Oosterweg 4 C
1968KM
HEEMSKERK
tel. 0251-244534

ADO'20 lijdt vandaag de eerste nederlaag van het seizoen. Het is zuur dat dit uitgerekend in de laatste thuiswedstrijd van 2022 gebeurt, net voor de winterstop, maar de eerlijkheid gebiedt dat Groene Ster de thuisploeg uitstekend weerstand bood en dat de overwinning niet onverdiend was.
ADO'20 lijdt de eerste nederlaag van het seizoen. Dat moest er statistisch gezien natuurlijk een keer vcan komen. Wanneer je 17 wedstrijden op rij ongeslagen blijft (met 16 keer winst en eenmaal gelijk) dan komt het onvermijdelijke moment van een verliesparrtij steeds dichterbij. Wel zuur dat het uitgerekend in de laatste thuiswedstrijd van 2022 gebeurt.

Raymond de Waard: basisplaats

ADO'20 begint heel aardig aan de eerste wedstrijd in de terugronde van seizoen 2022-2023. De koploper begint, met De Waard in de spits voor Zonneveld, weliswaar voorzichtig en in een laag tempo, maar de eerste kansen zijn wel degelijk voor de thuisploeg. In de 7e minuut breekt Doesburg op rechts door maar zijn pegel treft de paal. En in de 13e minuut raakt Brenna de bal, uit een voorzet van Doesburg, totaal verkeerd. Groene Ster verstopt zich niet en laat zien dat de Limburgse ploeg eigenljjk veel te laag staat. Het team beschikt over technisch vaardige spelers die het de thuisploeg bij tijd en wijle knap lastig maken.

Ruben Doesburg: op de paal

In de 23e minuut verspeelt Glim de bal en stelt hij Hupperts in staat de score te openen. Het is typerend voor de manier waarop ADO speelt. Het tempo ligt laag, de passes zijn onzogvuldig en de aanvallers staan meermaals buitenspel. De Heemskerkers worden aan het einde van de eerste helft wel sterker, maar het leidt niet tot doelrijpe kansen.

Mauriizo Brenna; bal gemist

Na de rust zien we in eerste instantie twee gevaarlijke uitbraken van Groene Ster. De Limburgse spits Elalji komt tot twee keer toe vrij voor doelman Grim die in beide gevallen redding brengt; de tweede keer met meer geluk dan wijsheid. In de loop van de wedstrijd zien we een aanvallend ADO waar het gevaar vooral van de rechterflank komt. De snelle Doesburg laat keer op keer zijn directe tegenstander zijn hielen zien, maar met de talrijke voorzetten weten de ADO-spitsen geen raad.

Sem Kroon: blessure

In de 56e minuut maakt aanvoerder Amson een voor hem uitzonderlijke blunder. Hij schuift de bal zomaar in de voeten van Eind die vervolgens Grim kansloos laat: 0-2. Daarna brengt ADO-trainer Van der Mije Zonneveld in de ploeg en laat de Superezels met vier aanvallers spelen om het tij te keren. De aanvallende intenties leiden tot een golf van aanvallen op het Groene Ster-doel maar de bal wil er niet in. Schoten van Mazreku, Gencer, Zonneveld en Lute treffen geen doel en vlak voor tijd komt ADO nog goed weg wanneer invaller met rugnummer 12 (zijn naam staat niet op het wedstrijdformulier...) de paal treft.

Mike Grim: twee keer vissen

ADO verliest dus; het moest er natuurlijk een keer van komen. Er is nog niets aan de hand; de voorsprong op de nummer twee bedraagt 7 punten. Onze felicitaties gaan uit naar de spelers van Groene Ster die een uitstekende wedstrijd hebben gespeeld.
Het is nu winterstop. De Superezels krijgen vier weken de tijd om de accu weer op te laden en op 15 januari staat Hercules-ADO'20 op het programma.

Opstellingen:
ADO'20: Mike Grim; Henri Opoku, Sem Kroon (64' Milan Zonneveld), Daan Boerlage, Danny Lute; Ted Amson, Feyo Glim (46' Sead Mazreku), Maurizio Brenna; Ruben Doesburg, Raymond de Waard (72' Mehmet Gencer) en Jan Willem Tesselaar (79' Gijs Welboren).

Groene Ster: Mark Voss; Joris de Klein, Dennis Petit, Mitchel Keulen, Bryan Simons, Amin Alalji (79' Safouane Ahidar?), Chefrino Eind, Danny Stassar, Bas Beukers, Dylan Zwartjes en Guus Hupperts.

Scheidsrechter Jurjen Kaper geeft geel aan: Lute (ADO'20) en Eind en Simons (Groene Ster).