Prins Willem Alexander Sportpark 24
5461XL
VEGHEL
tel. 0413-365704

Vorige week voelde het 3-3 gelijke spel tegen VVSB als een overwinning, de Noordwijkershouters daarentegen kenden een ander gevoel. Na de wedstrijden van het afgelopen weekeinde was er geen discussie mogelijk; zaterdag een verrassend verlies van de nummer 2 tegen OJC Rosmalen (2-5) en een heerlijke overwinning van de Superezels op de nummer 3 van de ranglijst, Blauw Geel'38 (1-3)!

Grote vraag voor deze zondag: Kon ADO’20 de getoonde strijdlust van de eindfase in het duel tegen VVSB van de vorige week vandaag in Veghel voortzetten? Het antwoord was een volmondig JA!.

Op een matig bezet Sportpark Prins Willem Alexander in Veghel tegen het plaatselijke Blauw Geel’38 ging ADO’20 vanaf de aftrap meteen vol de strijd aan. Vooral over rechts via Ruben Doesburg werd de aanval gezocht. Bij de derde poging in de 6e minuut was het al raak. Nadat Ruben zijn directe tegenstander Migiel Zeller omspeelde was zijn schot op doe l onhoudbaar voor keeper Zielschot (0-1).
ADO’20 controleerde daarna het spelbeeld al moest de Heemskerkse defensie wel alert blijven bij de spaarzame Veghelse tegenaanvallen. De Veghelnaren staat niet voor niets op de derde plaats in de competitie! Het eerste echte wapenfeit was een schot van Robin Voets in de 13e minuut, die op de Heemskerkse doelpaal belandde.
 In de rust had de Veghelse trainer zijn team blijkbaar goed wakker geschud want de gelijkmaker van de gastheren viel meteen na de pauze.  In de 48e minuut omspeelde de linksbuiten de Heemskerkse defensie en zijn scherpe voorzet kon bij de tweede paal simpel ingetikt worden door Koen van der Zanden (1-1).
Meteen werd daarna duidelijk dat ADO’20 weer die strijdlust kon opbrengen, waaraan het een paar weken ontbrak. Vanaf de aftrap werd Ruben Doesburg gezocht en zijn voorzet was een intikkertje voor Milan Zonneveld ( 1-2). In de 55e minuut veerde de Heemskerkse bank op bij een snoeiharde kopbal van dezelfde Milan Zonneveld. Keeper Zielschot zweefde prachtig naar de bovenhoek om de bal uit de kruising te tikken. Deed Blauw Geel’38 dan niets? Onder aanvoering van Daan Boerlage en Kay van Langelaar, die heer en meester was in het luchtruim, werd iedere aanval gecontroleerd, onschadelijk gemaakt en anders was daar Mike Grim nog die eenmaal  serieus moest optreden bij een 1-op-1 situatie met de Veghelse spits.
In de 83’ minuut was het weer Milan Zonneveld die aan alle Veghelse aspiraties op een beter resuktaat een einde maakte. Staande op de rand van de 16 meter kon hij een pass van Blauw Geel’38 onderscheppen en had hij de hoek voor het uitkiezen. Dit was wel aan de jonge Heemskerkse spits toevertrouwd. 1-3.
In de 83e minuut had de ingevallen Jilani Helder zich onsterfelijk kunnen maken. Vanaf eigen helft soleerde de jonge aanvaller door de Veghelse defensie maar stuitte uiteindelijk op de uitgelopen keeper Zielschot. Zo bleef het 1-3 en kon ADO’20 de laatste minuten als collectief de wedstrijd gecontroleerd uitspelen.

Verslaggeving: Marcel Portz