Blauwe Kei 1 a
4834AW
BREDA
tel. 076-5651461

ADO'20 wint vandaag met 1-2 bij Baronie in Breda. Maar de Heemskerkers maken het zichzelf onnodig lastig. In plaats van 'gewoon' de 0-3 binnen te schieten, laat ADO'20 de thuisclub op 1-2 komen waardoor het nog een min of meer spannende slotfase wordt. door_Peter_Hekman_.jpg

ADO'20 doet wat het moet doen en wint, met 1-2, bij het laaggeklasseerde Baronie. En zo blijven de Superezels de ranglijst aanvoeren met nog steeds twee punten voorsprong op VVSB, dat in de slotfase met 3-4 weet te winnen bij Dongen. Maar het zou een eenvoudiger zege geworden zijn wanneer ADO 'gewoon' de 0-3 had binnengeschoten. De kansen waren er wel, maar werden niet benut.
Al in de eerste de beste minuut kijgt Zonneveld een grote kans om de score te openen. Zijn inzet gaat over het vijandelijke doel maar ADO laat wel direct zien wat haar bedoeling is. Vanaf het begin wordt Baronie onder druk gezet en de Bredanaars komen daar maar mopeilijk onder uit. Het levert wat kansjes op maar geen doelpunt.
 Doelman Mike Grim: twee cruciale reddingen
In de 18e minuut kopt Nijman onder de bal door en staat Opoku aan de verkeerde kant te dekken waardoor plots Zimmerman een grote kans krijgt. Zijn harde inzet wordt door doelman Grim in extremis uit de kruising gebokst en tot corner verwerkt. Dat is even schrikken. Maar verder is het ADO wat de klok slaat. Halverwege de eerste helft een tegenvaller voor de thuisclub. Laatste man Veldhof kan niet verder en wordt vervangen door Vermeulen.
 Sam Nijman: weer een hele wedstrijd
Na precies een half uur spelen breekt Doesburg op de rechtervleugel door maar wacht net even te lang met schieten; de inzet gaat voorlangs, maar in de 34e minuut is het wel raak. De corner op rechts wordt door Boerlage teruggelegd op Glim die een vreemde hoge bal in huis heeft die door de ADO-spits Zonneveld op waarde wordt geschat. Van dichtbij kopt hij de 0-1 binnen en zet hiermee ADO op een terechte voorsprong. Vlak voor de rust het tweede gevaarlijke moment voor de goal van Grim. Uit een corner ontstaat een heuse scrimmage maar het is uiteindelijk Glim die wegwerkt.
 Mlan Zonneveld; maker van de 0-1
Het spel komt even stil te liggen doordat Edwards en Brenna met de hoofden tegen elkaar botsen. De ADO-middenveld moet opgelapt worden en komt terug het veld in met een tulband maar kan gelukkig de strijd vervolgen.

Na de thee zien we een prachtige aanval van ADO over de rechtervleugel. Het is een echte ADO-aanval; Doesburg wordt de diepte in gestuurd en geeft een lage voorzet en Zonneveld werkt de bal binnen. Een prachtige goal die echter geen genade vindt in de ogen van de grensrechter: buitenspel is zijn oordeel. ADO verschaft zichzelf de nodige mogelijkheden, maar de inzetten van Klopper en Brenna treffen geen doel. Hierdoor blijft de gevaarlijke 0-1 wel erg lang staan en dat is link.
 Milan Klopper; maker van de 0-2
In de 76e minuut is het dan wel raak. Mohammed gooit verkeerd in. De bal wordt onderschept door Doesburg die harde voorzet in huis heeft die door Klopper binnengegleden wordt: 0-2. Doelman Van Butselaar is kansloos. De wedstrijd is gespeeld, denk je of hoop je dan. Zeker wanneer Amson in de 80ste minuut een mooie schietkans krijgt. Zijn inzet met links wordt echter voortreffelijk gekeerd door de Bredase doelman. Hierdoor blijft Baronie wel in leven.
In de 86e minuut valt pardoes en tegen alle verhoudingen in de 1-2. De eerste aanval over de rechtervleugel wordt door Boerlage onderschept. De ADO-verdediger laat de bal rustig over de achterlijn lopen maar de grensrechter geeft desondanks een corner. De voorzet uit de hoekschop wordt eerst nog weggewerkt, maar de tweede inzet wordt bij de tweede paal binnengekopt door de totaal onzichtbare Baronie-spits Mejres: 1-2. Een foutje van de grens en een kort moment van onoplettendheid en zo is het opeens weer spannend.
 Luc Schuffelen: terug van weggeweest
Je verwacht een Baronie dat alles op de aanval zet, maar in de slotfase heeft ADO alles weer onder controle en heeft het zelfs nog twee grote kansen op de 1-3. De harde inzet van Doesburg gaat rakelings langs de tweede paal en Zonneveld komt net niet goed uit met zijn passen waardoor Van Butselaar nog kan ingrijpen. In de slotfase zien we de rentree van Schuffelen die als verdedigende middenvelder het slot op de deur is. Goed om te zien dat twee van de langdurige geblesseerde spelers, Nijman, die de hele wedstrijd speelt maar zichtbaar nog wat wedstrijdritme mist, en Schuffelen weer van de partij zijn.

ADO doet dus wat het moet doen en pakt de drie punten in Breda. De volgende opdracht is de thuiswedstrijd aanstaande zondag tegen GVV Unitas, dat verrassend met 2-1 van Hercules wint.

Opstellingen:
baronievrij.pngBaronie: Michel van Butselaar; Aart Veldhof (24' David Vermeulen), Timo Townsend, Noel de Graauw, Moustafa Mohammed (80' Bram Umar), Jurik Zimmerman (58' Mark Schuit), Jens Wirix, Jawad al Morabit, Jaimy Kankam, Yassine Meires en Steven Edwards.

ADOrondomvrij.pngADO'20: Mike Grim; Henri Opoku, Sam Nijman, Daan Boerlage, Danny Lute; Ted Amson, Feyo Glim (82' Luc Schuffelen), Maurizio Brenna (76' Ian Beelen); Ruben Doesburg, Milan Zonneveld en Milan Klopper.

Scheidsrechter Dave de Vries geeft geel aan Mohammed (Baronie) en Klopper (ADO'20)