Vergierdeweg 265 A
2026BJ
HAARLEM
tel. 023-5375732

Na de zeges op Jong Hercules en IJmuiden stond vandaag de (uit)wedstrijd tegen Schoten op het programma. Ik had deze ploeg vooraf ingeschat als van gelijke sterkte als SVY dus een punt pakken zou al een prima prestatie zijn.

Ik reed vandaag mee met Roy,  Bas en Alex en door allerlei omstandigheden arriveerden we pas  om 12  uur op het sportpark, het aanvangstijdstip van de  wedstrijd. Het zat even niet mee, zullen we maar zeggen. Terwijl de jongens zich gingen omkleden, ging de wedstrijd van start. Bij ons waren Job en Daan niet van de partij, als extra speler hadden we de (jeugdige) Nick erbij en die speelde een prima pot.

ADO nam gelijk het initiatief en al in de 2e minuut was Mattijn met een inzet dicht bij de  openingstreffer, helaas ging zijn schot net over. Ook Leon ’s poging in de 9e minuut  ging over het doel. Pas in de 20e minuut de eerste gevaarlijke situatie voor  ons doel, een kopbal ging ook over de lat.

Na een doelpoging van Bas (uit een moeilijke hoek naast) was het even bibberen aan ADO-zijde toen een schot van Schoten door de benen van Twan dreigde te gaan, maar gelukkig kon hij het nog herstellen. Hierna een paar mogelijkheden voor ADO waar eigenlijk wel uit gescoord had moeten worden. In de 28e minuut een schot van Nick, keeper redde, en uit de rebound trof Roy slechts het zijnet. Even later een schot voorlangs Van Roy en ook Bas lukte het vandaag niet om te scoren. Twee spelers die vandaag niet hun gelukkigste wedstrijd speelden, maar ja dat heb je soms. Na een venijnige tegenstoot van Schoten waarbij een als voorzet bedoeld schot de kruising schampte had Danny in de  39e minuut ook een schietkans recht voor het doel, helaas te zacht ingeschoten en recht  op de keeper.

In de 41e  minuut nog wel een goal van Schoten naar die was duidelijk buitenspel en ging dus ook niet door.

Rust stand 0-0. Ik moet zeggen dat ADO de bovenliggende partij is, we steken er meer energie in dan Schoten, hopelijk kunnen we dit volhouden. Wel jammer dat we nog niet gescoord  hebben.

In de tweede helft aanvankelijk hetzelfde spelbeeld, ADO bepaalt en Schoten loert op de counter.

In de 52e minuut een kopballetje van Roy, niet krachtig genoeg, in de 53  minuut een tweede buitenspel goal van Schoten (ook weer duidelijk) en dan de beslissende minuten. Een te korte terugspeelbal van een Schoten verdediger brengt Roy in ideale scoringspositie, helaas weet hij dit buitenkansje niet te benutten(58e minuut), Aan de andere  kant  een minuut later verdedigt Joost iets  te laconiek waardoor hij de bal tegen een Schoten- aanvaller schiet die de bal meekrijgt en deze kans wel benut,1-0 voor de thuisploeg. Zo tegen de verhouding  in, echt balen hoor!

Even is ADO van slag en ruikt Schoten zijn kansen. En ja dan heeft ook Twan een zwak moment waarin hij de bal zomaar in de voeten speelt van een Schoten-speler, in eerste instantie weet hij nog te redden, maar uit de  rebound is hij kansloos 2-0. Twee weggevertjes eigenlijk. Nog eenmaal richt ADO zich op als Mattijn met een mooie trap precies het kleine gaatje vindt tussen de linker doelpaal  en de handen van de keeper en we toch weer aansluiting weten te vinden,2-1 (74e  minuut).

Helaas is bij ons de energie  wat op en verdwijnt de precisie in de passing. Na nog een paar mogelijkheden  voor Roy en  Mattijn is het in de 41e  minuut over en  uit als Schoten met een counter ons de das om doet en de 3-1  maakt.

De scheidsrechter laat nog wel wat minuten doorspelen vanwege wat blessuregevallen en tijdrekken door Schoten, maar dan klinkt toch  het laatste fluitsignaal. En hebben we helaas verloren

“Wat zonde!” was mijn eerste gedachte en niet nodig. Twee doelpunten worden cadeau gedaan terwijl we zelf meerdere mogelijkheden  onbenut laten. Bij nader inzien moet dat niet de slotconclusie zijn, ik heb een sterk ADO gezien die in de eerste helft en deels ook nog in de tweede helft de betere was. Natuurlijk  is het zuur dat je dan verlies maar ja niet altijd wint de beste. Een visie die ik later kon delen met de scheids die in de rust al zei ons de betere te vinden en na afloop ook meende dat we hiermee tekort gekregen hadden.  Een eervolle vermelding verdient nog onze invalkracht Nick die de handen  op elkaar kreeg voor  zijn inzet en mooie acties(zelfs de tegenstander vond dit). Bedankt Nick!

Volgende week de uitwedstrijd tegen  Jong Hercules 10. Op papier een makkelijker  tegenstander, maar goed je weet nooit of ze versterking kunnen regelen.