Wedstrijdverslagen

Ado '20 6 vs HSV 4 (4-1)

Op een waardeloos E-veld van Ado (het gras mag wel eens gemaaid worden) stond de wedstrijd tussen Ado '20 en HSV uit Heiloo op het programma. Voor het eerst in drie wedstrijden stonden er eindelijk weer eens wissels langs de kant, waarvan Dennis met een gigantische kater. Bart was voor een weekend terug, dus die kon ook meedoen en met Jeffrey hadden we een invaller. De eerste helft begon moeizaam met veel slordigheden en vooral verkeerde balaannames en duels die niet werden gewonnen. Hierdoor gebeurde het regelmatig dat Mark, Sander en Bart overlopen werden op het middenveld, waar de strijd gewoon niet gewonnen kon worden. In grote kansen voor HSV resulteerde dit niet, maar de eerste grote kans was aan de andere kant te noteren. Aan de rechterkant kwam Martijn door en besloot zelf uit te halen en raakte vol de paal. Hierna werd Ado wel wat beter en raakte ook wat gewend aan het veld. Bart kreeg de bal van 25 meter in zijn voeten en besloot terecht eens uit te halen van afstand. De bal verdween over de keeper schitterend in het doel. Dit leek voor Ado vleugels te geven, want Ado bleef in de organisatie staan en alle respect voor de verdediging die overal goed tussen zat. Na een mooie lange bal van Mark vanuit eigen helft werd Mike de diepte ingestuurd en die faalde oog in oog met de keeper niet, strak in de verre hoek geschoten. HSV had het idee dat er wat te halen viel, maar na de 2-0 leek de kracht toch wel verdwenen. Ado bleef gemakkelijk overeind en kon gaan nadenken over de 3-0. De rust kwam dan ook niet echt gelegen, omdat Ado zeker kansen kreeg om de 3-0 te maken.
In de rust toch een verdeling van meningen. De ene was terecht blij met de voorsprong, de ander was ook weer terecht niet blij met het getoonde spel. Bij vlagen was er een goede combinatie te vinden, maar de duels moesten ook gewonnen worden op het middenveld om die controle ook in de tweede helft te houden.

In de tweede helft was het voornemen dan ook om snel die 3-0 te maken, om de tegenstander de zogenaamde mokerslag te geven. Die 3-0 viel ook. Een steekbal van Gerard werd goed breed gelegd op Jeffrey die hoog in het lege doel binnenschoot. Hierna volgden er toch wel een paar vreemde minuten. Eerst scoorde Mike (Drost) in zijn eigen doel wat de 3-1 betekende en daarna werd een 100% strafschop over het hoofd gezien door de scheidsrechter die hem aan de zijkant van de zestien neerlegde. Hier kwam Ado goed weg, anders heb je een kans dat je de 3-2 tegen krijgt. Ado kwam sowieso wel onder druk te staan, echter was het of de verdediging of Thijs die met een paar goede reddingen Ado in de wedstrijd hield. Niet veel later was het aan de andere kant wel raak. Martijn kreeg de bal van Jeffrey en trok naar het midden. Bart liep goed de diepte in en met een steekbal kwam Bart vrij voor het doel die hem koel in de verre hoek binnen schoof. Hierna kwam er heel veel ruimte voor Ado maar er vielen geen doelpunten meer. Volgende week naar DSS uit, ook dat moeten drie punten worden om aansluiting te houden bij de nummer 4. We kunnen nog hoog eindigen, dat zou leuk zijn!

Ado '20 6 vs Hercules Zaandam 6 (4-1)

