Nieuws

100 jaar ADO'20 in beeld
Complimenten aan het team van  RTV Heemskerk: Kitty en Gabe van der Zwaag, Erik Bakker, Toon van Meurs en Paul Bogers. Na het "Portret van Heemskerk" wederom een TV-hoogtepunt van onze lokale omroep: "100 jaar voetbal in Heemskerk."

Aangepaste presentatie van jet Jubileumfotoboek
Wegens de Coronacrisis moest de presentatie van het ADO'20 Jubileumfotoboek aangep[ast worden. Zie hier de videoreportage van TV Heemskerk

Ja hoor, het ADO'20 Jubileumfotoboek is er!

Het heeft even geduurd, maar het officiële ADO'20 Jubileumfotoboek is gearriveerd! Woensdag 27 mei hebben we om 17.00 uur dan toch het officiële fotoboek bij oud archivaris Piet Castricum kunnen omruilen voor de reeds aan hem op 15 mei overhandigde proefdruk.
Piet was blij dat het echte boek er nu was en had vanzelfsprekend het proefexemplaar al uitgebreid bekeken. Hij refereerde dan ook aan diverse foto’s die er in stonden en de grijns op zijn gezicht zei natuurlijk genoeg!.Piet1.jpg

ADO'20 Jubileumfotoboek is van af heden voor € 12,50 verkrijgbaar bij de volgende adressen:
-Simon Kaas & Noten, Ruysdaelstraat 33
-Enorm De Boorkop, Kerkweg 68
-Bakker Meijer, Gerrit van Assendelftstraat 7
-Bloemisterij/Tuincentrum Olaf de Ruyter, Duitslandlaan 9 
-SWAT Strategie – Branding – Creatie, De Trompet 1560 (0251 207070 of lennart@swat.nl)
-Intersport Veldhuis, (Beverwijk)
-Zaterdag 30 mei van 9.00 uur tot 11.00 uur op sportpark De Vlotter (pin aanwezig)
-Telefonisch:
Michel Kunnen    06 254 280 89
Jos Beerse          06 511 821 00

Jubileumboek "100 jaar ADO'20" gepresenteerd!
ADO_oud_2.jpg

In zijn openingswoord verwelkomde hij alle aanwezigen, in het bijzonder oud archivaris Piet Castricum, en stond even stil bij de oprichters van Aanhouden Doet Overwinnen op 15 mei 1920: meester Mok,  Arie "de herenboer" Beentjes,  Cees Dam,  Nees van Zon en Piet Koopman.
Hoewel er in die 100 jaar veel veranderd is, vond hij het opmerkelijk dat je vandaag de dag nog steeds in ruime getale leden met één van die vier achternamen bij de ADO’20-familie tegenkomt. Zo is ook oprichter en eerste penningmeester, Cees Dam (zie foto), de overovergrootvader van de selectiespelers Marvin en Nick Boom en Kaj van Langelaar. Daarmee wordt de belangrijke plek die ADO’20 door de jaren heen in de Heemskerkse samenleving heeft ingenomen, duidelijk aangetoond, luidde zijn conclusie. 
Daarna ging zijn aandacht uit naar de presentatie van het Jubileumfotoboek 100 jaar ADO’20. In het kort schetste de ADO-voorzitter de verschillende fases die doorlopen moesten worden om uiteindelijk tot het prachtige eindresultaat te komen: de voorselectie van de illustraties per decennium, de fine tuning, de redactie, de vormgeving en tenslotte het drukproces door Die Keure in België,  een drukkerij gespecialiseerd in het drukken van kunstboeken en catalogi van gerenommeerde musea en kunstgalerijen. 

Met al die foto’s, afgewisseld met een paar columns van gastschrijvers, is het een fotoboek geworden waar de vereniging ontzettend trots op mag en moet zijn. Alle personen die aan het boek meewerkten werden hartelijk bedankt en mochten volgens de ADO-preses trots zijn op wat zij tot stand hebben gebracht. Ook maakte hij  van de gelegenheid gebruik om alle leden van de Jubileumcommissie in het zonnetje te zetten. Hij sprak de hoop uit dat er in de toekomst toch nog genoten zou kunnen worden van de geplande jubileumactiviteiten, momenteel door de Coranacrisis helaas onuitvoerbaar.
Aan het einde van de bijeenkomst werd Piet Castricum naar voren geroepen. Jos Beerse bedankte hem  voor al het archiefwerk dat hij jarenlang in zijn cluppie stak, volgens de oud archivaris zelf meer dan duizenden uren. Uit handen van het jongste ADO’20-lid, Aiden van Santen (5 jaar), werd hij de gelukkige, die als eerste het Jubileumfotoboek 100 jaar ADO’20 in ontvangst mocht nemen. De voorzitter voegde er afsluitend nog aan toe dat het een drukproef betrof, omdat de produktie bij Die Keure helaas enige stagnatie had opgelopen.

23-03-2020 LAATSTE NIEUWS
Alle Jubileumactiviteiten komen te vervallen

Na de persconferentie vandaag van onze regering, waarin o.a. bekend werd gemaakt dat de noodsituatie in ons land verlengd wordt tot 1 juni, is het Bestuur van ADO'20  helaas genoodzaakt tot het treffen van vergaande maatregelen. Na goed en uitgebreid intern overleg heeft het bestuur moeten besluiten alle jubileumactiviteiten die t.g.v. van ons 100 jarig bestaan dit jaar nog geprogrammeerd stonden, af te gelasten. We zullen over een mogelijk andere voortgang in deze nog bij u terugkomen.

