Middenweg 8
1843KC
GROOTSCHERMER
tel. 0299-671548

Vroeg op voor de meiden deze zaterdag. Er werd om kwart over 8 verzameld om om half 10 af te trappen.

Bij aankomst bleek ook voor de thuisploeg nog te vroeg. Alles was nog gesloten en er was niemand te bekennen.

Bij aankomst van de meiden van GSV werden de kantine en de kleedkamers geopend.

Er was wisselvallig weer verwacht. Meike en Lisa begonnen in de wissel en waren daar erg dankbaar voor, vlak na de start van de wedstrijd kwam er een korte hagelbui over. De rest van de wedstrijd was de wisselvalligheid ook duidelijk, de ene keer zon, dan weer een regenbuitje, eigenlijk prima voetbalweer met een redelijk stevige wind die de meiden in de eerste helft mee hadden.

Al in de 3e minuut werd goed doorjagen van Maureen, die gelegenheids-spits was, beloond. Ze wist de bal op de helft van GSV af te pakken en ging alleen op het doel af. Beheerst werd de bal ingeschoten, 0-1 voor ADO.

Dat de meiden vroeg op moesten bleek aan het aantal keer dat er voor buitenspel gefloten moest worden in de eerste paar minuten. Na 4x waren de meiden wakker en werd er goed gebruik gemaakt van de links- en rechtsbuiten. De meiden wisten steeds weer bij de 16 van GSV in de buurt te komen.

In de 13 minuut was het weer raak voor Maureen, dit keer werd ze door Elena weggestuurd met een prima pass in de diepte, 0-2 voor ADO.

Meteen hierna was het tijd voor Maureen om het stokje over te dragen aan Lisa. Goed voorbeeld doet volgen. In de 17e minuut trapte Lieke de bal uit haar handen, geholpen door de wind belandde deze over de middellijn in de loop van Lisa. Die wist een verdedigster van zich af te schudden en de bal van dichtbij in het doel te schieten.

Mede tegengezeten door de wind wist GSV niet vaak op de helft van ADO te komen en gevaarlijk te worden.

De ruststand werd in de 28e minuut bepaald door Lisa met een schot van zo'n 20 meter, na de assist van Nina.

Aan het begin van de tweede helft waren er weer 2 blije meiden in de wissel, er kwam nu een regenbui over. Ook werd snel duidelijk dat tegen de wind in voetballen behoorlijk anders is dan met de wind mee.

De lange ballen die voor gevaar zorgde in de eerste helft kwamen nu niet meer aan. Er werd degelijk verdedigd, maar toch kon er niet voorkomen worden dat GSV een aantal keer gevaarlijk wist te worden.

Een schot op de lat, de rebound werd ook op de lat geschoten, gelukkig voor ADO kwam de 2e rebound ver naast het doel terecht.

ADO wist in de tweede helft nog wel een aantal keer voor het doel te komen, maar tot de corner in de 68e niet te scoren.

Maureen stond klaar om de corner te nemen, Nina liep in, kreeg de bal en wist haar verdedigster voor te blijven. Ze zette de bal halfhoog voor, precies op maat voor Lisa, die haar hattrick alleen maar in hoefde te tikken.

Een prima resultaat, 5x gescoord door ADO en zelf het doel schoon weten te houden.

Met een goed gevoel op naar de derby tegen DEM.