Rooswijkerlaan 1
1951HH
VELSEN NOORD
tel. 0251-221379

De een na laatste wedstrijd vindt plaats in Velsen Noord tegen Velsenoord 3 .Altijd lastige potjes, meestal een stug team dat weinig tegengoals incasseert maar ook zelf  moeizaam tot scoren komt. Thuis wonnen we met 4-2 ,kijken hoe het vandaag gaat. De vooruitzichten lijken niet goed ,afgaande op de verhalen over drankgebruik maar goed dat hoeft niet altijd te betekenen dat er niet goed gespeeld gaat worden .Jammer dat Mattijn ,Alex en Twan er niet bij zijn. Wel speelt Mike (broer van Roy) mee  en tevens is het de terugkeer van Tim onder de lat.

De eerste 8 minuten gebeurt er niet al te veel maar dan krijgt ADO 3 kansen op rij om de score open te breken. Uit een hoekschop van Matthijs tikt Daniel de bal tegen de lat ,de terugspringende bal wordt nogmaals ingezet door Roy ,en na de halve ingreep van de keeper is ook Joost nog dichtbij de openingstreffer maar hij gaat er toch  niet in. Jammer hoor.

De eerste goede mogelijkheid voor Velsenoord gaat er helaas wel in ,al hebben ze daar wel onze hulp bij nodig als Roy terugspeelt op Tim en deze de bal niet voldoende kan controleren waardoor een alerte Velsenoord(VN)speler de bal langs Tim in het lege doel kan tikken .1-0. Nog nauwelijks bekomen van deze tegentreffer in de 14e minuut is balverlies op het middenveld er de  oorzaak van dat VN nogmaals gevaarlijk kan uitbreken en hun spits mede door matig ingrijpen van onze defensie al vallend de bal nog richting de kruising kan plaatsen .Helaas kan Tim er niet bij en zo leidt VN al na 16  minuten  met 2-0 .Een lelijke streep door de rekening maar goed we hebben nog  ruim de tijd om dit te herstellen. Echter in de resterende tijd van de eerste helft is ADO niet bij machte om een goedlopende aanval op de mat te leggen. Het blijft bij  wat pogingen  van Mike (voorlangs) en Bas een  schot recht op de keeper (wel een mooie loopactie overigens).

Tweede helft: we starten vol goede moed en al in de 48e minuut een goede voorzet van Job ,helaas kan Leon er net niet bij ,jammer .In de 55e minuut een tegenstoot uit het niets van Velsenoord ,de inzet gaat via de vingertoppen van Tim gelukkig tegen de lat. Vier minuten later is VN weer dichtbij de 3e treffer maar dit keer is de paal ons goedgezind . En ADO ja dat probeert wel aan te vallen maar de VN ploeg speelt geconcentreerd en komt nauwelijks in de problemen. Tot uitgespeelde kansen komen we nauwelijks .In de 61 minuut een schot van Bas ,in de 75e  minuut een slimme bal van Danny die door Roy net over de lat wordt getikt .Nog een paar afstandsschoten van Mike  ,een vrije trap van Danny en in de 90e minuut nog een mooie kopbal van Roy die ook over gaat .Zo achter elkaar gezet  lijkt het nog heel wat maar dat was niet  het spelbeeld waarin Velsenoord heerlijk achter over leunde en ADO niet echt in de wedstrijd was .Jammer ,mijn stille hoop op  de 4e  plaats is in duigen gevallen en de laatste wedstijd wordt er een  waar in voor ons niks meer op het spel staat qua klassering. We eindigen als vijfde .

Zo is het uiteindelijk een seizoen geworden waarin we bij in sommige wedstrijden  best goed voetbalden maar in andere wedstrijden en vaak tegen lager geklasseerde teams niet thuis gaven .Voor jullie de uitdaging om het Vitesse over twee weken nog lastig te maken in hun race naar de derde plaats (ik ben er zelf niet bij vanwege een feestje).Veel succes nog en tot het volgend seizoen. Verrassend overigens dat Schoten zijn laatste wedstrijd met 8-1 verliest tegen Haarlem-Kennemerland zodat SVY toch nog kampioen is geworden.