tegen hekkensluiter ODIN pas in de laatste vijf minuten definitief afstand konden nemen. Gezien de uitslag van de thuiswedstrijd(6-1) moet een  goed resultaat toch kunnen maar je weet het nooit.
Vandaag gaan we het doen zonder keeper Twan en verdediger Joost (vakantie) .Erwin is er weer bij en gaat op doel staan.

De  eerste 10 minuten is het aftasten en zijn er geen kansen. In de 13e minuut is het ADO die de eerste mogelijkheid krijgt. Na een mooie actie van Mattijn is de assist op Leon goed ,helaas is zijn schot niet krachtig genoeg en stond hij ook nog buitenspel. Direct daarna krijgt FC Haarlem- Kennemerland (HK) een kans die er ook niet ingaat.
Een goed schot van Danny wordt knap gepakt door  hun keeper (19e minuut) en een slippertje van Ted blijft zonder gevolgen in  de 23 minuut ,hun aanvaller produceert een afzwaaier.
Toch is het HK die de wedstrijd openbreekt, was wel knullig want keeper Erwin schoot de bal tegen de rug van een van onze verdedigers aan( ik dacht Eric)  waardoor de bal met wat fortuin voor de voeten van een HK-speler komt die hem met een fraai boogje over Erwin plaatst. 1-0.
Nadat Bas in de 33e minuut een prima kans  ziet gestopt door hun keeper is het in de 35e minuut weer raak voor de tegenpartij als Daan als laatste man de bal mist en zij in een overtal positie weten te scoren. Ja toch weer een kwestie van veel risico nemen met teveel mannen voor de bal en als er dan iemand mist kan dat foutje dodelijk zijn.2-0 .Dit valt wel tegen hoor .
In de 43 e  minuut de kans om nog voor de rust terug in de wedstrijd te komen, een mooie combinatie tussen Mattijn en Roy ,Roy’s inzet is goed in de  hoek maar die drommelse keeper weer toch weer de bal te keren. Knap werk van hem maar natuurlijk minder voor ons.
Rust.
ADO zal toch uit een ander vaatje moeten tappen om hier resultaat te halen.
In de tweede helft begint ADO in ieder geval energiek en drukt de tegenstander terug. In de 50e minuut een mooie voorzet van Mattijn op Roy, diens kopbal gaat naast .In de 56e  minuut een mogelijkheid voor Erwin die de keepershandschoenen  heeft overgedragen aan Job. Helaas recht op de keeper geschoten dus geen succes.
Ook daarna nog wel mogelijkheden ,een paar vrije trappen omdat HK toch wel wat overtredingen nodig heeft ,resultaat nihil .Na nog wat kansjes voor Bas en Daniel en af en toe een venijnige counter van HK waarbij Daan en Alex er net een voetje  tussen kunnen steken en ook Job zich onderscheidt door goed uit te lopen  is het in de 34e minuut een gevalletje te rigoureus ingrijpen door Daan en krijgt HK een penalty . Gelukkig voor ons is de strafschop niet al te best ingeschoten en weet keeper Job de bal te stoppen. In de 81 e minuut scoren we dan eindelijk de aansluitingstreffer als hun keeper de bal loslaat en  Bas de bal voor de grabbelende keeper weghaalt en ook nog weet te scoren. Helaas ziet de scheidsrechter het anders en interpreteert de actie van Mattijn  als een aanval op de keeper binnen het doelgebied ,en keurt de goal af. Twijfelachtig hoor maar ja ook dat is voetbal.
Na nog een mooi schot van Erwin die fraai uit de bovenhoek wordt geranseld door  hun keeper (ja die jongen heeft zich wel onderscheiden vandaag)moeten we helaas afsluiten en staat een 2-0 nederlaag op het bord. In plaats van de verwachte driepunter helemaal niks, teleurstellend hoor.

Conclusie: ja het was het vandaag weer niet, waarbij wel kan worden gezegd dat  er in de tweede helft wel wat beter werd gevoetbald .Hun keeper heeft ook aardig wat goals voorkomen. Als ik mijn verslag van de thuiswedstrijd nog eens na lees bleek eens te meer dat een echte spits toch het verschil had kunnen maken. Toen was gastspeler Kevin 3 maal doeltreffend.HK was nog het meest verbaasd dat ze deze wedstrijd winnend konden afsluiten. Ik denk dat het al zou kunnen schelen als we (bij gebrek aan een echte spits) een van de technische vaardige jongens zoals een Roy of een Mattijn eens in de spits zetten. Wie weet wat er uit komt. Volgende week een herkansing tegen FC Zaandam.
Tot dan
Henri
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!