Oosterweg 4 C
1968KM
HEEMSKERK
tel. 0251-244534

Na de veelbewogen partij tegen RCZ van vorige week,vandaag het treffen met ZCFC 9.de gedeelde koploper. Meestal spelen we tegen de betere ploegen ook goed en dat zal nodig zijn willen we niet met een flinke nederlaag van het veld stappen. De afwezigen lijst is weer behoorlijk lang, want naast de geblesseerden Mattijn (lies), Roy(enkel), Alex (knie) en Twan(vinger)missen we ook nog Bas en Matijs. Gelukkig zijn we er in geslaagd om 4 invallers te vinden: keeper Sam en verder Erwin, Nick en Steven.

De wedstrijd wordt geleid door Jos. ADO start energiek, in de eerste 10 minuten creëren we een handvol kansen. In de 3e minuut een goed schot van Erwin, corner gebokst door de keeper. Uit de daaropvolgende hoekschop ontstaat een scrimmage waarbij de bal net voor de lijn kan worden weggewerkt door een ZCFC verdediger. In de 5e minuut besluit de mee opgekomen Daniel eens zelf te schieten, goede poging, maar naast en in de 8e minuut een mooie trap van Matthijs die helaas op de lat eindigt. Tenslotte nog een kopbal van Danny die over gaat.

Na dit openingsoffensief komt ZCFC wat meer in het spel voor en schiet in de 11e minuut net naast en in de 17e minuut recht op keeper Sam. Maar ook ADO krijgt nog mogelijkheden via Nick en Timo. In de 20e minuut komt ZCFC op voorsprong door een mooi gekruld schot in de hoek 0-1. Ze kunnen wel goed voetballen dat zie je (en weten we nog al te goed van de uitwedstrijd). Toch pakt ADO de draad weer op en na een schot van Danny dat naast, ging, is het Mats die in de 35e minuut een prachtige bal verzendt richting kruising. Keeper kansloos, maar de bal springt via de onderkant van de lat weer het veld in.de rebound van Nick gaat over.  Het zit ook niet mee, hoor. Een minuut later maakt Daan bij een tegenaanval een beetje knullig hands en komt onze tegenstander via een benutte penalty op 0-2. Bijna is het vlak daarna 0-3,gelukkig gaat deze inzet over.

Wel balen hoor, veel kansen, maar toch weer achter bij rust. Weliswaar tegen de koploper, maar toch jammer. Wellicht dat het ontbreken van wisselspelers bij de tegenpartij (na het uitvallen met een blessure bij een van hen) ons nog wat oplevert. Peter heeft er geen vertrouwen in, ik denk dat als we iets gedurfder proberen te spelen er misschien nog kansen zijn.

De tweede helft: De eerste kans is voor ZCFC, een kopbal die naast, gaat. Dan gaat het ineens heel snel als ADO van tactiek verandert en met diepe ballen de verdediging van ZCFZ test. In de 50e minuut valt de 1-2 als Leon er in slaagt de meegekomen Nick te bedienen die netjes afrondt en twee minuten daarna valt al de 2-2 als wederom Nick de oudere mannen van ZCFC er uit loopt en de bal inschiet. De keeper keert de bal half en nu is Leon er als de kippen bij om de bal in het doel te schieten. Wedstrijd lijkt geheel om te slaan.

Het is dan ook een tegenvaller wanneer in de 62e minuut ZCFC toch weer op voorsprong komt wanneer hun spits net dat kleine gaatje vindt dat keeper Sam laat in de rechterhoek. (2-3). Het is een knappe goal maar wel balen. We krijgen het zwaar met de sterke en snelle aanvallers van de ploeg uit Wijdewormer, maar gelukkig let grensrechter Matthijs goed op en ziet tot 3x toe buitenspel (“als is het maar een half voetje dan vlag ik” zei Matthijs later) en gelukkig hebben we in Jos een scheids die wel op de vlagsignalen van zijn assistent vertrouwt. De spits van ZCFC is het er niet mee eens, maar na 2x gewaarschuwd te zijn houdt hij gelukkig zijn mond.  In de 69e minuut kan er weer gejuicht worden aan ADO kant als na weer een snelle counter, ditmaal Erwin de aangever is en Nick wederom de koele afmaker.3-3. Wat een wedstrijd, en wat zou het een stunt zijn als we de koploper een punt afhandig kunnen maken. ADO probeert het in ieder geval via Erwin, schot met zijn mindere linkervoet net naast en Mats daarna ook net niet tussen de palen. Aan de andere kant ook een schot naast het doel. Het is spannend.!

En dan, in de 83e minuut weer een diepe bal waar Erwin achteraan holt.de verdediger mist, en met zijn teenpuntje kan hij de bal poorten bij de uit zijn doel gekomen keeper en dan het leder in het lege doel schuiven, we worden helemaal gek langs de kant(4-3). De laatste zeven minuten is het billenknijpen want ZCFC dringt nog aan, maar onze verdediging geeft geen krimp. Mij viel vooral op hoe goed Job zijn best deed(goed bezig man!) maar ook Joost begint weer terug te komen naar zijn oude niveau. Top mannen! . Uiteraard fluit Jos na precies 90 minuten af en pakken we een onverwachte maar welverdiende overwinning.

Dit was een prachtig resultaat De derde helft wonnen we ook want ZCFC zagen we niet meer in de kantine.

Volgende week hebben we een uitwedstrijd tegen de andere ZCFC ploeg uit onze poule. Niet onderschatten want ook zij komen er beter in gezien hun laatste resultaten.

NB: bij Leon werkt het goed als hij niet drinkt op de vrijdagavond en een goed boek leest (een goal en een assist!).