Laaghemaal 38
5247NP
ROSMALEN
tel. 073-5223102

OJC en ADO'20 delen de punten in een snikheet Rosmalen.: 2-2. Beide teams zijn hiermee ontevreden. ADO'20 geeft een 0-2 voorspong weg en OJC kan zichzelf verwijten dat het geen drie doelpunten heeft gemaakt. Achteraf kun je constateren dat het gelijkspel de juiste veldverhouding weergeeft. door_Peter_Hekman_.jpg
Mijn weerapp geeft aan dat het 22 graden is, maar in de luwte van de grote Rosmalense tribune, geen zuchtje wind en een strak zonnetje voelt het aan als 30 graden. En dan werkt het kunstgras ook niet mee. Het was met name voor de spelers een warm klusje vandaag.

De eerste helft is van een matig niveau. Het balbezit is voor ADO dat de gastheren terugdringt op de eigen helft, maar tot echt grote kansen leidt het niet. Schoten van Brenna en Glim vliegen over de goal van Van Gerwen en ook de fraaie actie van Klopper halverwege krijgt geen vervolg. Aanvoerder Mazreku staat veel te hoog waardoor hij nauwelijks aanspeelbaar is en vanaf de flanken komen niet of nauwelijks bruikbare voorzetten. In de 40ste minuut verschaft Zonneveld zich een goede kans maar miraculeus rolt de bal voor de goal langs. Aan de andere kant krijgt OJC precies een kans die er bijna in rolt. Het is aan Kroon en zijn schoenmaatje 45 te danken dat de rust ingaat met een 0-0 stand.

Sem Kroon: goede ingreep

Na de rust zien we twee nieuwe rechter-vleugelaanvallers; een aan de kant van OJC, Hassan, en een aan de kant van ADO, Doesburg. De tweede helft is amper in gang gezet of de bal ligt achter Grim in het netje, maar tot opluchting van ADO gaat de vlag van de grensrechter omhoog. Dat is toch even schrikken. Na 6 minuten lukt het Tesselaar wel wat zijn collega's in de eerste vijfenveertig minuten niet is gelukt; scoren. Er gaat een langlopende aanval over de rechtervleugel aan vooraf. De voorzet is van Doesburg, Zonneveld maait over de bal heen maar Tesselaar staat op de juiste plek: 0-1.

Jan Willem Tesselaar: 0-1

Vrijwel direct na deze achterstand schakelt OJC een tandje bij en voert de druk op het ADO-doel op. Dat levert wel veel aanvallen op maar geen echte kansen, Behalve in de 66e minuut, waarbij Kroon over de bal heen stapt en hiermee onbedoeld Knuiman een enorme kans aanreikt. De bal gaat er met meer geluk dan wijsheid niet in waarmee ADO goed wegkomt. ADO probeert te profiteren van de ruimte die OJC laat vallen, maar de kansen zijn niet aan de Heemskerse spitsen besteed.

Ruben Doesburg: 0-2

Tot de 81e minuut. De bal gaat richting ADO-spits Zonneveld maar wordt weggewerkt, precies voor de voeten van Doesburg. Hij bedenkt zich niet, passert zijn mannetje en drukt af: 0-2. Met nog een kleine 10 minuten te gaan verwacht je dan dat de wedstrijd is gespeeld. Deur op slot, sleutel weggooien en snel terug naar huis. Echter, OJC denkt daar anders over en de aansluitingstreffer valt al heel snel. De snelle Hassan trekt de bal voor en de Heemskerse defensie staat te kijken naar Hellstern, die de bal via Grim tegen de lat knalt. De terugspringende bal valt precies op het hoofd van invaller Mulder: 1-2.

Mehmet Gencer; invalbeurt

OJC ruikt bloed en zet alles op de aanval. Dat heeft al na twee minuten succes waarbij Knuiman aan het einde van de aanval staat en beheerst de gelijkmaker binnenschiet: 2-2. Er volgt nog een aantal spannende minuten met kansen voor beide teams maar in de stand komt geen wijziging meer. Zo leidt ADO het eerste puntverlies van dit seizoen. Je weet dat dit een keer moet gebeuren, maar dat het tegen OJC gebeurt is wel zuur, want ADO heeft dit puntverlies aan zichzelf te wijten. Aan de andere kant moeten we OJC een compliment maken voor hun inzet en doorzettingsvermogen.

Op naar de volgende wedstrijd. Deze vindt plaats op zondag 18 september op De Vlotter tegen Blauw Geel.

Opstellingen:

OJC Rosmalen: Joris van Gerwen, Daan van Tooren, Tom Wijkmans, Joey Hellstern (81' Emile Lieuwen), Kevin Brands (71' Max Kappen), Dennis Knuiman, Lex van Dijk, Thijme Deckers (81' Niels Mulder), Yamani el Aharchaou (77' Bram Lederer), Rene Geerts en Joep van der Velden (46' Mouad Hassan).

ADO'20: Mike Grim, Henri Opoku, Sem Kroon, Daan Boerlage, Yaro Hirasingh (88' Djamai Werkzam), Maurizio Brenna, Sead Mazreku (46' Ruben Doesburg), Feyo Glim (77' Ted Amson), Jan Willem Tesselaar (61' Mehmet Gencer), Milan Zonneveld en Milan Klopper (77' Danny Lute).

Scheidsrechter Dominique Prick geeft gele kaarten aan Van Tooren, Geerts en Wijkmans (OJC Rosmalen) en Tesselaar, Kroon en Hirasigh (ADO'20).