Groot Helmduin 28
1974LV
IJMUIDEN
tel. 0255-520608

De laatste wedstrijd van het seizoen was tussen de reeds als 2e geëindigde ADO'20 en de als 1e geëindigde SVIJ.
Bij gebrek aan 6 speelsters werd beroep gedaan op 5 invalsters, Danique, Danischa, Anouk, Tamar en Lieke vulde het team aan.
Met 8 speelsters die al een wedstrijd in de benen hadden, begon ADO met Danique op doel, die halverwege de 1e helft afgewisseld werd door Lieke.
Het bleek een wedstrijd waar vanaf het begin een hoop strijd in zat, SVIJ wilde als kampioen het feestje compleet maken en ADO wilde laten zien niet onder te doen aan SVIJ.
Heel vroeg in de wedstrijd kreeg Lisa een bal vol in haar gezicht toen Nina de bal weg wilde werken, Milou werd de tijdelijke spits.
Al na 5 minuten wist SVIJ vanuit een goed geplaatst afstandsschot te scoren.
ADO liet het er niet bij zitten en zocht zelf ook telkens de aanval op, vooral Maureen werd regelmatig weggestuurd over de rechter flank. Na een aantal schoten op en net naast het doel wist Maureen de keepster te passeren.
Er werd aan beide kanten om elke bal gevochten, met meerdere reddingen en corners als gevolg.
Pas tegen het eind van de eerste helft wist Lisa een steekpass te geven op Danique, ze schoot beheerst binnen. Zo kon ADO met een 1-2 voorsprong de rust in.
Na even afgekoeld te zijn in de kleedkamer begonnen de meiden met vernieuwde energie aan de 2e helft.
Het was SVIJ die wederom in de 5e minuut wist te scoren en de stand weer gelijk wist te trekken.
De vermoeidheid begon aan beide kanten sporen te vertonen, echter blijf er goed strijd geleverd worden.
Dat resulteerde in een doelpunt van Lisa na een assist van Anouk in de 10e minuut.
Toch lukte het SVIJ weer langszij te komen in de 22e minuut, gelukkig hoefde ADO niet lang te wachten om de voorsprong terug te pakken. Anouk wist een minuut later bij de linker cornervlag een speelster van SVIJ uit te kappen en een prima voorzet te geven op Danique, die hoefde alleen nog maar haar voet tegen de bal te zetten om te scoren.
SVIJ maakte het nog wel spannend, het was duidelijk dat ze het kampioenschap winnend wilde afsluiten. Met sterk verdedigings- en keeperswerk wist ADO de voorsprong tot het eindsignaal te behouden.
Met 3-4 werd SVIJ verslagen, ADO wist toch een kleine deuk in het kampioenschapsfeestje te schoppen.
Hartelijk dank voor de invallers die samen met MO17-1 alles gegeven hebben bij deze uitputtingsslag.