Oosterweg 4 C
1968KM
HEEMSKERK
tel. 0251-244534

De laatste wedstrijd van dit seizoen. Ik kon er toch nog bij zijn omdat het aanvangstijdstip was vervroegd .Op een zonnig B-veld op de Vlotter gaan we de strijd aan tegen Vitesse die nog een plekje kunnen stijgen op de ranglijst .Zij moeten winnen ,voor ons is er alleen de eer te verdienen. Bas en Joost zijn er niet bij. Als versterking hebben we Mats .De wedstrijd staat onder leiding van Jos Baltus.

Iedereen heeft er zin in. Maar ook zijn er weer de (bijna gebruikelijke) verhalen over veel drank en laat naar bed. Nou ja we zien het wel. Jos fluit voor de eerste maal en direct worden we onder druk gezet door Vitesse . In de 3e minuut is dat al succesvol wanneer hun spits wordt aangespeeld en ondanks de aanwezigheid van Alex de bal knap in de hoek schiet waar Twan niet staat. Als je het neutraal bekijk een mooie spitsengoal .0-1. Ook daarna is het Vitesse die het spel bepaalt ,in de 5e minuut moet Twan zich strekken om een gevaarlijk dalende bal over de lat te tikken en ook daarna krijgen ze  nog meerdere kansen. Ze spelen verzorgd en we komen in het stuk niet  echt voor.

In de 16e minuut dan eindelijk onze eerste mogelijkheid ,een mooie voorzet van Daniel op Leon. Helaas is zijn schot niet moeilijk genoeg voor de keeper. Dan volgen een paar ramp minuten voor ADO .Eerst leidt balverlies van ons tot een snelle counter van Vitesse  waarin een 3 tegen 2  situatie  goed wordt uitgespeeld en  Twan  geklopt wordt door een schot in de uiterste linkerhoek (20e minuut ,0-2).Nauwelijks hiervan bekomen is  een minuut later niet iedereen bij de les en raken we door onoplettendheid (of niet coachen van elkaar) de bal kwijt vlak voor het eigen 16 meter gebied en krijgen we treffer nummer 3  om de oren. De scorende Vitesse speler is superblij met zijn doelpunt(het was waarschijnlijk zijn eerste doelpunt ),dat was wel weer leuk om te zien. Maar ja nu al op een 3-0 achterstand(21 e minuut).We zien het hoofdschuddend aan zo langs de kant, waar gaat dit heen?

Dan fluit Jos voor een drinkpauze wat voor ons een welkome aanleiding is om de neuzen weer de goede = dezelfde kant op  te laten wijzen .Aanvoerder Danny hamert erop om elkaar te  coachen. .Hopelijk gaat het beter .En ja dat is gelukkig het geval.

We krijgen ook een impuls omdat Mats nu is ingevallen  en die blijft met zijn snelheid altijd een gevaarlijke aanvaller .In de 26e minuut plaatst hij een machtige versnelling die hem tot bij de keeper brengt ,helaas knalt hij recht op de keeper .In de 30e minuut kopt Roy over na weer een actie en voorzet van Mats. .In de 32 e minuut lukt  het dan wel als een snelle counter via Roy terecht komt bij  Leon die binnenkant paal binnenschuift .1-3.  Ook daarna tel ik nog 3 kansen die een doelpunt hadden kunnen opleveren(Roy in de 38e minuut, keeper redt , Timo in de 40e minuut en Mats in de 41 e minuut wiens inzet van de doellijn wordt gehaald. Jammer .

Ruststand dus 1-3  maar gezien het kansrijke 2e deel van de eerste helft zie ik nog toch nog wel voldoende mogelijkheden .

Tweede helft :ADO  pakt het weer op en de eerste kans is voor ADO .Helaas staat de keeper van Vitesse wederom succes in de weg  Na nog een schot van Mats (naast) is ook Vitesse dichtbij een treffer maar Twan weet de bal met de benen tegen te houden, In de 10e minuut bezorgt Mats de bal bij Leon maar diens inzet is  te zacht .In de 14 e minuut bedient  Mats Roy maar ook die bal is weer een  prooi voor de doelman.

Een listige doorkopbal aan de andere kant valt voor ons helaas verkeerd en voor Vitesse goed en van dichtbij wordt de 1-4 gescoord. Even weer meer druk van de tegenstander maar Twan krijgt een handje achter een schot en Eric werkt de bal vervolgens  uit de doelmond .

ADO blijft het proberen maar ook Vitesse is nog gretig genoeg zodat aan beide kanten veel te beleven valt. In het laatste kwartier zeker ook nog twee goede kansen voor ADO , Mats na een een-twee met Matthijs(weer  een save van die keeper die niet te passeren lijkt) en ook nog een voor  Leon die tussen twee man in  er wonderwel in slaagt toch nog de bal op doel te krijgen ,helaas belandt de bal op de  lat. Leon ,in  die actie  zag  je er bijna uit als een echte spits!

Na 47 minuten vind Jos het genoeg en fluit hij af. We verliezen met 1-4 . Zuiver gekeken naar het veldspel is dat wel terecht want Vitesse had toch wat meer kwaliteit rond lopen. Maar afgezet tegen het aantal kansen had het zomaar beter kunnen aflopen voor ons. Ik vind dat we het na de slechte start goed hebben opgepakt en zeker met de vandaag sterk acterende Mats in de gelederen volop kansen hebben gecreeerd.    .

Het seizoen zit er nu  echt  op ,we zijn 5e geworden met de doelcijfers 49 voor en 37 tegen. 8x gewonnen 1x gelijk en 9x verloren. Het was een aardig seizoen waarbij we best wel leuk voetbal hebben laten zien. Een puntje van zorg blijft nog wel het afwerken voor de goal. Ook daar kan je op trainen .Ik vond het verder een leuk voetbaljaar omdat we  alles weer hebben kunnen spelen onder meestal redelijk tot goede weeromstandigheden. Het is leuk dat het team zoals het er nu uitziet doorgaat en mogelijk nog versterking krijgt.  Ik wacht het wel af.