ADO '20 7 - Jong Hercules 3 - ADO'20

ADO '20 7 - Jong Hercules 3

ADO '20 7

5 - 2

Jong Hercules 3

16'
Assist: Mattijn Dam
Roy Bruijns (schot)
28'
Roy Bruijns (schot)
39'
Assist: Timo Kwantes
46'
Roy Bruijns (schot)
51'
Assist: Timo Kwantes
64'
... (schot)
82'
... (schot)

Competitie

6e klasse 04

Datum

17 december 2022 11:00

Scheidsrechter

J. Baltus

Accommodatie

Sportpark De Vlotter
Oosterweg 4 C
1968KM
HEEMSKERK
tel. 0251-244534

17 december 2022  ADO 7- Jong Hercules 3    5-2 (3-0)

In de laatste wedstrijd voor de winterstop treffen we Jong Hercules 3. Tegen Jong Hercules is het vaak lastig spelen omdat ze het beschouwen als een uitdaging om “de buren” te verslaan en volop inzet tonen. Aan ons de uitdaging om ze goed tegenspel te bieden. Dat moet vandaag zonder Danny, Daniel, Job en beide keepers. Als vervangers hebben we een “echte” keeper van een ander ADO team, Mart en ook nog verdediger Rik.

De wedstrijd staat onder leiding van Jos Baltus. Jong Hercules start voortvarend. In de eerste minuten worden we gelijk onder druk gezet, drie hoekschoppen in 2 minuten die we gelukkig schadevrij doorkomen. Ook daarna is Jong Hercules gevaarlijk met meerdere schoten op doel, maar de inzetten gaan naast of keeper Mart pakt ze. In die periode alleen voor Leon een kleine mogelijkheid, een kopballetje waar de keeper nog best moeite mee heeft. Na weer een goede redding van Mart zijn we succesvol als uit een corner Mattijn de bal doorgeeft aan Matthijs die met een bekeken kopbal de score opent.(1-0 16e minuut). Beetje tegen de verhouding in, maar daar klagen we uiteraard niet over. Het is helaas wel de laatste actie van Mattijn die met lies problemen uitvalt. Jammer. Jong Hercules geeft nog eens gas, maar keeper Mart weet een pegel over de lat te tikken.

In de 28e minuut laat Roy zich voor de eerste keer gelden wanneer hij aangespeeld door Matijs Huizing uiterst rustig blijft en de bal netjes in de linkerhoek prikt. 2-0. Dit is ongekend effectief voor ADO 7. Jong Hercules krijgt meer kansen, maar slaagt er niet in om Mart te verrassen. Het wordt nog mooier, als ADO in een snel uitgevoerde counter nummer drie scoort. Weer is Roy de koele afmaker na een assist van Timo.(39e minuut). Vlak daarna krijgt Jong Hercules een niet te missen kans als ze onze verdedigers te slim af zijn, maar Mart werpt zich voor het schot van dichtbij en weet het onheil af te wenden. Knappe redding, hoor.

Zo gaan we rusten met een  3-0 voorsprong. Wat een luxe, ik durf nog niet te vroeg te juichen, maar ik ben positief verbaasd.

Als ik na de pauze weer richting veld ga, ben ik getuige van een aanval van ADO waarbij Mats de bal uiteindelijk bezorgt bij Matthijs die ongedekt staat en dit buitenkansje verzilvert. 4-0 (46e minuut).

Timo had in de 51e minuut de 5-0 kunnen maken maar zijn schot wordt geblokt .het kan niet altijd feest zijn zullen we maar zeggen. Na weer een mogelijkheid voor Jong Hercules counteren we via Timo en als eindstation Roy alsnog naar de 5-0.(59e minuut.) Een hattrick voor Roy. Goed man!

Jong Hercules wordt er een beetje chagrijnig van en een van hen schopt Roy hard zodanig dat zijn voetbalschoen uitscheurt. Gelukkig valt het qua persoonlijk letsel mee, maar Roy gaat even uit het veld om bij te komen van deze aanslag.

Jong Hercules blijft het proberen en in de 64e minuut lukt ze het dan eindelijk om te scoren. 5-1(64e minuut). Nog 26 minuten te gaan, het zal toch niet he…

Gelukkig gebeurt er in het restant van de wedstrijd niet veel meer alhoewel het in de 82e minuut nog wel 5-2 wordt, een beetje een klutsbal die via Mart in ons doel verdwijnt.  Jos ziet zich nog wel genoodzaakt om een gele kaart te trekken als dezelfde speler van zo net, ditmaal Mats trapt terwijl de bal al weg was. Luid mopperend moet hij naar de kant. Aan ADO kant is de koek ook op, Leon krijgt nog een paar kleine mogelijkheden, maar slaagt er niet in te scoren.

Na 90 minuten fluit Jos af en kunnen we juichen.

Een mooi einde van de eerste seizoenshelft. Mart bedankt voor je prima keeperswerk, ook Rik bedankt voor je inzet. Roy was vandaag de uitblinker met drie gescoorde goals. Lekker, hoor.

Nu even een stop, en dan zien we elkaar eind januari weer met een uitwedstrijd bij RCZ.

Tot dan, groeten

Henri 

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!