Oosterweg 4 C
1968KM
HEEMSKERK
tel. 0251-244534

ADO'20 wint de pikante thuiswedstrijd tegen Hercules met een afgetekende 3-1. Pikant vanwege de slotwedstrijd van het vorige seizoen, waarbij de Utrechters in de 93ste minuut de 3-2 scoorden en dachten kampioen te zijn. Ze hadden echter niet gerekend met de veerkracht van de superezels; Daan Boerlage maakt er in de slotseconden nog 3-3 van en de rest is geschiedenis.

De vraag vooraf was dus of Hercules met revanchegevoelens naar De Vlotter was afgereisd. Het kampioenschap was ze tenslotte door de neus geboord door de doelgerichte vrije trap van Boerlage.

Daan Boerlage: uitblinker

Van revanchegevoelens is in het eerste half uur niets te zien. Dat is overigens de verdienste van ADO'20. De elf blauw-witten zetten de tegenstander vanaf de eerste seconde onder druk waardoor de Herculanen niet in het spel komen. Dat leidt al in de eerste minuut tot een levensgrorte kans. Tesselaar zet goed door en met meer geluk dan wijsheid houdt doelman Pepijn Vonk zijn doel schoon. Anders had ADO zich kunnen scharen in het rijtje van de 8-seconden-teams...

Jan Willem Tesselaar: penalty 1-0

Vanaf het beginsignaal van scheidsrechter Hardeman zet ADO druk op de tegenstander en dat leidt in de 11e minuut tot een scrimmage waarbij de inzet van Feyo Glim op de hand van een Utrechtse verdediger aankomt: penalty. En wanneer ADO een strafschop krijgt, dan is het een zekerheidje. Tesselaar achter de bal en doelpunt. Dit keer knalt de Alkmaarder de bal onhoudbaar in de rechterkruising en laat zien hoe je een penalty neemt; feilloos.

Halverwege de eerste helft krijgen de gasten wat meer grip op het spel. Een afstandschot van Rogier Benschop wordt gestopt door doelman Mike Grim. ADO speelt zich onder de druk uit en uit een corner van de linkerflank is het jongeling Milan Zonneveld die de bal met het hoofd teruglegt waardoor Milan Klopper alleen maar tegen de bal hoeft aan te lopen om de 2-0 aan te tekenen.

Milan Klopper: 2-0

Hierna wordt de wedstrijd een stuk grimmiger en dat levert Klopper een gele kaart op. Trainer Rene van der Kooij is kennelijk niet tevreden met het optreden van zijn team en wisselt al in de eerste helft twee spelers maar verder dan een kansloos afstandschot van opnieuw Benschop komen de Utrechters niet.

Sead Mazreku: 200ste wedstrijd

In de tweede helft komt Hercules feller uit de kleedkamer en dat leidt tot kansen voor de gasten. Uit een afgeslagen corner is het de kersverse Utrecht-spits Tim Waterink die via een schittende omhaal de 2-1 binnenschiet. Eerlijk is eerlijk; het is een prachtig doelpunt en even denk je dan als ADO-supporter, "oei oei, nu wordt het nog spannend". Maar ADO herstelt zich snel en binnen twee minuten is de marge weer twee doelpunten. De vrije trap van Boerlage komt voor de voeten van linksback Yaro Hiransingh  en de 3-1 is een feit. Het is een mooie binnenkomer voor de nieuweling die ook direct wordt beloond; hij wordt door de supporters van de lange zijde uitgeroepen tot The Man of The Match. Een terechte keuze, want hij is zijn directe tegenstander Dirk Homoet de gehele wedstrijd de baas en laat regelmatig zien ook over aanvallende aspiraties te beschikken.

Yaro Hirasingh: 3-1 en Man of The Match

Na de 3-1 probeert Hercules van alles om de aansluiting te bewerkstellen maar de ADO-defensie staat als een huis, met Sem Kroon, de winnaar van de Piet Voormeertrofee en Boerlage in de hoofdrollen. Echt grote kansen krijgen de Utrechters niet en ook aan de andere kant van het veld zien we geen doelrijpe momenten meer. Schoten van Sead Mazreku (speelt zijn 200ste wedstrijd) en Zonneveld treffen geen doel en dus komt de overwinning van de superezels niet meer in gevaar.

Sem Kroon: winnaar van de Piet Voormeertrofee

Conclusie: zes punten uit twee wedstrijden oftewel een prima start van de competitie. ADO'20 speelt aanstaande woensdagavond de verplaatste uitwedstrijd tegen VVSB in Noordwijkerhout en volgende week zondag staat de thuiswedstrijd tegen Dongen op het programma. Een druk weekje dus, en dat in de week van de Heemskerkse kermis....

Opstellingen:

ADO'20: Mike Grim; Henri Opoku, Sem Kroon, Daan Boerlage, Yaro Hirasingh; Sead Mazreku, Maurizo Brenna, Feyo Glim; Jan Willem Tesselaar (77' Danny Lute), Milan Zonneveld en Milan Klopper (63' Ruben Doesburg).

Hercules: Pepijn Vonk; Marijn Ploem, Bjorn van Gorkom, Nathan Bijl, Rogier Benschop (65' Tim Pieters), Lars Vermeulen, Tim Waterink, Oussama Lahri (37' Steff van Rooijen), Nick Kuin, Dirk Homoet en Shanon David Carmelia (37' Mitchell Zwart)

Scheidsrechter Thomas Hardeman geeft geel aan Klopper, Mazreku en Glim (ADO'20) en Waterink (Hercules).

Toeschouwers: 500.

Voor een uitbegbreide reportage van onze clubfotograaf Leo Tillmans, met o.a. de presentatie van het nieuwe ADO-magazine, de uitreiking van de Piet Voormeertrofee en de huldiging van Sead Mazreku voor het spelen van zijn 200e wedstrijd in de hoofdmacht, kijk HIER