ADO'20 dendert door, ook voor de TOTO KNVB_beker!

ADO '20 1 (zon)

3 - 0

VVSB (zon)

Milan Zonneveld (intikker)
3'
30'
Enzo Huntink
60'
Nicky Eekhout
Leroy George
70'
Enzo Huntink
Matthieu van den Assem
81'
Obi Onyeike
Guus Verver
Danny Lute (schot)
90'
91'
Ian van Otterlo

Competitie

kwalificatieronde 2 Q2

Datum

21 september 2022 20:00

Scheidsrechter

F. Lodeweegs

Accommodatie

Sportpark De Vlotter
Oosterweg 4 C
1968KM
HEEMSKERK
tel. 0251-244534

Het kan niet op bij de Superezels! Na een ongekende competitiestart zijn de Heemskerkers ook succesvol in de strijd om de TOTO KNVB-beker. Na de sensationle 4-3 winst in de eerste kwalificatieronde op VVOG, werd in de tweede ronde op even sensationele wijze VVSB met 3-0 verslagen. 
Een wedstrijdverslag van ADO'20-VVSB wordt een ander verhaal. Op onverklaarbare wijze waren de aantekeningen van uw scribent over het duel na afloop  verdwenen. Of weten enkele teleurgestelde VVSB-supporters er meer van?
Het zal dus vooral een sfeerverhaal worden met gebruik maken van de ADO'20 Twitter-berichten van Jaap van Aanholt

Verslaggeving_Lou.jpg

ADO'20 kende net als afgelopen zondag een bliksemstart en net als bij het duel tegen Blauw Geel'38 stonden dezelfde spelers in de 3e min. aan de basis van de openingsgoal. Ruben Doesburg snelde op rechts zijn tegenstanders voorbij en zijn voorzet op maat werd wederom door Milan Zonneveld ingetikt (1-0). De Noordwijkerhouters moesten nu wel komen, deden dat ook en konden het de Heemskerkse verdedigers wel moeilijk maken (maar niet verontrusten) zonder echter resultaat te boeken. Jason Halman schoot in de 5e min. tegen de paal, Enzo Huntink schoot net naast en de beste mogelijkheid op de gelijkmaker was in de 29e min. voor Ian van Otterlo. De VVSB-aanvaller schoot vrij voor het ADO-doel met een lob over de keeper Nick Plomper, maar ook over de lat.
Een minuut later sloeg ADO genadeloos toe. En weer was Ruben Doesburg de aangever en deze keer rondde Jan-Willem Tesselaar bekwaam af (2-0). VVSB was even van slag en het laatste kwartier ontspon zich een aantrekkelijk, snel op- en neergaand bekerduel. In de 40e min. was het ADO-doelman Nick Plomper die op schitterende wijze een even schitterend genomen vrije trap van Ian van Otterlo van zo'n 35 meter afstand tot corner verwerkte.
Dan ga je met een 2-0 voorsprong lekker de rust in, maar ook met de wetenschap dat de wedstrijd nog lang niet gespeeld is.
Ook na de pauze was er op een sfeervol sportpark De Vlotter te genieten van een echt bekerduel: Beide teams gingen voorop in de strijd en ook de supporters van beide verenigingen lieten zich niet onbetuigd. Kansen op doelpunten waren er over en weer: VVSB via Van Nieuwkerk en Van Otterlo, ADO tot twee keer toe via Milan Klopper en in de 80e min. via Feyo Glim. VVSB-doelman Ruben Valk miste, ver uit zijn doel gekomen toen de bal en de ADO-middenvelder kon van heel ver op het lege doel richten. Zijn afstandschot ging enkele meters naast.
De slotfase was bijzonder spannend. De angst bij de ADO-supporters was vooral dat in de slotminuten alsnog de aansluitende treffer zou vallen, met daarna nog gevolgd door momenten van billenknijpen. Zo ver kwam het echter niet! In de 89e min. maakte invaller Danny Lute, op aangeven van de immer actieve spits Milan Zonneveld, een einde aan alle onzekerheid (3-0). ADO'20 plaatste zich daarmee voor het hoofdtoernooi van de TOTO KNVB-beker!

Opstellingen
ADO'20 Nick Plomper, Henry Opuku, Yaro Hirasingh, Sem Kroon, Daan Boerlage, Feyo Glim, Maurizio Brenna, Milan Klopper (87 Mehmet Gencer), Jan-Willem Tesselaar (58 Danny Lute), Milan Zonneveld en Ruben Doesburg (71 Ted Amson)
VVSB Ruben valk, Obi Onyeike (81 Guus Verver, Nicky Eekhout (60 Ler0y George), Lars Rauwerd, Jason Halman, Ian van Otterlo, Jesse van Nieuwkerk, Richelino Fecunda, Jermano Lo Fo Sang, Enzo Huntink (70 Matthieu van den Assem) en Mark Ossendrijver

De af en toe warrig leidende arbiter Florian Lodeweegs gaf geel aan Daan Booerlage, Feyo Glim (ADO'20) en Enzo Huntink, Ian van Otterlo (VVSB)

VVSB_winst.JPG
Blije gezichten na afloop

Bekeruitslagen van woensdag
OFC wnv *             6 - UDI'19/CSU            2
 AFC                      4 - Staphorst wns *      4
 GVV Unitas          0 - DEM wns *              0
 HSC'21                2 - RKAV V'dam wns *  2
 Gemert                 1 - Urk wnv *                2
 Blauw Geel'38 *   4 - Baronie                   0
 ADO'20 *              3 - VVSB                      0
 GVVV *                1 - Sparta Nijkerk         0
 TEC *                   1 - UNA                        0
 Excelsior M.         1 - Hercules *               2
 Groene Ster         1 - Quick *                    3
 SteDoCo              1 - Dongen *                 2
 sv OSS 1920       1 - Excelsior'31 *           2Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!