Oosterweg 4 C
1968KM
HEEMSKERK
tel. 0251-244534

Nummer 1 ADO'20 ontvangt de nummer 2 VVSB en de wedstrijd loopt uit op een waar spektakel. Nadat Van Nieuwkerk VVSB op 1-3 zet, gelooft eigenlijk niemand bij ADO'20 nog in een goede afloop maar in de 93ste minuut drukt goudhaantje Lute de bal over de lijn en tikt de 3-3 binnen. Het gelijkspel voelt aan als een overwinning en ADO'20 behoudt de koppositie.

ADO'20 zit in de hoek waar de klappen vallen. Er worden uit de laatste vier wedstrijden slechts drie punten gepakt; de voorsprong op de nummer 2 VVSB slinkt van 10 punten naar slechts een puntje; de ernstige blessure van Sem Kroon die met een dubbele enkelbreuk voorlopig aan de kant staat en voeg daarbij de nekblessure van spits Milan Zonneveld en alles wat fout kan gaan, gaat fout. Iets met de Wet van Murphy of zoiets.

VVSB daarentegen is in goede doen. De Noordwijkerhouters zijn al 13 wedstrijden ongeslagen en komen op volle oorlogssterkte naar Heemskerk, belust op een revanche na de 3-0 beker-nederlaag op 21 september 2022. De wedstrijd brengt alles zoals voetbal behoort te zijn. Twee sterk voeltballende ploegen, mooi weer, veel publiek, een scheidsrechter die de wedstrijd aanvoelt en veel toelaat en een spannend scoreverloop, kortom spanning en sensatie.

De eerste speldeprik komt op naam van Jesse Van Nieuwkerk namens VVSB. De lange spits kopt rakelings naast, maar geeft wel direct zijn visitekaartje af. Zijn directe tegenstander, Kaj van Langelaar, die de plaats van Kroon inneemt, heeft het bijzonder lastig tegen de balvaste en kopsterke spits. In de 11e minuut komt ADO zowaar op voorsprong. De aanval gaat door het centrum. Jan Willem Tesselaar gaat op snelheid door en geeft de bal precies op tijd af aan Ruben Doesburg die beheerst afrondt: 1-0. Even later breekt Milan Klopper door en wordt binnen de zestien gevloerd. Scheidsrechter Lars van Leeuwen wuift het weg maar had mijns inziens de bal ook op de stip kunnen leggen.
Halverwege de eerste helft trekt Voetbal Vereniging Sint Bavo het initiatief naar zich toe en laat zien dat zij niet voor niets zo hoog op de ranglijst staan. ADO moet terug en na een half uurtje staat de gelijkmaker op het bord. De bal wordt uit een corner eerst nog weggestopt maar in tweede inbstantie staat de centrale verdediger van de gasten Max Ossendrijver op de goede plaats en kopt onhoudbaar in. En een paar minuten later draaien de Noordwijkerhouters het duel helemaal om. De goal komt van het hoofd van Van Nieuwkerk die in vrije prositie kan inkoppen: 1-2. Het is een dekkingsfout, maar Van Nieuwkerk is lang, sterk en lastig te verdedigen.

Na de thee houdt VVSB het initiatief. De rechterspits van de paarsen Leroy George krijgt twee grote kansen. De eerste kans gaat over en de tweede voorlangs. Maar in de 62ste minuut is het toch raak. Opnieuw haalt Van Nieuwkerk de trekker over, maar er moet gezegd zijn dat de aanval echt zeer fraai is. Via een prachtige combinatie wordt de spits vrijgespeeld en die kan van dichtbij op zijn gemakkie binnentikken: 1-3.

Direct na dit doelpunt wisselt ADO-trainer Roy van der Mije en brengt Milan Zonneveld in voor middenvelder Feyo Glim. Daarna worden ook Danny Lute en Jilani Helder gebracht en zetten de Heemskerkers een tandje bij. In de 72ste minuut valt de aanluitingstreffer en de goal valt uit een inmiddels klassieke combinatie; de voorzet komt van de voet van Doesburg, Zonneveld frommelt hem over de doellijn en pikt, ook als invaller, zijn doelpuntje mee: 2-3.

Vervolgens volgt een bijzonder spannende eindfase. VVSB wordt in de verdediging gedrukt en moet zich beperken tot de counter. De kansen zijn voor ADO. Vijf minuten voor tijd brengt doelman Ruben Valk redding op een harde inzet van zijn naamgenoot Doesburg. in de 90ste minuut laat diezelfde Valk zien dat hij een topkeeper is. Het schot van Helder vliegt richting de kruising maar met een uiterste krachtsinspanning verwerkt de doelman de bal tot corner. En dan de slotfase. Er volgt een corner en via Zonneveld, komt de bal pardoes voor de voeten van goudhaantje Lute en is de 3-3 een feit.

Het gelijkspel voelt als een overwinning. De teleurstelling is zichtbaar bij VVSB, dat wederom niet weet te winnen van ADO, en de lach is terug op de gezichten van de ADO-spelers.

Zo blijft ADO koploper in de derde divisie zondag. A.s. zondag volgt opnieuw een kraker; ADO gaat op bezoek bij Blauw Geel, de nummer 3 van de ranglijst. Wanneer de spelers van ADO het kunnen opbrengen om met net zoveel inzet en gogme te spelen als vandaag; dan liggen er drie punten in het verschiet.

Opstellingen:
ADO'20: Mike Grim; Henry Opoku, Kaj van Langelaar, Daan Boerlage, Yaro Hirasingh (66' Danny Lute); Feyo Glim (62' Milan Zonneveld), Ted Amson (88' Ian Beelen), Maurizio Brenna; Ruben Doesburg, Milan Klopper en Jan Willem Tesselaar (66' Jilani Helder).

VVSB: Ruben Valk, Nicky eekhout, Lars Rauws, Ian van Otterloo (79' Jermano Lo Fo Sang), Jesse van Nieuwkerk, Danny Bakker, Richelo Fecunda, xxxx, Tim de Rijk, Max Ossendrijver en Leroy George (85' Obi Onyeike).

Scheidsrechter Lars van Leeuwen geeft geel aan Van Langelaar en Brenna (ADO'20) en Lo Fo Sang (VVSB).

Toeschouwers: 1.500

Het wedstrijdverslag vaN Kees van Dalsum in het Noord-Hollands Dagblad vindt u HIER

Ook Topamateurvoetbal.com was aanwezig kijk HIER

Het radioverslag van Huib de Vries, IJmond Sport bij de 3-3 HIER en zijn interviews na afloop met Danny Lute en trainer Roy van der Mije.