Oosterweg 4 C
1968KM
HEEMSKERK
tel. 0251-244534

Na 4 weken eindelijk weer eens een potje voetbal, tegenstander is Jong Hercules 10 ,een ploeg die gezien de stand op de ranglijst te pakken moet zijn.
Afwezig zijn Daniel en aanvankelijk ook Matthijs(griep) .Matthijs kan het toch niet laten om in de tweede helft wat speeltijd mee te pikken .Versterking hebben we verder van Mats ,die een helft meedoet.

Van het begin af en aan neemt ADO   de wedstrijd ,gefloten door Jos Baltus ,in handen .De eerste mogelijkheid is voor Leon maar zijn inzet gaat over (te veel naar achteren hangen bij het schieten levert bijna altijd een over geschoten bal op ,maar eens op oefenen ,Leon).In de 3e minuut doet Roy het al een stuk beter maar de keeper van Jong Hercules( JH) weet de bal knap over de lat te boksen.

In de 8e minuut de eerste serieuze tegenstoot van JH . Daan maakt een “professionele” overtreding en krijgt de gele kaart gepresenteerd ,dus 10 minuten  aan de kant.
Voor de wedstrijd maakt het weinig  uit want ook met 10 man zijn we sterker. In de 9e minuut wordt spits Bas in de diepte aangespeeld, echter zijn harde voorzet op Leon is onhaalbaar. Jammer. De volgende kans is ook voor Leon maar zijn kopbal gaat over ,goed geprobeerd.
Na nog een goed schot van Timo ,weer verwerkt tot corner door de JH- keeper had in de 22e minuut toch de openingstreffer moeten vallen als we met drie aanvallers(Roy, Mats en Leon) tegen twee JH- verdedigers komen te staan ,ook ditmaal kan Leon het beslissende zetje niet geven .
Wordt het weer zo’n wedstrijd vragen wij ons af.(een echte spits had toch nu wel gescoord…)
Ook Mats ,schot in de hoek ,redding keeper (26e min) en Daan, een afstandsschot (27 e min)weer gestopt door de keeper slagen er niet in de wedstrijd open te breken.
In de 28e minuut een venijnige counter van JH waarbij Mattijn tracht te corrigeren en hij in een duel met een JH speler blijft liggen .Oei ,dat ziet er niet goed uit . Uiteindelijk valt de schade  aan ADO zijde mee ,Mattijn kan later weer meedoen maar de JH-speler kan niet verder .Na een oponthoud van zeker  vijf minuten wordt de wedstrijd hervat en krijgt JH een droomkans, .Echter de ingeschoten bal is te slap om Twan te verontrusten .Daar komt ADO goed weg.
In de 34e minuut wordt dan eindelijk de ban gebroken als Roy  op aangeven van Bas netjes afrondt door de bal eens in de hoek te schieten waar de keeper niet staat.1-0.Dat werd tijd.
Na nog een mogelijkheid voor Timo in de 36e minuut is een prima aanvallende actie van Ted en een goede voorzet de inleiding tot de 2-0. Mats mag van dichtbij afronden.(43e minuut).
Op slag van rust wordt het zelfs 3-0 als Danny de bal langs de keeper tikt en een JH verdediger de bal ongewild  nog een laatste zetje geeft  .Lekker !
Rust, deze wedstrijd lijkt gespeeld, of Jong Hercules moet onvermoede krachten aan boren. Ik verwacht het niet en ga voor een 6-0 overwinning.

2e helft:
Ook ADO dacht het klusje al geklaard te hebben, maar dat loopt in eerste instantie toch anders .48e minuut : aanval JH over veel schijven ,niemand grijpt in en zij weten te scoren.(3-1) Het leidt tot een enorm vreugdegehuil bij hen. Zijn dit seizoen natuurlijk ook nog niet verwend. Nog niks aan de hand voor ons. 50 e minuut : weer een aanval van JH ,besloten met een hard schot op doel die Twan niet kan klemmen en zij weten ongehinderd de rebound van dichtbij binnen te kunnen binnenschieten.(3-2).Wat is dit ,denken wij aan de kant terwijl de wisselspelers er fijntjes op wijzen dat hun inbreng node gemist wordt.
Gelukkig is JH niet bij machte om door te drukken en gaandeweg komen wij weer terug in de wedstrijd met kansen voor Bas en wederom Leon die erg zijn best doet maar de bal maar niet tussen de palen krijgt en voorbij de keeper.
Pas als Roy Bas aflost en in zijn plaats in de spits gaat spelen komt er meer dreiging en gevaar in hun strafschopgebied. In de 62 minuut is het Ted die goed doorzettend al vallend de 4-2 binnen werkt en in de 63 e minuut doet Roy wat een echte spits moet doen ,korte actie en koel afronden. 5-2.
Toch daarna weer een verslapping bij ADO. JH krijgt toch weer een  paar goede mogelijkheden door wat gemakzucht in onze defensie ,tweemaal weet keeper Twan een treffer te voorkomen door goed uit te lopen (goed  gedaan man ).
In de 81e minuut gooit Roy de deur definitief in het slot door zijn 3e treffer te maken(6-3).In de slotminuten had de score nog hoger kunnen uitvallen maar Leon schiet van dichtbij tegen de keeper op en Job maakt het helemaal bont door een vrije schietkans hoog over te poeieren.
In de 90e minuut fluit Jos voor de laatste keer en zijn we drie  punten rijker. Heel tevreden kan je niet zijn . Er gaat toch nog veel fout tegen een zwakke tegenstander. En het benutten van kansen is ook nog wel een puntje. Positieve  puntjes zijn er ook, de tomeloze inzet van bijvoorbeeld Ted (assist en doelpunt) en de drie treffers van Roy(wat mij betreft een goede zaak om hem vaker in de spits te zetten ,veel effectiever dan een plekje op het midden veld (daar staan al genoeg “ voetballers”).
Volgende week tegen Vitesse ’22 waar we nog een appeltje mee te schillen hebben na de 3-1 verliespartij in Castricum. Tot dan .