Oosterweg 4 C
1968KM
HEEMSKERK
tel. 0251-244534

Dat voetbal altijd al een onvoorspelbaar verloop kan hebben, is bekend. Duidelijker dan de gang van zaken van het eerste deel bij het duel ADO'20-JOS Watergraafsmeer kan dat niet aangetoond worden. ADO heerste de eerste helft en slechts twee keer konden de Amsterdammers zich richting Heemskerks-doel begeven. Het was wel meteen twee keer raak, zodat de Superezels met een 1-2 ruststand de kleedkamer moesten opzoeken.

Na een open beginfase nam ADO al snel het initiatief. Zo was er in het eerste kwartier een aantal scoringskansen voor Ruben Doesburg, Danny Lute en Luc Schuffelen, maar restten er niet meer dan een groot aantal corners. Bovendien had ADO-doelman Lucas van Hensbergen nog niet in actie hoeven komen en er leek die eerste 20 minuten geen vuiltje aan de lucht.
Totdat een wilde trap vanuit de JOS/W-verdediging per ongeluk aanvaller Raven Bergwijn bereikte, die met een verrassend en subtiel hakballetje opeens Richmond Bossman vrij voor het ADO-doel plaatste. De JOS/W-aanvoerder maakte onberispelijk gebruik van dat buitenkansje en de 0-1 achterstand verscheen op het scorebord.

DSC00098.JPG

Even leken de Superezels de kluts kwijt te zijn, maar al gauw herpakte het team van trainer Roy van der Mije zich. Nadat in de 27e min. Anthony Albert met een ongecontroleerde trap een inzet van Ruben Doesburg ongedaan wist te maken, viel de gelijkmaker toch in de 33e min. Op links werd Ruben nu in de ruimte vrij aangespeeld en na kappen, draaien en een prachtig schot was doelman Edwin Sudibyo kansloos en de 1-1 een feit. Je mag het daarna een raadsel noemen hoe het kon gebeuren, maar enkele minuten later stond ADO weer op een 1-2 achterstand.  Na geklungel in de ADO-defensie schoot Tim Plemper zijn team in de verste hoek verrassend weer op voorsprong (1-2). Dat daarna ADO nog niet op gelijke hoogte kon komen, mag een wonder heten. In de 39e min. kreeg Milan Klopper tot twee keer toe, oog in oog met de JOS-doelman, de gelegenheid om met een 2-2 stand te gaan rusten. Maar helaas pindakaas!
Na de pauze rechtte ADO echter snel de rug en binnen 10  minuten werd de 1-2 achterstand omgebogen in een 4-2 voorsprong. In de 47e min. was het al meteen raak toen na een prachtige aanval via Daan Boerlage, Ruben Doesburg en uiteindelijk door Milan Klopper de gelijkmaker werd aangetekend.

DSC00091.JPG

Nog geen 5 minuten later werd uit een corner van Daan Boerlage en een een-tweetje tussen Ruben Doesburg en Sam Nijman door laatstgenoemde ADO op 2-3 voorsprong gebracht. En ADO ging door, want in de 54e min. werd de JOS/W-defensie na een prachtige aanvalsopzet compleet weggetikt en kon de vrijgekomen Luc Schuffelen de voorsprong uitbreiden tot 4-2.
Het spel was toen wel gespeeld. JOS/W kon niet meer en ADO kreeg nog mogelijkheden op de 5-2 en wellicht nog meer. Doelman Edwin Sudibyo was op dat moment echter de enige JOS-speler die zich op positieve manier wist te onderscheiden.

DSC00124.JPG

Grote vraag rijst nu: Hoe nu verder? Bovenaan in de derde periode, plek drie op de ranglijst achter  OFC en Hercules. Alles bepalend zal de uitslag zijn van het duel  dat a.s woensdag 1 juni overgespeeld zal moeten worden: OSS'20-Hercules.
Er is daarna nog van alles mogelijk, kansberekeningen hebben even geen zin. Afwachten en in ieder geval "gewoon" gaan voor de laatste wedstrijd van het seizoen, a.s Tweede Pinksterdag de wedstrijd van het seizoen 2021-2022: Hercules-ADO'20. Komt en gaat het zien!

Opstellingen
ADO'20 Lucas van Hensbergen, Henry Opoku (75 Marvin Boom), Sam Nijman, Sem Kroon, Max Nijman, Daan Boerlage, Maurizio Brenna (46 Ted Amson), Milan Klopper, Danny Lute (46 Raymond de Waard), Luc Schuffelen (65 Jan-Willem Tesselaar), Ruben Doesburg (65 Sead Mazreku),
JOS Watergraafsmeer Edwin Sudibyo, Kevin Huijsman (82 Vasco Lo-Ning-Hing), Max versteeg, Richmond Bossman, Floris Burgers, Raven Bergwijn (64 Michael Markes), Jamie Dettmar (46 Revellinio Slijters), Anthony Albert (74 Adan Buchaar), Malcolm Esajas, Tim Plemper (Virgil Smith) en Tim de Jong.

Arbiter Lensink liet veel toe en deelde geen enkele kaart uit.

Voor de uitgebreide fotoreportage van onze clubfotograaf kijk HIER

Voor het wedstrijdverslag van leen van der Lugt in Dagblad Kennemerland kijk HIER

Na afloop werden in de businessruimte de ADO'20-gastvrouwen nog met een bloemenhulde bedankt voor hun bijdrage van dit seizoen.