D-pupillen zaterdag, D3, 2e klasse 07

4 oktober 2014 10:45

R. Kuipers

Onbekend

Zaterdag 4/10 stond de wedstrijd tegen Westzaan op het programma. Deze relatief onbekende tegenstander had ook nog alles gewonnen dus het beloofde een mooie pot te worden. Bij aankomst op de vlotter zagen we dat we op het hoofdveld mochten aantreden. Wat een verademing in vergelijking met de andere velden waar het gras eerder 6 dan 2 kontjes te hoog is. De opdracht in de kleedkamer vooraf was duidelijk, meteen druk zetten en zo snel mogelijk de openingstreffer op het scorebord zetten. Dat het zo snel zou gaan hadden wij langs de kant nou ook weer niet verwacht. Reeds na 30! seconden pikte Tim de bal op, stuurde de complete defensie van Westzaan het bos in en scoorde de 1-0. Een minuut of 5 daarna kreeg Tim de bal van Daan en herhaalde dat kunststukje nog maar eens een keer 2-0. Die fase in de wedstrijd was echt een genot om naar te kijken. Verdedigend geven we heel weinig kansen weg en als er al eens iemand doorkomt staat daar Mike als betrouwbare sluitpost. Het middenveld draaide weer als een geoliede machine onder aanvoering van captain Milan en voorin wordt met name alles in het werk gesteld om Tim in staat te stellen te scoren. Mooi om te zien wat een prachtig collectief we dan vormen. Vlak voor rust zette Tim maar weer eens aan na een pass van Sil en rondde koelbloedig af 3-0 ruststand. Na de rust verslapten we en werden we enigszins gemakzuchtig waardoor Westzaan zowaar enige plaagstootjes kon uitdelen, Na circa10 minuten gingen we echt weer gas geven en via nogmaals 2x Tim voerden we de stand op naar 5-0. Westzaan ging op zoek naar de eretreffer en kreeg die ook doordat wij wat gingen experimenteren met positiewisselingen 5-1. Het slotakkoord was echter weer voor ons, Milan krulde een vrije trap vlak buiten de zestien meter bijzonder fraai in de kruising 6-1. Tim dacht op dat moment, ik wil eindigen waar ik mee begonnen ben namelijk scoren en schoot zijn 6e treffer van deze dag binnen, eindstand 7-1.  Mannen, het was weer genieten langs de kant, wekelijks krijgen we de complimenten van de tegenstander voor ons goede spel en teamprestatie. Ook leuk om te zien dat er elke week weer andere spelers net boven dat collectief uitstijgen.