Voorveldselaan 4
3573PV
UTRECHT
tel. 030-2717470

Het is een rare gewaarwording. Een wedstrijd die begint met een inworp in de 13e minuut. En met een 1-0 stand op het scorebord.
Vandaag wordt de wedstrijd Hercules-ADO'20 uitgespeeld, die op 19 februari werd gestaakt van wegens de ernstige blessure van Sem Kroon. door_Peter_Hekman_.jpg
Volgens de KNVB moest de wedstrijd met dezelfde spelers afgewerkt worden als tijdens de gestaakte wedstrijd van 19 februari. Dat blijkt een utopie; bij Hercules ontbreekt Steff van Rooijen en bij ADO'20 Henry Opoku, Yaro Hirasingh en uiteraard Sem Kroon. Trainer Roy van der Mije posteert Kaj van Langelaar centraal in de achterhoede en laat Danny Lute en Ruben Doesburg de vleugels bewaken die beide de opdracht krijgen om daar waar het mogelijk is, aanvallende impulsen te ontwikkelen.

Onder leiding van een andere arbiter, Mitchel Krop, knalt Hercules er vanaf het begin keihard in. Het gevolg: een flink aantal harde overtredingen aan de kant van de thuisclub en een gele kaart voor aanvoerder Nathan Bijl. ADO begint met de tegenstander onder druk te zetten wat in de 24e minuut een grote kans oplevert waarbij de Hercules-verdediging de bal van de lijn moet halen. Na een fraaie aanval van ADO, waarbij Doesburg de bal bij zijn voorzet verkeerd raakt, countert Hercules zich naar de 2-0. De aanval is mooi. Daan Boerlage is net te laat en kan niet ingrijpen op Tim Waterink. Diens voorzet komt bij Jordi Paulina die een handig overstapje in huis heeft, waardoor Tim Pieters vlak voor de goal vrijkomt en geen moeite heeft de bal binnen te schieten. Het is een mooi doelpunt, dat moet gezegd.

De enige kans voor ADO is een actie van Milan Zonneveld. Hij passeert twee man, maar loopt zich uiteindelijk vast.
 Sam Nijman: weer hersteld na langdurige blessure
Na de rust zien we de rentree van Sam Nijman, die na maanden blessureleed gelukkig weer terug is. Na een paar minuten volgt een ongelukkige botsing tussen Paulina en Van Langelaar. Net als de ADO-verdediger de bal wegkopt, stapt Paulina naar achteren waarbij beide spelers met de hoofden tegen elkaar in botsing komen. Beide spelers worden noodgedwongen gewisseld wat invaller Luuk de Wit de nodige speelminuten oplevert.

In de 59e minuut valt de 3-0. Vanaf de rechterflank kan Pieters voor geven en krijgt Waterink alle tijd en ruimte om de bal te controleren en vrij in te schieten. Tsja, als je de doelpunten zo gemakkelijk weggeeft....De wedstrijd is gespeeld en wanneer in de 72e minuut ook nog de 4-0 valt dan is het helemaal klaar.

ADO heeft dus niet voor een stunt kunnen zorgen en ziet VVSB, dat men 1-3 wint bij UDI'19, tot op twee punten naderen. Dat betekent dat de spanning in de Derde Divisie flink is toegenomen. Er volgen voor ADO nog 9 wedstrijden:

Opstellingen:
Hercules: Fons Mulder, Marijn Ploem, Bjorn van Gorkom, Nathan Bijl, Tim Waterink, Tim Pieters, Oussama Lahri, Mitchell Zwart, Jordi Paulina, max Fichtinger en Shannon David Carmelia. Invalbeurten voor: Lsrs Vermeulen, Youssef el Bouaazzati, Mohammed Himich, Dirk Homoet en Casper van Rietbergen.

ADO'20: Mike Grim; Ruben Doesburg (61' Mehmet Gencer), Kaj van Langelaar (48' Luuk de Wit), Daan Boerlage, Danny Lute; Ted Amson, Maurizio Brenna, Ian Beelen, Jan-Willem Tesselaar (46' Sam Nijman), Milan Zonneveld en Milan Klopper.

Voor het wedstrijdverslag van Kees van Dalsem in het Noordhollands Dagblad kijk HIER