5404NH
UDEN
tel. 0413-264529

ADO'20 wint weer, dit keer bij debutant UDI'19. Maar de Brabanders leveren veel tegenstand en de winst moet uit de tenen komen. Het is Ruben Doesburg die vlak voor de tijd de winnende binnenschiet.

ADO'20 blijft maar winnen. Vandaag wordt in Uden tegenstander UDI'19 met 1-2 verslagen. Maar gemakkelijk gaat het allemaal niet. De gastheren komen al vroeg in de wedstrijd op een 1-0 voorsprong en de Superezels moeten knokken tot het einde. Pas in de 83ste minuut knalt Doesburg de winnende in de touwen.

ADO-verdediger Yaro Hirasingh is vandaag niet van de partij. Hij blijkt na nader onderzoek toch zijn neus gebroken te hebben in de wedstrijd tegen Quick en moet zes weken rust houden. Zijn plek in de verdediging wordt ingevuld door Danny Lute en op linksvoor komt hierdoor een positie vrij voor Mehmet Gencer. Het is vandaag de nummer 17 UDI'19 met een puntentotaal van 10 (twee keer gewonnen en zes keer gelijk) tegen de nummer een met een puntentotaal van 43. Een wereld van verschil, maar daar was vandaag op het veld toch niet zoveel van te zien.

ADO begint de wedstrijd goed tegen een wat achteroverleunend UDI en het offensief levert een paar kansen op. De grootste hiervan is voor Gencer maar zijn inzet belandt in het zijnet. In de 14e minuut staat het fraaie scorebord op Sportpark Parklaan ineens op 1-0. De aanval van UDI gaat over de linkerflank waarbij de voorzet terecht komt bij Van Rooij die precies het kleine gaatje weet te vinden tussen doelman Grim en de paal. Het is mooi doelpunt en voor zover ik weet is dit slechts de tweede keer dit seizoen dat ADO op achterstand komt.

Mehmet Gencer: kans

ADO trekt het initiatief naar zich toe wat leidt tot een veldoverwicht. De hardwerkend ADO-spits Zonneveld krijgt in de 25e minuut een reuzenkans. Hij doet eigenlijk alles goed; hij controleert de bal, draait weg bij zijn tegenstander maar schiet net naast. We moeten wachten tot de 41e minuut voordat de gelijkmaker valt. Het is opnieuw Zonneveld die zich wegdraait en deze keer is het wel raak: 1-1. Hierna een spervuur aan kansen voor ADO. Zonneveld, Gencer, opnieuw Zonneveld en de grootste is voor Doesburg. Hij gaat alleen op doelman Vos af maar in plaats van hard in te schieten probeert hij een lobje, die naast gaat.

Milan Zonneveld: gelijkmaker

Na de rust verwacht je dat ADO orde op zaken stelt maar dat gebeurt eigenlijk niet. De Heemskerkers hebben wel een veldoverwicht maar creeren nauwelijks kansen. Aan de andere kant zoekt UDI steeds opnieuw de lange spits Van Schoonhoven, die een prima wedstrijd speelt en zijn ploeg op sleeptouw neemt. Er volgt een periode van wisselen, onrustig spel en veel balverlies, waardoor ADO niet echt goed in haar spel komt. De warrig leidende scheids, het matige veld en de vele blessuregevallen helpen hierbij ook niet echt.

Raymond de Waard: voorzet

Tot de 83e minuut. De ADO-aanval gaat over de rechterflank waarbij invaller De Waard een scherpe voorzet in huis heeft. De bal wordt gemist door de andere invaller Mazreku en door Zonneveld, maar niet door Doesburg. Hij bedenkt zich geen moment en rost de bal loeihard tegen de touwen. Het is er weer eentje uit de categorie Ben's Beauty's om die maar weer eens van stal te halen.

Ruben Doesburg: matchwinner

Vermeldenswaard is nog de terugspeelbal van UDI-invaller Lejic. Hij kopt de bal terug op zijn doelman die juist zijn gebied uitkomt.  De bal rolt echter net naast het doel maar dat is even schrikken voor de thuisploeg. Hierna gebeurt er weinig meer en houdt referee Van Zuilichem het voor gezien.

ADO pakt dus opnieuw drie punten, al moet het vandaag uit de tenen komen. 46 punten uit 16 wedstrijden; het kan niet op. Komende zondag komt het verrassend sterke UNA naar De Vlotter en de week daarop begint de terugronde alweer. Dan speelt ADO opnieuw een thuiswedstrijd, tegen Groene Ster.

Opstellingen:
UDI'19: Ralph Vos, Tufan Koca, Tijn van de Goor (65' Roald van Hout), Dick Smits (73' Aleksander Lejic), Sem Curvers, Jeroen van Schoonhoven, Stijn van den Broek, Wibe van Rooij (65' Wietse van Lankveld), Dennis Janssen, Jan van den Hatert en Tim Rerimassie.

ADO'20: Mike Grim; Henri Opoku, Sem Kroon, Daan Boerlage, Danny Lute; Maurizio Brenna, Ted Amson, Feyo Glim (73' Sead Mazreku); Ruben Doesburg (89' Gijs Welboren), Milan Zonneveld en Mehmet Gencer (65' Raymond de Waard).

Scheidsrechter Stijn van Zuilichem geeft geel aan Curvers, Janssen en Van den Broek (UDI'19) en Doesburg (ADO'20).