Het Hoge Land 23
2652EA
BERKEL EN RODENRIJS
tel. 010-5112006

ADO'20 heeft, op bezoek bij nieuwkomer TOGB, een flink pak op de broek gekregen. Het wordt in Berkel en Rodenrijs maar liefst 6-0 voor de thuisclub en daar is eigenlijk niets op af te dingen. TOGB was ontketend en alles wat de Berkelaars deden, veranderde in goud. door_Peter_Hekman_.jpg
Na twee verloren wedstrijden tegen Groene Ster en Dongen werd vorige week een reguliere 3-0 overwinning geboekt op OJC Rosmalen. Het lek was boven, al was er volgens aanvoerder Ted Amson eigenlijk helemaal geen sprake van een lek, zo liet hij in de krant aantekenen. Maar na de kansloze 6-0 nederlaag bij TOGB ben ik daar niet meer zo zeker van.

Al in de eerste minuut een gevaarlijke uitval van de thuisclub. Door een slippertje van de ADO-defensie komt spits Jay Zandbergen alleen voor doelman Grim te staan maar zijn inzet gaat over. Het had een waarschuwing moeten zijn. De Heemskerkers beginnen wat inspiratieloos aan de wedstrijd. Er is weliswaar balbezit maar het leidt niet tot kansen. Het is slordig, er wordt veel onnodig balverlies geleden en er worden geen kansen gecreeerd. In de 14e minuut wordt onnodig een hoekschop weggegeven en hieruit kopt aanvoerder en aanjager Jay Zandbergen, staand tussen drie ADO-verdedigers, de bal van dichtbij binnen: 1-0.

ADO pakt de draad op en zet de tegenstander onder druk. In de 23e minuut noteer ik een bizarre overtreding van de laatste man van TOGB, Scheers, op Hirasingh, die twee meter door de lucht vliegt. Het levert Scheers niet meer dan een gele kaart en ADO een vrije trap op. Hieruit volgt een kansje voor Zonneveld maar de inzet wordt tot corner verwerkt. En uit de door Boerlage genomen hoekschop countert de thuisclub razendsnel en is het spits Dean Zandbergen die de 2-0 binnenschiet.

Vanaf dat moment gaan bij ADO de koppies hangen en wordt het spel er niet beter op. TOGB ruikt bloed en dat levert na 37 minuten een 3-0 voorsprong op. De aanval is prachtig. Aanvoerder Jay Zandbergen zet de counter op. Hij bereikt op rechts Le Fevre en diens voorzet wordt door de andere Zandbergen binnen geschoten. En vlak voor de rust valt ook nog de 4-0. De aanval oogt ongevaarlijk maar Azaroiali denkt daar anders over en schiet, niet helemaal onhoudbaar, de bal tegen het net.

Na de rust probeert ADO het tij nog te keren met drie invallers; Knopper, Lute en Tesselaar komen binnen de lijnen maar na zeven minuten kan het aanvalsplan (drie verdedigers en vier aanvallers) in de prullenmand. Scheidsrechter Tunnissen legt de bal op de stip na een overtreding van Opoku, die zijn balverlies probeert goed te maken ten koste van Le Fevre. Aanvoerder Jay Zandbergen schiet onberispelijk binnen: 5-0.

De wedstrijd is dan uiteraard gespeeld maar scheidsrechter Tunnssen eist nog even een hoofdrolletje op. Eerst bekeurt hij Tesselaar en Zonneveld en later ook Glim nog en legt voor een duikelpartij de bal ook voor de tweede keer op de stip. Het levert Glim zijn tweede gele kaart op en TOGB de zesde treffer; Assaih schiet beheerst binnen: 6-0.

Een ontluisterende nederlaag voor de koploper die de voorsprong op de nummer twee VVSB ziet slinken tot een schamel puntje. Alle credits overigens voor TOGB. De gastheren spelen een uitstekende wedstrijd waarin ze boven zichzelf uitstijgen.

En hoe nu verder? ADO verliest in de laatste vier wedstrijden negen punten en heeft een zwaar programma voor de boeg. Te beginnen met de inhaalwedstrijd uit bij de nummer vier Hercules in Utrecht, daarna de thuiswedstrijd tegen nummer twee VVSB en de week daarop mogen de Superezels afreizen naar Veghel voor de uitwedstrijd tegen de huidige nummer drie Blauw Geel. Een pittig programma, dat is duidelijk. Maar ook een hele mooie uitdaging.

Opstellingen:
TOGB: Moreno Zwarteveld; Finn Ameling, Kjell Scheers (65' Glenn Zandbergen), Younes Assaih, Jay Zandbergen (65' Sousa Brandon), Max le Fevre, Leroy Zwarteveld, Dean Zandbergen, Talib Azaroiali, Wouter Vermeer en Anthony Slierendrecht.

ADO'20: Mike Grim; Henri Opoku, Sem Kroon, Daan Boerlage, Yaro Hirasingh (46' Danny Lute); Ted Amson, Feyo Glim, Maurizio Brenna (46' Milan Klopper); Ruben Doesburg, Milan Zonneveld en Mehmet Gencer (46' Jan Willem Tesselaar).