Mannen beker reserve zaterdag poulefase Groep 3 37

Oosterweg 4 C
1968KM
HEEMSKERK
tel. 0251-244534

We gaan weer van start en beginnen met de bekerwedstrijden. De eerste tegenstander in onze poule is Castricum 4. We gaan het weer zien en afwachten hoe de groep de Heemskerkse kermis verteerd heeft. Gek genoeg gaat dit meestal best wel goed.

We starten met 15 man, de “nieuwelingen “Mats en Matijs zijn er bij, Joost en Daniel zijn er niet, maar Daniel komt later en speelt de tweede helft mee.

In de eerste 10 minuten gebeurt er weinig vermeldenswaardig. In de 12e minuut is het Timo die het eerste schot op doel aflevert, de keeper van Castricum pakt die bal. Dan is het de beurt aan onze tegenstander die gevaarlijk countert. Gelukkig is Twan goed bij de les en voorkomt een treffer. Echter  in de 13e minuut is het toch raak als een twijfelgevalletje buitenspel toch door mag gaan en Eric alleen tegen twee man het onderspit delft en ook Twan dit maal geen redding kan brengen.(0-1).

ADO is gelijk wakker en in de volgende aanval is Mats er al dicht bij, zijn inzet kan met moeite door de keeper van Castricum worden verwerkt tot corner. Uit die corner genomen door Matthijs is het Leon die met enige medewerking van een Castricum verdediger de gelijkmaker laat aantekenen.1-1 (15e minuut). Een paar minuten later wordt Mats diep gestuurd, een strakke voorzet volgt en weer is Leon ter plekke om af te ronden.(knap man, je wordt nog eens een echte spits) (19e minuut 2-1).

In het restant van de tweede helft zijn er nog wel mogelijkheden, maar vallen geen doelpunten meer te bejubelen. Ik zie wat kopballetjes van Leon en Mattijn (over de lat), een mooie combinatie tussen Roy en Bas, diens schot gaat een meter over en nog een schot van Mats die wordt gepakt door de keeper. Van Castricum kant ook een goede kans, maar de kopbal gaat net naast. Jammer is dat Roy op slag van rust bij een actie geblesseerd raakt aan de lies en voor vandaag klaar is.

Rust. Even bijgepraat met een collega, haar zoon speelt bij Castricum. Het team van Castricum is een samenvoeging van twee teams en ze zijn pas begonnen met trainen. De automatismen zitten er dus nog niet in. Niet dat dat bij ons wel zo is, maar het is wel een voordeel dat het grootste deel van onze groep al lang met elkaar speelt.

We gaan weer terug naar het veld voor de tweede helft. Daniel is de gelederen komen versterken. Ook nu zijn de eerste 10 minuten niet echt opwindend. Twee kansen voor ADO. Bas probeert een stiftbal (over) en een schot van Job wordt tegengehouden door de keeper. In de 60e minuut krijgen we een penalty als Bas een bal tegen de arm van een Castricum speler aanschiet. Dat is pech voor Castricum, maar tegenwoordig ontkom je als scheidsrechter dan niet aan het toekennen van een strafschop. Deze wordt door Mattijn, weliswaar in tweede instantie, benut .3-1. Het mooiste doelpunt (hard en hoog in het dak van het doel) is een eigen inzet van Castricum als een harde voorzet van Mats ook hard achter de eigen doelman wordt geknald.4-1.

Het pleit voor onze tegenstander dat ze het blijven proberen, maar de wedstrijd lijkt nu wel gespeeld.

In de 65e minuut een mooie aanval waarin op aangeven van Mattijn, Matthijs het mag afronden(5-1). Na nog een schot van Castricum, helaas de tweede uitvaller bij ons als Matijs door zijn enkel gaat en er vanaf moet. Nu is het wel prettig dat we genoeg man hebben. In de 82e minuut is Leon een prima aangever voor de tweede van Matthijs waardoor we op  6-1 komen.

Ook nu weet Castricum nog niet van opgeven, maar Daan is scherp en weet tot tweemaal toe op het laatste moment een schot te blokken. Eindstand blijft dus 6-1. Het is weer gelukt en bewezen dat de Heemskerkse kermis een prima “teambuilding-activiteit” is.