ADO'20 blijft maar winnen

Unitas (zon)

1 - 3

ADO '20 1 (zon)

40'
Daan Boerlage (afstandschot)
Daan Ruwaard
46'
Yohannes Tilahun
48'
Danny Lute (intikker)
Daniel Alexander Walu
55'
Thomas Schalekamp
62'
Maurizio Brenna (afstandschot)
Omar Boulamhayan
65'
Esey Kiflom
71'
Joey Lokasi
79'
Mauritsio Helstone
80'
Raphael Nartey
Esey Kiflom
83'
Najim Haddouchi
83'

Competitie

3e divisie Zondag

Datum

9 oktober 2022 14:00

Scheidsrechter

J. te Kloeze

Accommodatie

Sportpark Molenvliet
Bataafsekade 6
4204AX
GORINCHEM
tel. 0183-626618

ADO'20 blijft maar winnen. De Heemskerkers boeken hun negende overwinning uit tien wedstrijden door GVV Unitas met 1-3 te verslaan. En pakken en passant ook de periodetitel. Het kan niet op voor ADO'20.

 
door_Peter_Hekman_.jpg

ADO'20 blijft maar winnen en bindt vandaag GVV Unitas aan de zegekar. Het wordt in het zonnige Gorinchem 1-3 maar wanneer met name Zonneveld en Doesburg wat secuurder met de kansen waren omgegaan, was de uitslag veel groter geworden. ADO is heer en meester en heeft aan Unitas geen kind. Vooral de tegenstand in de eerste helft is bijzonder pover en de gevaarlijke spits Mutzers, die al 8 keer heeft gescoord dit seizoen, is totaal niet in het spel voorgekomen. En dat uitgerekend Boulahayan, verreweg de slechtse van het veld, nog de 1-3 mag maken, kan de ADO-defensie zich aantrekken. Laten we het een bedrijfsongelukje zonder gevolgen noemen.

 Milan Zonneveld: hard gewerkt maar geen goal

De eerste helft is net zomeravond-voetbal. Het tempo ligt laag en de thuisclkub trekt een fors verdedigingsscherm op en speelt regelmatig met 9 man achter de bal. De twee spitsen Mutzers en Helstone komen nauwelijks aan de bal. ADO krijgt de kansen, maar deze zijn niet besteed aan Zonneveld en Doesburg. Zij geven doelman Vlot de kans uit te groeien tot de man van de wedstrijd al kan dat natuurlijk niet echt de bedoeling zijn. Dat ADO de score opent, is te danken aan Boerlage. Hij verovert zelf de bal op de middellijn, steekt het halve veld over en besluit maar eens te schieten. Zijn poging valt tot verbazing van iedereen prompt in het netje. Vlot is kansloos op het schot van zeker 25 meter. De bal lijkt houdbaar maar daar heeft ADO verder geen boodschap aan. 
 Daan Boerlage: 0-1

Unitas-ADO.jpg
© Foto Orange Pictues/Wessel Dekker

De 0-2 moet eigenlijk ook vallen, maar zoals gezegd staan de vizieren van Zonneveld an Doesburg vandaag niet op scherp. De ruststand is derhalve 0-1 en daar is niets op af te dingen. 

Na de thee zien we een feller ADO dat direct voor gevaar zorgt in de Unitas-defensie. De harde pegel van Doesburg wordt nog gestopt door Vlot maar op de inzet van Lute is diezelfde doelman kansloos. De kopbal van Zonneveld wordt nog wel tegengehouden maar uit de rebound is goudhaantje Lute attent en tikt de bal binnen voor de 0-2. 

 Danny Lute: 0-2

Unitas brengt vervolgens stormram Schalekamp binnen de lijnen, maar de kansen blijven voor de Superezels. Dat leidt in de 62ste minuut tot de mooiste goal van de middag. Was het schot van Boerlage fraai; het schot van Brenna is zo mogelijk nog mooier. De afstand is een meter of 22,5 m. en de bal zoeft via de binnenkant van de kruising voorbij aan de Unitas-goalie. Zelfs de speaker van de thuisclub annonceert de goal als een schitterende treffer en ik ben het volkomen met haar eens. 

 Maurizio Brenna: de prachtige 0-3

De tegengoal kunnen we afdoen als een bedrijfsongevalletje en ADO moet heel even oppassen dat het geen tweede goal tegen krijgt. Maar dat gebeurt niet en de Heemskerkers spelen de wedstrijd geroutineerd uit. Klein minpuntje is de rode kaart (twee keer geel) die de centrale verdediger van Unitas, Kiflon Tseguy, oploopt maar verder komt ADO de wedstrijd schadevrij door. 

De winst zorgt ervoor dat ADO'20 nu tien punten losstaat van de concurrentie. Ik moet diep graven in mijn geheugen maar ik kan mij niet herinneren dat dit ooit eerder is voorgekomen. Laten we het moment koesteren en er met volle teugen van genieten. De periodetitel is natuurlijk ook mooi meegenomen. 

Komende week is er geen woensdagavondwedstrijd en kan het team van trainer Van der Mije zich rustig voorbereiden op de komende twee potjes. Dat is allereerst a.s. zondag de derby tegen DEM en dan de woensdag daarop de bekerkraker tegen FC Emmen. Dat belooft wat.  

Opstellingen:
GVV Unitas: Ronald Vlot, Omar Boulamhayan, Alexander McDermott, Elmer de Vries, Joey Lokasi, Robert Mutzers, Najim Haddouchi, Daniel Alexander Walu (55' Thomas Schalekamp), Daan Ruwaard (46' Yohannes Tilahan tefera), Mauritsio Helstone (80' Raphael Nartey) en Esey Kiflom Tseguy. 

ADO'20: Mike Grim; Henri Opoku, Sem Kroon, Daan Boerlage, Yaro Hirasingh, Ted Amson (84' Sead Mazreku), Feyo Glim, Maurizio Brenna, Ruben Doesburg (65' Raymond de Waard), Milan Zonneveld (65' Jan Willem Tesselaar) en Danny Lute (84' Mehmet Gencer). 

Scheidsrechter Jorn te Koeze geeft gele kaarten aan Kiflon Tseguy, Lokasi en Haddouchi en rood (2x geel) aan Kiflon Tseguy. 


Toeschouwers: 400

Voor het wedstrijdverslag van Rinus van der Lugt in het Noord-Hollands Dagblad kijk HIER
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!