Save the Date: 17 april de Jubileumveiling

Vrijdag 17 april is het zover, de ADO’20 Jubileumveiling. De veilingcommissie is druk bezig om 100 mooie kavels bij elkaar te krijgen. Deze kavels zullen op de avond 'onder de hamer' worden gelegd en met de opbrengst financieren we het feest en de vele activiteiten rondom ons 100-jarig bestaan.
De toegang tot de veilingavond is gratis en je kan binnenkort je biednummer bij de Commissieleden bestellen. En als je voorafgaand aan de veiling wilt eten en drinken, dan is dat uiteraard ook mogelijk. Voor € 19,20 kun je onbeperkt genieten van een hapje en een drankje. En je hebt gelijk een mooie plek voor de aansluitende veiling!
Wil je zelf ook een mooie kavel, bij voorkeur met een 100-jarig tintje of thema, beschikbaar stellen, laat het ons dan z.s.m. weten! Groot, klein, het maakt niet uit, als het maar een aantrekkelijke kavel voor de jubileumveiling is, dan zijn we daar uiteraard enorm blij mee!            


Op 06 maart is er weer een gezellige quizavond op De Vlotter! Om 20.00 uur zal het quizduo Natascha en Bob het publiek trakteren op vragen voor jong en oud.

De avond is altijd erg gezellig, dus zorg dat je er bij bent! Test samen met de leden van jouw team je kennis op het gebied van actualiteiten, muziek, sport en nog veel meer onderwerpen.
Meld je snel aan! Er zijn nog enkele tafels beschikbaar.
De deuren gaan open om 19.30 uur. Het tafelgeld is € 10,- voor een team van maximaal 5 personen. Meld je snel aan via pr@ado20.nl! Deze speciale 100-jaar editie mag je niet missen! En....VOL=VOL!

100 jaar ADO'20 ook via Instagram!                  


Sinds kort heeft de commissie 100 jaar ADO'20 ook een Instagram-account aangemaakt. Volgens de commissieleden is dat vooral voor de jongere ADO'20-er en uiteraard ook voor de wat oudere 😉!
Via deze link kun je direct naar het account: https://www.instagram.com/100jaarado20/


ADO'20 100 JAAR, HET FEEST is begonnen!


Op 15 mei 1920 werd onze vereniging opgericht. Het jaar 2020 is dus ons jubileumjaar! De kick off op zaterdag 11 januari gecombineerd met de Nieuwjaarsreceptie werd druk bezocht en was bijzonder gezellig.

Tijdens de kick off werd het collector's item  door voormalig Nederlands kampioen biertappen Frank Bruin gepresenteerd. Vanaf heden is het nu ook officieel te koop.

De speciaalbieren pils, blond, dubbel en trippel zijn in opdracht van ADO'20 in Limburg gebrouwen en gebotteld en verpakt in een houten kistje. De prijs bedraagt 1920 eurocent of te wel € 19,20.
We staan zaterdag 18 januari, 25 januari en 8 februari van 10.00 uur tot 12.00 uur in de kantine op sportpark De Vlotter. In de kantine kan gepind en contant betaald worden
Verder kunnen ze besteld en afgehaald worden (wel graag van te voren een telefoontje!) bij:
Michel Kunnen, Stalkruid 6 tel. 06 2542 8089
of
Kees Bruin, Aletta Jacobstraat 103 tel. 06 1141 5484
of
Jos Beerse, G. van Assendelftstraat 34 tel. 06 511 821 00

 

 Voor meer informatie en de meeste programmaonderdelen gedurende het gehele jaar kijk HIER

En ook in een artikel van Kees van Dalsum in Dagblad Kennemerland vindt u nog meer informatie.


Warming up 100 jaar ADO’20.

ADO ’20 bestaat volgend jaar een eeuw en om daaraan al een beetje  aandacht te besteden, staat er nu in onze kantine een collagebord waar we samen met foto’s het getal 100 willen gaan vormen. Tevens willen we die op het beeldscherm draaien via een slideshow van foto’s.We zijn niet alleen maar op zoek naar foto’s uit het verleden, maar zeker juist ook van de laatste jaren: kampioensfoto’s, toernooifoto’s, alle foto’s die je hier maar wil delen. Als je het een risico vindt de originele foto op te hangen maak er een kopie van en hang deze op.  We hopen op die manier het getal 100 mooi vorm te kunnen geven.

Dus wie heeft er thuis nog foto’s in de lade, een archief of wellicht zelfs al gescand op een computer?

Digitale foto’s graag sturen naar Paul Kruijver, via onder17@ado20.nl

                                                                                                                                                     Foto's gezocht voor Jubileumboek
Foto's gezocht voor Jubileumboek ADO’20 100 jaar Al geruime tijd zijn we met een aantal mensen bezig met het maken van een heel mooi jubileumboek voor het 100-jarig bestaan van onze vereniging.
Bij elke foto hoort en past een verhaal. Een foto van gister, maar ook van 100 jaar geleden. Inmiddels hebben we al veel materiaal verzameld, maar met name uit de periode van oprichting tot halverwege de jaren 70 zoeken we nog wel het nodige beeldmateriaal. Dus wie heeft er thuis nog foto’s in de lade, een archief of wellicht zelfs al gescand op een computer? We doen deze oproep om dit soort foto’s te verzamelen. Dus als je nog foto’s heb voor het jubileumboek kun je dit kenbaar maken aan Paul Kruijver, via onder17@ado2Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!