Diederik Sonoyweg 20
1509BR
ZAANDAM
tel. 075-6167198

Een maand na de eerste wedstrijd van de voorjaarscompetitie was het eindelijk weer tijd voor een wedstrijd voor MO15-1.
Met uitzicht op de Zaanse Schans, onder een strakblauwe hemel, prima omstandigheden voor een potje voetbal.
ADO begon meteen sterk aan de wedstrijd. In de eerste 10 minuten wisten ze al 3 grote kansen te creëren en wisten ze Zaandijk op de eigen helft te houden.
Na 12 minuten was het Maureen die via een assist van Lisa de score wist te openen.
Het spel bleef zich op de helft op Zaandijk afspelen, na 20 minuten wist Elena met een pass in de diepte Lisa te bereiken. Daar wist Lisa wel raad mee, met een prachtig afstandschot wist ze de keepster te passeren.
Met nog een aantal kleinere kansen en een behoorlijk grote uit een corner bleef het tot het rustsignaal 0-2.
Een prima eerste helft waarin ADO duidelijk de bovenliggende partij was.
De opdracht voor ADO in de tweede helft was duidelijk, ga zo door.
De opdracht voor Zaandijk in de tweede helft werd al na 20 seconde duidelijk.
Zaandijk mocht aftrappen, de spits zette het op een lopen en kreeg direct een diepe bal. ADO was nog niet scherp en gaf de spits te veel ruimte. Lieke stond nog een paar meter uit haar doel vandaag, wat goed gezien werd door de spits. Met een prachtig geplaatst schot van buiten de 16 wist ze te scoren.
De spanning was weer terug in de wedstrijd en de meiden van ADO hopelijk weer wakker.
In de tweede helft werd vooral Maureen regelmatig weggestuurd op de linker flank. In de 5e minuut wist ze tot vlak voor het doel te komen, de keepster wist de bal er nog uit te houden. Maar Lisa was alert en wist de rebound er prima in te schieten.
Met weer een verschil van 2 punten zag het er beter uit voor ADO.
In de 10e minuut werd Suus onderuit gehaald door een speelster van Zaandijk en moest ze aan haar enkel verzorgd worden.
Niet veel later kreeg Lieke een bal teruggespeeld waar een tegenstander goed op reageerde. Lieke moest de bal met links wegschieten, raakte de bal verkeerd en gaf de bal daarmee aan een tegenstander. Die wist net als in de eerste minuut de bal hoog over Lieke heen te schieten.
De spanning was nogmaals terug in de wedstrijd: 2-3.
Zaandijk wist bijna nog een keer met zo'n hoge bal te scoren, maar Lieke was net op tijd terug en wist de bal vlak voor de lijn tegen te houden.
In de 23e minuut kreeg ADO een corner, deze werd snel, maar onzorgvuldig weggewerkt door Zaandijk, recht in de voeten van Nina, die de bal van zo'n 20 meter in het doel wist te schieten.
In de 30 minuut was het wederom Maureen die voor het doel wist te komen, de keepster leek in eerste instantie te redden, de bal rolde langzaam over de doellijn, werd weer terug het veld ingetikt door een verdediger en door Lisa weer het doel in getikt, ook dit keer zat er weer een verdediger in de weg en tikte de bal weer het veld in. Minstens 2x gescoord in 5 seconde, echter stond de scheidsrechter op een te grote afstand om het goed te zien en ging het spel verder.
De meiden hebben met hele team goed werk geleverd en met een eindstand van 2-4 dik verdiend gewonnen.