ADO wint oefenduel bij ODIN met 1-3 - ADO'20

ADO wint oefenduel bij ODIN met 1-3

ODIN'59 1

1 - 3

ADO '20 1 (zon)

10'
Milan Zonneveld (intikker)
13'
Ayrton Dol (intikker)
26'
Stef Halbersma
34'
Dustin Mijnders
Daan Buurman
47'
Michael Stenvers
Ayrton Dol
47'
Kramer
52'
Sem Kroon (afstandschot)

Datum

17 januari 2023 20:00

Scheidsrechter

Robin Punt

Accommodatie

Sportpark Assumburg-ODIN'59
Hoflaan 1
1967NE
HEEMSKERK
tel. 0251-237026

Normaal gesproken zou je een wedstrijd tussen twee dorpsgenoten, in dit geval ODIN en ADO'20, betitelen als een derby. Maar bij een echte derby vliegen de vonken ervan af en dat is vanavond niet het geval. Er wordt 'netjes' gevoetbald en dat is niet zo gek natuurlijk want voor beide teams gaat a.s. weekend de competitie weer van start.

verslaggeving_Peter_Final.jpg

ADO'20 heeft eigenlijk geen kind aan buurman ODIN. De Superezels zijn eigenlijk de gehele wedstrijd heer en meester en staat slechts wat kleine kansjes toe. Dat een hiervan tot een doelpunt leidt, is feitelijk domme pech; balverlies op het middenveld en een verkeerde terugspeelbal gaan vooraf aan de goal van Ayrton Dol op voorzet van de snelle Mounir Mounji. Mooi uitgespeeld; dat wel. 
Maar voor de rest is het ADO dat de klok slaat. Al in de eerste minuut zien we een grote kans voor spits Milan Zonneveld; zijn inzet gaat voorlangs. En in minuut drie is het opnieuw Zonneveld die gevaarlijk doorkomt; dit keer staat doelman Joost Meenderink in de weg. 
 Daan Boerlage: fraaie passes
De 0-1 valt in de 10e minuut en is er eentje uit het boekje. Een strakke bal van Daan Boerlage op Ruben Doesburg en zijn voorzet wordt door Zonneveld op waarde geschat. En in de 13e minuut wordt de score verdubbeld. Het is opnieuw de lange ADO-spits die nu een corner van Boerlage keurig binnenkopt. De ODIN-defensie staat erbij en kijkt er naar. 
 Milan Zonneveld: 0-1 en 0-2
In de 26e minuut valt de 1-2 van de thuisclub die daarvoor nauwelijks voor de goal van Mike Grim is geweest. Het enige gevaar komt van de rechterflank waar Mounji Yaro Hirasingh veel werk bezorgd maar het leidt niet tot doelrijpe kansen. Die zijn er voor ADO wel, maar de vizieren van Zonneveld en Maurizio Brenna staan niet op scherp. Dat levert een ruststand op van 1-2 maar dat had net zo goed 1-5 kunnen zijn. Aandachtspuntje.

Na de rust brengt ADO drie nieuwe spelers, Kaj van Langelaar, Jan Willem Tesselaar en Luuk de Wit maar veel verschil maakt het vooralsnog niet. ADO blijft domineren (en kansen missen). Tot Sem Kroon er zich mee bemoeit. Hij ziet, staande op de middellijn, de ODIN-keeper net iets te ver voor zijn doel staan en besluit het maar eens te proberen. De bal vliegt over de keeper heen en knalt net onder de lat binnen. Een wereldgoal.
 Sem Kroon: wereldgoal
Na een uur spelen besluit ODIN-trainer Richard Plug tot het inbrengen van maar lieft zes wisselspelers. De trainer van ADO, Roy van de Mije, denkt dat kan ik ook en toept over; hij brengt acht wissels in het veld waardoor er een compleet andere teams in het veld staat. ODIN krijgt zegge en schrijve twee kansen in de tweede helft en ze zijn allebei voor invaller Frits Kramer. Bij de eerste kans gaat hij wel erg nadrukkelijk op zoek naar zijn linker waardoor Nick Plomper kan afstoppen en bij de tweede kopt hij de bal via de lat over. En daarmee zijn de mogelijkheden van ODIN wel genoemd. Ook ADO krijgt nog wat kansjes maar de schoten van Brenna, Tesselaar en Jilani Helder treffen geen doel. 

Laten we het houden op een nuttig oefenduel, maar zoals gezegd gaan we het geen derby noemen. Nuttig vooral voor de technische staf die goede dingen heeft gezien. En voor de spelers die steeds nadrukkelijker op de deur bonzen, zoals Milan Klopper, Luuk de Wit en Gijs Welboeren. En natuurlijk ook lekker om met een overwinning op zak de competitie weer in te gaan. As. zondag staat er direct een kraker op het programma. ADO reist naar Utrecht voor het duel tegen Hercules. 

Opstellingen
ODIN'59
Joost Meendering, Kick Groot @, Daan Buurman (47' Michael Stenvers), Mart Willemse, Hamza Rahaoui, Danyl Plasmeijer, Martin Campbell, Ayrton Dol (47' FritsKramer), Sven Deen, Stef Halbersma (34 Dustin Mijnders), Mounir Mounji.
Invalbeurten voor Antoine Vagevuur (k), Youri Habing, Taye Lee en Niels Jager
ADO'20
Mike Grim, Henry Opoku (46' Luuk de Wit), Daan Boerlage (46' Kaj van Langelaar), Sem Kroon, Yaro Hirasingh, Feyo Glim, Ted Amson @, Maurizio Brenna, Mehmet Gencer (46' Jan Willem Tesselaar) Milan Zonneveld, Ruben Doesburg.
Invalbeurten voor Nick Plomper, Milan Klopper, Sead Mazreku, Danny Lute, Gerulait Hardenberg, Djamal Werkzam, Jilani Helder en Gijs Welboren. 

Scoreverloop
<
10e min. 0-1 Milan Zonneveld
13e min. 0-2 Milan Zonnveld
26e min. 1-2 Ayrton Dol
52e min. 1-3 Sem Kroon

Met dank aan het arbitrale trio onder leiding van Robin Punt. 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!