ADO'20 heer en meester in duel tegen Blauw Geel'38 - ADO'20

ADO'20 heer en meester in duel tegen Blauw Geel'38

ADO '20 1 (zon)

4 - 1

Blauw Geel'38/JUMBO (zon)

Milan Zonneveld (intikker)
5'
30'
46'
Jay van Boxtel
Merin Alkir
46'
Max Boonstoppel
Ben van den Nieuwenhof
46'
Koen van der Zanden
Mathijs Haeve
50'
Dave deMeije (scrimmage)
59'
Milan Zonneveld (vrije trap)
72'
83'
Yassin Nasser
Emre Gurcuoglu

Competitie

3e divisie Zondag

Datum

18 september 2022 14:00

Scheidsrechter

J. Kaper

Accommodatie

Sportpark De Vlotter
Oosterweg 4 C
1968KM
HEEMSKERK
tel. 0251-244534

In de zesde speelronde had ADO'20 eigenlijk geen kind aan tegenstander Blauw Geel'38. Gedurende het gehele duel domineerden en controleerden de Superezels. Het mag een gelukje voor de Brabanders heten dat er nog tegengescored kon worden.

Verslaggeving_Lou.jpg


ADO speelde zondag een van zijn betere wedstrijden tot nu toe. Of dat een eigen verdienste was van de Heemskerkers of dat het kwam door een onvermogen van de Brabenders, het zal mij een worst zijn. Een ding stond voorop: ADO'20 domineerde, controleerde en dicteerde het gehele duel met als eindresultaat een 4-1 overwinning, waarop eigenlijk niets viel af te dingen.
De ADO-spelers droegen een rouwband en het duel startte met één minuut stilte ter nagedachtenis aan het overlijden van Vic van Aanholt, een jeugdtrainer uit het verleden, aan wie enkele selectiespelers nog met veel plezier terugdenken.
Na een behoedzaam begin werd het spelbeeld al snel bepaald: ADO in bal bezit deelde de rollen uit en de tegenstander uit Brabant kon daar weinig tegenover stellen. Al in de 5e min. was het raak! Met een aanval uit het boekje stuurde Feyo Glim zijn teamgenoot Ruben Doesburg de diepte in en diens voorzet op maat werd door spits Milan Zonneveld onberispelijk ingetikt (1-0).
Ook daarna was het een lust voor het oog om de Heemskerkers te zien voetballen en had ADO-doelman Mike Grim een min of meer vrije zondag. Het wachten was op de 2-0 en die kwam er ook. Nadat er een aantal ADO-kansen onbenut waren gebleven, kwam de bal - eigenlijk na een afgeslagen ADO-offensief - plots voor de voeten van Ruben Doesburg . De ADO-aanvaller aarzelde geen moment en liet met een prachtig schot in de uiterste hoek keeper Joran van Zutphen kansloos (2-0).
Na de pauze was er zo waar sprake van en Geel Blauw-offensiefje, was er zo waar een Brabantse hoekschop en viel er in de 50e min. zo waar een tegendoelpunt te noteren (2-1). Maar vraag niet naar de manier waarop! In een ogenschijnlijke ongevaarlijke situatie schoot  ADO-doelman Mike Grim tegen de hem tegmoet komende Dave de Meij en verdween de bal onbedoeld in het lege ADO-doel.
Even had ADO de tijd nodig weer op adem te komen en wellicht doemde ook het spookscenario van de week daarvoor tegen OJC Rosmalen toen een 0-2 voorsprong alsnog uit handen moest worden gegeven. ADO-aanvoerder Daan Boerlage maakte aan die mogelijke gedachtenspinsels in de 59e min. al gauw een einde. Op zijn vrie trap ca. 20 meter van vijandelijke doel had de Blauw Geel-keeper geen adequaat antwoord en leidden de Superezels weer met 3-1. ADO heerste daarna weer zoals in de eerste 45 minuten. Kansen om de voorsprong te vergroten hadden pas in de 72e min. succes toen Daan Boerlage de bal diep inspeelde op Milan Zonnveld en had de ADO-spits alle tijd om succesvol aan te leggen (4-1).
Het laatste kwartier speelde ADO probleemloos en soms zelfs iets te hautain de wedstrijd uit, Blauw Geel'38 kwam nauwelijks nog aan de bak en keek er naar!

De mannen van trainer Roy van der Mije krijgen heel kort rust want a.s. woensdag wacht op De Vlotter het duel in de 2e kwalificatieronde om de TOTO KNVB-beker tegen competitiegenoot VVSB!

Opstellingen
ADO20_logo.jpgADO'20 Mike Grim, Henry Opuku, Sem Kroon, Daan Boerlage, Yaro Hirasingh (82 Djamai Werkzam), Milan Klopper (73 Sead Mazreku), Feyo Glim (78 Danny Lute) , Maurizio Brenna, Jan-Willem Tesselaar, Milan Zonneveld (73 Mehmet Gencer) en Ruben Doesburg (78 Raymond de Waard)
Blauw_Geel.pngBlauw Geel'38 Joran van Zutphen, Jay van Boxtel 46 Metin Alkir), Robin Voets, Migiel Zeller, Ymanuel Hurkmans, Max Boonstoppel (46 Ben van den Nieuwenhof), Lars Loermans, Wouter op den Camp. Koen van der Zanden (46 Mathijs Haeve), Dave de Meij, Yassin Nasser (83 Emre Gurcuoglou).

De bekwaam leidende arbiter Jurjen Kaper hield de kaarten op zak.

Voor het wedstrijdverslag "van de andere kant" kijk HIER

Daan Boerlage, man of the match

daan2.jpg
foto Ron Pichel

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!