50'

D-pupillen zaterdag, D3, 2e klasse 07

27 september 2014 9:30

T. Huisfluiter

Zaterdag 27/9 stond de wedstrijd tegen SVA op het programma. Volgens de site van de bezoekers zou het een spannende wedstrijd worden want beide ploegen waren nog ongeslagen. Toen Cees en ik een blik in de kleedkamer wierpen schreven we in gedachten al de 3 punten bij. Het was ongewoon stil en er heerste een gezonde spanning met een duidelijke focus om een goed resultaat neer te zetten. In de warming up was ook duidelijk te merken dat de koppies goed stonden. Helaas was Joris nog niet fit genoeg maar waren Moos en Sebas gelukkig wel wedstrijdfit. De doelstelling was helder, we zouden vanaf het begin volle bak spelen en sva overrompelen en bij de strot pakken en binnen 5 minuten een 2-0 voorsprong pakken. Dat dit dan ook daadwerkelijk gebeurt in het veld is natuurlijk om als begeleiding van te dromen, al duurde het dan 8 minuten in plaats van 5. Na circa 6 minuten opende Pim de score door attent te reageren op een doorgeschoten voorzet van de zijkant van Mees 1-0. Slechts 2 minuten daarna werd Tim de diepte in gestuurd door Daan en rondde koel af 2-0. Het spel was echt prachtig om te zien, sva werd van het kastje naar de muur gestuurd en had werkelijk niets in te brengen. Het enige wat we ons kwalijk kunnen nemen is het missen van vele 100% kansen, dit moet echt zorgvuldiger want ook in deze wedstrijd hadden we de dubbele cijfers moeten halen. In de 18e minuut haalde Tim van buiten de zestien meter hard uit, de keeper liet de bal glippen en graaide de bal een halve meter achter zijn doellijn snel naar zich toe. De grensrechter wees met zijn vlag naar het midden maar de scheidsrechter liet vrolijk doorspelen. De beste man deed er werkelijk alles aan om sva in de wedstrijd te houden maar we waren eenvoudigweg te sterk. Vlak voor rust zorgde Milan alsnog voor gerechtigheid door vanuit een pass van Sebas 2 man te passeren en de bal keurig naast de keeper te schuiven 3-0. Na rust hetzelfde spelbeeld, helaas lieten we de teugels wat vieren en werden we nog slordiger in de afronding. In de 40e minuut resulteerde dat zelfs in een onnodige tegentreffer omdat de veldbezetting niet op orde was 3-1. Vlak daarna stelden we meteen weer orde op zaken door via opnieuw Tim en Pim de 4-1 en de 5-1 te maken. Dit werd uiteindelijk ook de eindstand wat een magere afspiegeling was van de krachtsverhoudingen. Verdedigend met Mike in het doel en Ference Dirk-Jan Sil en Ties stond het als vanouds weer als een huis, zeer geconcentreerd en gedisciplineerd gespeeld, het middenveld met daan, milan pim en mees begint steeds beter te draaien en voorin met Sammy Moos Tim en Sebas creeren we legio kansen en zijn we zeer gevaarlijk. Als we nog beter met deze kansen omgaan kan het nog een mooi seizoen worden. Aanstaande woensdag spelen we een oefenwedstrijd tegen het zeer sterke EDO D1. Cees en ik zijn benieuwd of wij ons met hun kunnen meten. Klasse gespeeld vandaag mannen!