HEEMSKERK
tel. 0251-244534

Op een zonovergoten Vlotter trapte de meiden van MO15-1 af tegen DEM.
Anouk en Manon van MO15-2 kwamen het team versterken.

Voor de wedstrijd was al gewaarschuwd voor de voorstopper van DEM die ver mee naar voren zou komen. Ook de razendsnelle links-buiten zou voor problemen kunnen zorgen, vooral die laatste werd goed opgevangen door de meiden van ADO.

Na een kwartier Sumeyye die op aangeven van Iris snoeihard in het doel wist te schieten, 1-0. Een prima start van de wedstrijd waarin ADO net iets sterker uit de startblokken gekomen was.
Helaas was de voorsprong van korte duur, DEM werd steeds gevaarlijker, vooral door de voorstopper die ervoor zorgde dat centraal de verdediging moeite had om iedereen te dekken.

In de 20e minuut kwam DEM weer gelijk en daar bleef het niet bij. Hoe meer DEM aandrong, hoe meer ADO moeite kreeg in de verdediging en ook vooral met zichzelf.
In de 24e minuut kwam DEM op voorsprong. ADO was toen vooral bezig tegen elkaar te praten en mopperen over wat er allemaal niet goed ging in hun ogen.
Nog voor de rust had DEM de voorsprong flink uitgebreid, 1-4.

In de rust werden er nieuwe instructies uitgedeeld voor het opvangen van de de voorstopper en het commentaar dat men onderling had. De instructies hadden nog een tegendoelpunt nodig om echt in te zinken.
Na 6 minuten stond het 1-5. Toch gooide ADO de handdoek niet in de ring.

In de elfde minuut wist Zoë met een goede diepe bal Maureen te bereiken, die speelde de keepster uit en wist te scoren.
Helaas waren de meiden nog druk bezig met het doelpunt te vieren en lag er binnen 1 minuut alweer een tegentreffer in. Dat schudde ze wel weer wakker.

De meiden vertoonde prima inzet en vochten in elk duel. Helaas leverde dat ook blessures op. Eerst wilde Zoë eerder rust i.v.m. haar knie. Daarna was het Nina die meerdere keren op haar benen was geraakt en na een geweldige verdedigende actie, ze maakte het 3 aanvallers tegelijk erg moeilijk, helaas uit moest vallen.
Milou die net in de wissel stond nam haar plaats in om binnen een paar minuten een bal vol in haar gezicht te krijgen, met een bloedneus ging ze het veld af. Zoë, die inmiddels wat tot rust was gekomen, nam de voor haar onbekende mid-mid positie over.
Dan heb je het wel gehad zou je denken, maar voor Sumeyye, die pas deze week weer meetrainde na 2 weken ziek te zijn geweest, was de energie op.
Gek genoeg leek dat de inspiratie voor de meiden van ADO om nog een tandje bij te zetten.

Er werd vol op de aanval gespeeld, dat resulteerde in een doelpunt van Maureen, op aangeven van Lisa in de 30e minuut.
Er werd hoog druk gezet door ADO, wat resulteerde in een slechte bal van de keepster van DEM, recht in de voeten van Lisa. Binnen 2 minuten was het weer raak.

Hoewel er nog maar een paar minuten te spelen waren en de achterstand nog 2 punten bedroeg, geloofden de meiden er nog in.
In de laatste minuut kreeg ADO een vrije trap vlak buiten de 16 na een handsbal. Lisa wist helaas de aansluitingstreffer niet te maken.

Een prima eindsprint die, als deze 10 minuten eerder ingezet was, nog tot minstens een gelijk spel had kunnen leiden. Trots op de meiden die veerkracht toonden na een teleurstellende eerste helft.