De Savornin Lohmanlaan 215
2566BZ
'S-GRAVENHAGE
tel. 070-3680323

ADO'20, de kampioen van de Derde Divisie, blijft maar winnen. In Den Haag wordt Quick aan de zegekar gebonden en daar is niets op af te dingen. De Haantjes krijgen nauwelijks kansen en weten de gevaarlijke spits Frank van der Heiden nauwelijks te bereiken. En met dit verlies is de kans op de derde periodetitel voor Quick wel een stuk kleiner geworden, nu DEM, Groene Ster en OJC Rosmalen alle drie wel weten te winnen.  door_Peter_Hekman_.jpg

Kampioen ADO'20 gaat gewoon door met het winnen van wedstrijden. Vandaag is het Haagse Quick het slachtoffer van de Heemskerkse dadendrang. Door doelpunten van Tesselaar uit een penalty en Helder na een individuele actie komt er uiteindelijk 1-2 op het scorebord te staan. Het doelpunt van Quick wordt gemaakt door invaller Emegha in de 85ste minuut maar van een slotoffensief van de Hagenaars is geen sprake. En wanneer ADO-spits Zonneveld wat minder pech had gehad bij de afronding, was de score nog veel hoger in het voordeel van ADO'20 uitgevallen.

Bij ADO is de druk van de ketel. Door het verlies van VVSB en door zelf met 5-0 te winnen van JOS Watergraafsmeer is vorig weekend het kampioenschap veiliggesteld. Er staat dus voor de Superezels niets meer op het spel, behalve dan de sportieve plicht. Voor de gastheren ligt het anders. Zij staan voor de wedstrijd op de zesde plek en hun enige kans op meer is de derde periode, waarin zij op de tweede plaats staan, drie punten achter ADO. De Heemskerkers zijn dus al kampioen en wanneer ADO ook de derde periode zou pakken, dan gaat de periodetitel naar de hoogste op de ranglijst die nog geen periode heeft. En op dit moment is dat Hercules. Het is dus zaak voor de Haantjes om vandaag te winnen.
 Sam Nijman: man van de wedstrijd
Dat zit er uiteindelijk geen moment in. De Hagenaars slagen er nauwelijks in de spitsen te bereiken en de kansen die wel gecreeerd worden, zijn te tellen op de vingers van een hand. De verdediging van ADO staat als een huis en met name Sam Nijman groeit uit tot de absolute uitblinker van de Heemskerkers. Hij is onpasseerbaar vandaag en heeft bij tijd en wijle de bal aan een touwtje.

De kansen zijn er wel voor de bezoekers. Al vanaf de aftrap is het Zonneveld die goed doorjaagt en bijna doelman Zunderdorp in de problemen brengt. En in de tiende minuut stoomt Tesselaar alleen op de Haagse doelman af maar verdediger Van Haaften houdt hem met een uiterste krachtsinspanning van een doelpunt af. En in de 22e minuut schiet Doesburg op zijn bekende wijze op doel maar nu staat Zunderdorp zijn mannetje.

In de 26e minuut is het wel raak. Zonneveld breekt door en wordt door diezelfde Zunderdorp onderuit gehaald binnen de zestien. Scheidsrechter Michielsen kan niet anders dan een pingel geven. En ADO heeft Tesselaar.... en dus staat het even later 0-1.
 Jan Willem Tesselaar: benut penalty: 1-0
Pas in de 35e minuut noteer ik de eerste mogelijkheid voor Quick. Boerlage ruimt op door de bal hoog over zijn eigen doel te knallen. Naar verluid zijn ze nog steeds op zoek naar de bal. In de 38ste minuut wederom een kans voor Zonneveld maar opnieuw laat doelman Zunderdorp zien dat hij in vorm is.
 Milan Zonneveld; kansen
Na de rust krijgt Zonneveld opnieuw een levensgrote kans. Zijn inzet raakt het net, maar bij nader inzien blijkt dat het zijnet te zijn. En ja, dan telt ie niet. Halverwege de tweede helft krijgt Quick-invaller Haddadi een schietkans  maar voordat Grim hoeft in te grijpen, wordt de harde pegel door Glim geblokt. Het leek gevaarlijker dan het uiteindelijk was. In de 75e minuut moet Zonneveled de wedstrijd in het slot gooien. ADO-invaller Helder passeert op links zijn man en geeft laag voor. Zonneveld mist de bal echter volkomen, tot opluchting van het thuispubliek. Maar nog geen minuut later laat Helder zijn tegenstander opnieuw zijn hielen zien en denkt, nu doe ik het zelf wel. Zijn schot belandt via de binnenkant van de paal in de goal en de 0-2 is een feit. Een mooie goal van de ADO-youngster.
 Jilani Helder: 0-2
In de slotfase brengt Emegha de stand op 1-2. Er gaat een fraaie steekbal door het centrum aan vooraf en de voorzet wordt keurig afgerond, eveneens via de binnenklant van de paal. In de slotminuut is het nog even schrikken wanneer Haddadi een afstandsschot loslaat. De bal raakt de bovenkant van de lat. Maar een gelijkspel zit er voor de Haantjes vandaag niet in en zou ook tegen de verhouding in zijn  geweest.

ADO voldoet dus aan de sportieve plicht en pakt wederom een overwinning. De stand staat nu op 25 keer winst, drie keer gelijk en vier keer verlies. En als u meegerekend heeft dan weet u dat dit een totaal van 78 punten oplevert. Op zondag 21 mei staat de laatste thuiswedstrijd op het programma. De kampioen treedt dan aan tegen de degradant UDI'19. Spannend zal het niet worden, maar dat het een spektakel wordt, lijkt mij niet uitgesloten.

Opstellingen:
Quickremovebg.pngQuick: Patrick Zunderdorp; Thomas van Haaften, Steyn Wijsman, Jaap Fischer, Philip Kouwenhoven (83' Yusuf Bilen), Frank van der Heijden, Rachid Bouyaouzan, Steven de Kruijf, Mohammed Oukhattou, (83' Joshua Emegha) Enoch George (64' Nabil Haddadi) en Pepijn van Zwieten de Blom.

ADOrondomvrij.pngADO'20: Mike Grim; Henri Opoku, Sam Nijman, Daan Boerlage, Yaro Hirasingh (80' Danny Lute); Ted Amson (66' Ian Beelen), Feyo Glim (83' Luc Schuffelen), Maurizio Brenna; Ruben Doesburg (80' Raymond de Waard), Milan Zonneveld en Jan Willem Tesselaar (66' Jilani Helder).

Scheidsrechter Haico Michielsen, die onopvallend en dus goed fluit, geeft geel aan Van Haaften (63' Quick).