Rusheuvelstraat 59
5346JH
OSS
tel. 0412-625171

Door doelpunten van Milan Klopper en Milan Zonneveld wint ADO'20 de uitwedstrijd bij sv O.S.S.'20 met 0-2. En door het gelijkspel van VVSB met 1-1 bij Unitas bedraagt de voorsprong op de nummer twee nu zeven punten. Met nog vier wedstrijden voor de boeg ziet dat er voor de Superezels heel goed uit. door_Peter_Hekman_.jpg
ADO'20 weet dus te winnen van een pover O.S.S.'20 met 0-2, maar het is wedstrijd die we maar gauw moeten vergeten. Het spel van de koploper is matig, het veld is slecht en de tegenstander is ook niet meer wat het geweest is. Scheidsrechter Robbie Tiesinga trekt de hoofdrol naar zich toe door de thuisclub twee keer op rood te trakteren.
ADO'20 start goed en zet direct druk op de tegenstander, die maar moeilijk uit de verdedigende stellingen weet te komen. De strijdwijze van de thuisclub is begrijpelijk. Ze staan er niet geweldig voor; maar drie puntjes boven de denkbeeldige streep dat nacompetitie betekent. Voeg hierbij een handvol geblesseerde spelers en een slechte reeks (slechts twee punten uit de laatste zes wedstrijden) en de taktiek van trainer Roy de Haan is verklaard. De ploeg uit Brabant is geen schim meer van het team dat twee seizoenen geleden nog riant bovenaan stond.
 Mike Grim: twee cruciale reddingen
Desondanks zijn de eerste kansen voor de Ossenaren en het is aan twee voortreffelijke reddingen van doelman Grim te danken dat ADO niet op achterstand komt. Halverwege de eerste helft trekt de scheids de eerste rode kaart. Die komt op naam van Van Ballegooij die op de ADO-helft een harde overtreding begaat op ADO-aanvoerder Boerlage. Een onnodige overtreding en een domme rode kaart; een andere conclusie is niet mogelijk.
 Jilani Helder; knappe assist
In de 35e minuut komt ADO op 0-1. De voorzet komt van de rechterflank en is afkomstig van de linkerschoen van Helder. De bal is te hoog voor de topscorer van ADO, Milan Zonneveld, maar precies op maat voor de andere Milan, Klopper, die van dichtbij de bal in het netje schuift, doelman Hoefnagels kansloos latend. ADO speelt slordig maar eerlijk is eerlijk, op het slechte veld is fraai voetbal eigenlijk onmogelijk. En de afstandschoten zijn niet veel beter; Boerlage, Lute en opnieuw Boerlage knallen de bal hoog over.
 Milan Klopper: 0-1
 Na de thee probeert ADO door te drukken. De eerste kans is niet aan Doesburg besteed; zijn harde schot gaat net voorlangs. En even later ontstaat er voor de goal van Hoefnagels een ouderwetse scrimmage, maar op wonderbaarlijke wijze gaat de bal er niet in. ADO is de betere ploeg en krijgt ook kansjes, de 0-2 blijft echter lang uit. Met tien man gooit O.S.S. de schroom van zich af en zoekt de aanval. Dat leidt weliswaar niet tot grote kansen, maar met slechts 0-1 op het scorebord weet je het maar nooit.
In de 74e minuut begaat Van de Kay een harde overtreding op Brenna en dat betekent de tweede rode prent in deze wedstrijd. Maar zelfs met 9 man weet O.S.S. het ADO bij tijd en wijle nog lastig te maken. Maar in de blessuretijd gooit de negentienjarige Zonneveld de wedstrijd in het slot en voegt weer een doelpunt toe aan zijn totaal.
 Milan Zonneveld: 0-2
ADO doet op deze druilerige zondag in april dus, zonder zelf goed te spelen, hele goede zaken. De voorsprong op concurrent VVSB bedraagt, met nog vier wedstrijden te gaan, nu zeven punten. Dat kan haast niet meer fout gaan, toch?
Opstellingen:
sv O.S.S.'20.: Joep Hoefnagels, Joep Engeler, Stan van Ballegooij, Kay van de Vorst, Tom Pijnenburg (84' Ferdy van den Berg), Stan van Dolleweerd (46' Bob Zonnenberg) , Jari van Erp (46' Joep van de Rande), Jos Peitzer, Jari van Ginkel, Teije Leenders (46' Samed Oztoprak) en Kelvin Bui (66' Hidde van Dijk).
ADO'20: Mike Grim; Henri Opoku, Sam Nijman (62' Kaj van Langelaar), Daan Boerlage, Danny Lute; Feyo Glim (78' Luc Schuffelen), Maurizio Brenna, Milan Klopper; Ruben Doesburg (55' Mehmet Gencer), Milan Zonneveld en Jilani Helder.

Scheidsrechter Tiesinga trekt direct rood voor Van Ballegooij (25') en Van de Vorst (75' beide O.S.S.'20) en geel voor Engeler, Bui en Van Dijk (O.S.S.'20) en Opoku, Glim en Helder (ADO'20)