WIJDEWORMER
tel. 075-6178807

Voor de eerste competitiewedstrijd moeten we naar Wijdewormer waar op het vroege tijdstip van half elf de aftrap is. Ik word opgehaald door Ted en Leon en nadat ook Daniel en Alex zijn opgepikt rijden we vlotjes naar de Zaanstreek waar we om 10.00 aankomen.

De blessurebank is nog volop bezet met Joost, Matijs ,Danny en Roy. Twan is op vakantie en zal worden vervangen door Tim. Als extra speler is Jordi opgetrommeld. Dus in principe zijn we met 14 man.

Exact op tijd wordt er door de scheidsrechter gefloten voor het begin van de wedstrijd en al gauw komt de ZCFC machine op stoom. Hun eerste twee mogelijkheden gaan nog naast maar in de 8e minuut is een halfhoog maar hard schot Tim te machtig en staan we  1-0 achter. Even later is Daan in een 1 tegen 1 duel niet doortastend genoeg en kan  hun spits in twee instanties nummer 2 binnenschieten.(10e minuut). Aanval na aanval golft nu op ons doel af, Tim kan zich onderscheiden met een paar prima reddingen maar helaas al in de 13 e minuut wordt het 3-0 . In de 17 e minuut wordt een diepe bal compleet gemist door Jordi en heeft de ZCFC speler vrije doortocht  en weet ook weer te scoren. 4-0 .En ja de defensie van ADO is niet opgewassen tegen zoveel aanvalsgeweld. Daan wordt er uitgelopen en de spits kan in de 24 e minuut de 5-0 maken. Na de wissels proberen we de organisatie op orde te krijgen .Met Ted centraal achterin is een gat gedicht maar op de rechtervleugel gaat het nog een keer fout als Bas het duel verliest van de snelle spits die ondanks het duwtje van Bas de bal schitterend in de linkerbovenhoek legt.(6-0 , 27 e minuut).

Dan in de 30e minuut het eerste schot van ADO op het doel van ZCFC door Mats ,keeper pakt die bal en in de 32e minuut een mogelijkheid voor Bas wiens schot over gaat. Het lijkt wat beter te  gaan maar in de 34e minuut komt ZCFC door  op links waar ook Daniel te maken krijgt met de zwervende spits die hem zijn hielen laat zien en ook Daan uitspeelt alvorens de 7-0 aan te laten tekenen.(hattrick voor hem).

Even een lichtpuntje als Timo met een subtiel steekpassje Bas bedient die netjes afrondt en zo de 7-1 maakt. Het slotakkoord van deze eerste helft is helaas weer voor ZCFC waar een prima corner wordt binnengekopt door de tweede uitblinker van ZCFC(de man met rugnummer 10). 8-1, 43e minuut.

Tijd voor een bakkie thee ,dit wordt een nederlaag in de dubbele cijfers ben ik bang.

Tweede helft: Bovengenoemde vrees wordt direct bewaarheid want in de 47e en 48e minuut scoort ZCFC direct weer . Tim weet in beide gevallen de eerste inzetten te stoppen maar is in de rebounds kansloos . Alex besluit niet in te vallen ,hij voelt zich beroerd(mogelijk iets opgelopen tijdens zijn vakantie) .En om met een ziek lijf te gaan voetballen in een verloren wedstrijd is ook niet slim.

In de 55e minuut krijgen we een penalty mee als Bas in het strafschopgebied wat al te fors wordt aangepakt. Timo gaat achter de bal staan maar de inzet is een prooi voor de keeper, balen .

ZCFC is nog steeds op zoek naar meer en in de 61e minuut weten zij na een vrije trap weer de juiste man te vinden en gaat de bal via het hoofd van Tim(au!)in het doel .11-1.

Dan breekt een kwartiertje aan waarin ADO wat mogelijkheden krijgt(we kunnen het echt wel).In de 65e minuut krijgt Jordi een schietkans ,bal gaat naast. Even daarna weer een diepe bal op Jordi die nu prima afspeelt op Mats die helaas de verkeerde keus maakt door niet zelf te schieten maar door te passen op Bas die daar niet op gerekend had. In de 74e minuut een goede pass van Mattijn op Mats ,schot gaat over en in de 75e minuut de mooiste kans waarin Bas alles goed doet ,mooi wegdraait en de bal buiten bereik van de keeper binnen lijkt te gaan schieten. Helaas gaat de bal op de paal. Het voelt dan ook als “gerechtigheid” als in de 77e minuut een verre uitworp van Ted via een stuit wordt binnengekopt door Job.11-2.

Echter bij ZCFC zijn ze nog niet verzadigd en gaan ze gewoon door met scoren . In de 80e minuut moet Daan toch weer zijn meerdere erkennen in de spits (12-2) ,gevolgd door een mooie wreeftrap van de nummer 10 in de  82 e minuut(13-2) .

Een handsbal in het ZCFC strafschopgebied leidt tot een tweede penalty voor  ons .Dit keer gaat Bas achter de bal staan en weet de 13-3 te maken al zat de keeper er dichtbij. Het is wel tekenend  voor de ambities van ZCFC dat ze nog na mopperen  bij de scheids voor de gegeven penalty.

Na nog een paar kansjes voor Leon  en een kopbal van Daniel  is het na 90 minuten einde wedstrijd en hebben we onze eerste competitiewedstrijd in dit nieuwe seizoen verloren met de veelzeggende cijfers van 13 tegen 3.

Wat moet je hier over zeggen. Excuses in overvloed. Het vroege tijdstip  is een wat flauw excuus maar de blessuregolf en het niet of nauwelijks bezet hebben van de bank qua wissels is wel degelijk een serieus nadeel geweest. Het is te hopen dat deze tegenstander ,die wel heel degelijk speelde met een paar uitblinkers er nog bij, tot de sterksten in deze Zaanse poule( op Jong Hercules en wij na) behoort . Hebben we die tenminste al gehad.

We gaan het zien ,volgende week komt ZCFC 7 naar Heemskerk en kunnen we kijken of we ,voldoende aangevuld met wisselspelers , een beter resultaat op  de mat kunnen leggen. Ik ben er zelf niet bij(vakantie Spanje) maar wens jullie uiteraard veel succes.