1451MD
PURMERLAND
tel. 0299-424619

Eindelijk kon de wedstrijd tegen Purmerland ingehaald worden.

ADO stond voor de wedstrijd op een 7e plaats, Purmerland op de 8e. Bij verliest zou Purmerland ADO inhalen, bij gelijkspel zou ADO 1 plaats stijgen, bij winst 2 plaatsen.

Er stond dus nog wel iets op het spel bij deze wedstrijd.

Helaas kon niet iedereen aanwezig zijn, maar kregen we hulp van Nerea van MO15-2.

We hadden ongewenst een mascotte op en langs het veld lopen in de vorm van een haan, die zorgde gedurende de eerste helft voor nog wat oponthoud en komische momenten, waar 3 mannen en Iris de haan probeerde te vangen.

De wedstrijd leek in eerste instantie redelijk gelijk op te gaan, maar na 5 minuten bleek dat Purmerland goed geoefend had op corners. Een goed geplaatste corner werd prima ingekopt.

5 minuten later deden ze dat nog dunnetjes over, 2-0.

Gelukkig bleef ADO voetballen en kansen creëren. In de 14e minuut was het Maureen die Lisa wist te vinden. Lisa plaatste de bal netjes langs de keepster.

In de 18e minuut kreeg Purmerland weer een corner, de speelster die de eerste 2 nam, werd weer ingebracht na kort daarvoor gewisseld te zijn. Het was wederom duidelijk dat zijn de cornerspecialiste was. Dit keer werd de bal ingeschoten in plaats van gekopt, 3-1.

Nog geen 2 minuten later was het toch weer ADO die de aansluitingstreffer wist te maken, door een goed teruggelegde bal van Maureen op Nerea.

Met een 3-2 ruststand werd erop gehamerd geen corners meer weg te geven en vooral zelf de aanval te blijven opzoeken.

Hier werd door de meiden gehoor aan gegeven. In de 12e minuut was het de beurt aan Suus om een assist te verzorgen. Met een diepe bal werd Lisa bereikt, die van dichtbij kon inschieten. ADO was weer op gelijke hoogte.

Maureen werd meerdere keren de diepte ingestuurd en kon daarmee gevaarlijk worden. In de 25e minuut resulteerde dat in een prima teruggelegde bal op Lisa, die hoefde alleen haar voet tegen de bal te zetten om de 3-4 te maken.

Helaas konden de meiden niet heel lang van de voorsprong genieten. Een lange bal werd over de verdediging van ADO heen gespeeld. De spits was tegelijk met Lieke bij de bal, Lieke kon de bal helaas niet goed klemmen, daar maakte de spits dankbaar gebruik van.

Met 4-4 op het scorebord kreeg Purmerland een boost en gingen voor het eerst in de wedstrijd vol op de aanval spelen.

Gelukkig wist ADO het gelijkspel vast te houden.

Met een prima gespeelde wedstrijd werd het seizoen op de 6e plaats afgesloten.

Op naar de toernooien die nog gepland staan en dan na een welverdiende vakantie weer een nieuwe uitdaging aangaan in de MO17.