1483VR
DE RIJP
tel. 0299-673092

De meiden van ADO reisden af naar de hekkensluiter van de competitie, De Rijp.
De eerste helft lieten de meiden al duidelijk zien de sterkere partij te zijn. Er werden veel kansen gecreëerd, echter stond het vizier nog niet op scherp.
Zelfs bij meerdere keren 1 op 1 tegen de keepster lukte het niet de achterkant van het net te vinden.
Ook een corner die over de grond voor het doel langs rolde wist niet benut te worden.
Bij de rustbespreking lag dan ook de nadruk op het afronden, dat mocht toch echt wel beter.
Het leek geholpen te hebben. In de 5e minuut wist Lisa met een prima steekpass Maureen te bereiken. Die hield het hoofd koel en plaatste de bal beheerst langs de keepster.
Eindelijk het verlossende doelpunt, dat smaakte naar meer.
De meiden bleven de aanval opzoeken door goed combinatiewerk.
In de 15e minuut leverde dit combinatiewerk resultaat op. Door goed inzicht van Maureen nam ze niet zelf het schot vanuit een moeilijke hoek, maar koos ze voor die goed in Sumeyye in kwam lopen. Met de pass op maat hoefde Sumeyye de bal alleen maar in te tikken.
Zoë stond voor de gelegenheid op rechts midden en liep goed mee naar voren om de druk op de tegenstanders op te voeren. Dit werd niet verwacht door de meiden van De Rijp, ze wist regelmatig vrij te lopen. Helaas werd ze voor het goede niet vaak genoeg ingespeeld.
De derde assist was evengoed wel van Zoë, met een goede lange bal wist ze Maureen te vinden aan de andere kant van het veld. Na een goede aanname wist Maureen de 0-3 binnen te schieten.
Niets aan de hand zou je denken. Echter leek na dit doelpunt de concentratie bij ADO verdwenen.
In de 27e minuut lette het centrum van de verdediging niet goed op en werd de bal van vlak buiten de 16 knap over Lieke heen geschoten.
Nog geen 2 minuten later werd er getreuzeld in op rechtsachter, de bal naar Lieke of over de zijlijn, de aanvallers wilde de bal wel hebben en kon alleen op Lieke af. De 2-3 was een feit.
De meiden van De Rijp voelde dat er meer in zat, gelukkig wist ADO een gelijkspel af te wenden.
Een 2-3 overwinning, die onnodig spannend gemaakt werd door de meiden van ADO.