Oosterweg 4 C
1968KM
HEEMSKERK
tel. 0251-244534

Vandaag de wedstrijd tegen FC Haarlem-Kennemerland 5. Zij pakten vorige week het eerste  punt tegen Jong Hercules 10. De groep was vrijwel compleet ,alleen Bas was afwezig ,hiervoor  in de  plaats speelde Kevin die al eerder eens bij ons meedeed.

In de door Jos Baltus geleide wedstrijd hadden wij een droomstart want al in de eerste minuut was het raak .Daniel was goed mee opgekomen ,zijn prima voorzet werd door  Matthijs klaargelegd en onze reserve spits Kevin schoot direct binnen 1-0. Lekker!!.

In de 6e minuut had het zomaar 1-1 kunnen staan maar hun spits verprutste een 100% kans en schoot naast en in de 7e minuut was er nog een mogelijkheid voor FC Haarlem-Kennemerland maar  een gevaarlijke aanval werd met een zwak schot afgerond en was geen probleem voor Twan  Oppassen  mannen !

Met een bij vlagen weer sterk spelende Roy pakten we het daarna weer goed op, in de 11e minuut stuitte Roy nog op de keeper maar twee minuten daarna besloot Roy af te leggen en wist onze spits van dienst Kevin weer netjes van dichtbij af te ronden( haast niet te missen maar goed je moet het wel doen ).

In de 18e minuut een mooi schot van Leon die in de linkerbovenhoek verdween maar helaas buitenspel.

Toen toch even een tegenvaller want in een onoverzichtelijke situatie kregen wij de bal niet weg waarna een inzet van een  Haarlem speler nog licht getoucheerd door Eric in de hoek verdween buiten bereik van Twan en zij dus op 2-1 kwamen.

Bijna had Kevin in de 22e minuut zijn derde gescoord maar zijn inzet kwam via de binnenkant van  de paal toch weer terug het veld inhuppelen. Jammer.

Na nog wat kansen voor ADO was het in de 37e minuut wederom Roy die goed doorzette en dit maal de bal op een presenteerblaadje aanbood aan Job die dan ook scoorde ,3-1 .

Op slag van rust nog een levensgrote kans voor Haarlem om terug in de wedstrijd te komen maar de geheel  vrijstaande spits maaide over de  bal heen.

Rust dus  3-1 .Dit moet wel gek lopen als we dit niet winnend afsluiten(ze hebben ook geen ruime reservebank..)

2e  helft : Eerste halfuur matig spel van beide kanten waar bij ADO het midden werd opgezocht terwijl de ruimtes die er zeker lagen op de vleugels niet werden benut .Toch nog voldoende mogelijkheden. Zoals in de 53e minuut waarin een mooie combinatie via Job en Matthijs uitkwam bij Timo die een zwak schot produceerde .Gelukkig zou hij zich later nog revancheren ..Ook Leon had kunnen scoren toen hij profiteerde van een verdedigingsfout en  alleen op de keeper af ging maar recht op de keeper schoot.  Pogingen van Roy en Matthijs(die weer de hele wedstrijd kon gaan en maar niet moe werd.. )gingen  over.

Pas toen Kevin weer in het veld kwam (moest gezien zijn matige conditie na die eerste twintig minuten toch even bijkomen) kwamen we weer los. Lekker zo’n spits die zo doelgericht te werk gaat. In de 75e  minuut stond hij weer op de goede plek na een assist van Matthijs waardoor  we op 4-1 kwamen en de wedstrijd wel definitief beslist was.

De mooiste goal van de wedstrijd kwam op naam van Timo die uit een assist van Ted met een mooie volley uit de lucht de bal prachtig in de bovenhoek deponeerde. Applausje waard!(76e minuut).

In de  78e minuut  was het Mattijn die uit een scrimmage uiteindelijk de trekker overhaalde en treffer nummer zes deed aantekenen.

Daar bleef het bij ,hoewel met name de poging van Matthijs die zijn omhaal via de binnenkant van de paal helaas weer het veld in zag  komen, een beter resultaat had verdiend.

Conclusie :dit was een vrij makkelijke winstpartij voor ons ,Haarlem Kennemerland was zowel voetballend als fysiek de mindere ,ook wel eens lekker. Volgende week wacht Velsen Noord een tegenstander van een ander kaliber. Meestal een fysiek sterke tegenstander die het ons vaak lastig maakt . Kijken waar we staan ,een zege zou mooi zijn om wat aansluiting te krijgen bij de bovenste helft van de ranglijst.