Voorafgaand aan deze wedstrijd waren er veel persoonlijke problemen, waardoor er met moeite elf man opgesteld kon worden. Ado wist van tevoren al: Er zijn geen wissels. Dus wat is dan belangrijk? Een goede warming-up. Dat begon wat rommelig, maar later werd dit serieus opgepakt waardoor er scherp aan de wedstrijd begonnen kon (en moest) worden. Na ongeveer twee minuten greep Maurice al met een pijnlijk gezicht naar zijn hamstring. Dit beloofde voor hem een lange en moeilijke wedstrijd te worden. Niet veel later moest ook Jorden zijn meerdere erkennen in zijn hamstring en zo bleef Ado met negen fitte mensen op het veld staan en twee geblesseerde (respect voor het doorzettingsvermogen!). Ondanks deze blessures liet Ado zien waarom het de laatste weken een moeilijk te kloppen ploeg is. Er werd bij vlagen goed gecombineerd en achterin zat het potdicht. De eerste echte gevaarlijke moment van Ado was direct raak. Martijn kreeg een vrije trap op ongeveer 20 meter na in zijn rug geduwd te zijn. De bal krulde over de muur in de hoek, onhoudbaar voor de keeper. Hierna ging Ado door en was het uitgerekend Maurice die een wereldgoal maakte. Na mistasten van de verdediger liet Maurice de bal een paar keer stuiteren voordat hij vernietigend de bal in de verre hoek over de keeper schoot. Een mokerslag voor de bezoekers uit Zaandam, die gehoopt hadden hun vorige wedstrijd tegen Ado vervolg te geven (toen stond het 3-0 na tien minuten voor de Zaandammers). Een vrij bijzonder moment vlak voor rust. De spits van Hercules werd op correcte wijze gestopt door Mike in de zestien meter gebied, de scheidsrechter floot voor een overtreding en... Gaf een vrije trap net buiten de zestien. Verbazing bij Ado vanwege het fluitsignaal, verbazing bij Hercules vanwege het ontbreken van een penalty. Later in de rust verklaarde de scheidsrechter: De overtreding was niet zwaar genoeg voor een penalty, dus als compensatie een vrije trap. Moet kunnen :) De vrije trap werd waardeloos ingeschoten, waardoor Ado met de schrik vrij kwam.

In de rust nam Thijs het woord en gaf aan dat de scherpte absoluut niet mocht verslappen. Inmiddels was ook Rick geblesseerd aan zijn heup, waardoor er acht man overbleef. Ado startte de tweede helft wel gewoon met elf man, maar Rick ging rechtsbuiten zodat hij zo min mogelijk hoefde te rennen en Maurice bleef in de spits hangen. Met Jorden ging het inmiddels redelijk, dus die maakte het de rechtshalf ook uitstekend moeilijk. In de tweede helft had Hercules eindelijk door dat Ado niet bij machte was om het middenveld te domineren, maar speelde dit wel ontzettend slecht uit. Aan de andere kant werd Ado wel gevaarlijk in de counter, waar ook Rick nog wat sprintjes en uitstekende voorzetten eruit kon persen. Na een lange uittrap van Thijs misten Martijn en de verdediger van Hercules beide de bal, waar Maurice scherper was dan zijn directe tegenstander. Hij kon alleen op de keeper af en faalde niet oog in oog en bracht de stand op een comfortabele 3-0. Niet veel later werd het nog wel 3-1, maar Ado raakte hier niet meer van in paniek. Het werd uiteindelijk nog 4-1 door Rick die in twee instanties (eerste poging werd door middel van een handsbal geblokkeerd) in het lege doel schoot. Een prachtige overwinning die door strijd en saamhorigheid tot stand is gekomen. Op naar volgende week!

Ado '20 6 vs Vitesse 7 (2-1)

Zondag 19 februari 2017 was het op Sportpark de Vlotter Ado '20 vs Vitesse '22 dag. Zowel op het B-, C- en D-veld stond deze wedstrijd op het programma. En op alle drie de velden verlieten de Castricummers het veld zonder punten. Op het C-veld was Ado '20 6 de gastheer voor de bezoekers uit Castricum. De uitwedstrijd was een lastige wedstrijd die met 4-1 kansloos verloren werd. Deze wedstrijd beloofde niet veel anders te worden. Veel afwezigen en geen keepershandschoenen aanwezig, waar Tim zijn vader de redder in nood was door net op tijd met handschoenen aan te komen. De warming-up verliep al waardeloos en een paar jongens hadden al een hard hoofd in een goede afloop. Echter was het begin veelbelovend. Ado begon voortvarend aan de wedstrijd en combineerde erop los. Dat resulteerde in speldenprikjes in de verdediging van Vitesse. Eigenlijk de eerste grote kans voor Ado was direct raak. Mike Drost kwam van achteruit door met de bal en zag op tijd Martijn vrij staan die een niet te missen kans kreeg en bracht de stand op 1-0. Hierna ging Ado door en op zoek naar de 2-0. De kansen kwamen er wel, maar helaas gingen ze niet tussen de palen of stond de keeper in de weg. Vitesse knokte zich na ongeveer een half uur spelen terug in de wedstrijd en Gerard werd ook getest. De grootste kans van Vitesse spatte op de lat uiteen en het rustsignaal was dan ook welkom voor Ado.

In de tweede helft was het nog steeds een wedstrijd die alle kanten op kon en uiteindelijk viel de 1-1 ook. Een corner viel in één keer binnen zonder aangeraakt te worden en Mike was helaas te laat om de bal weg te kunnen werken voor de lijn. Hierna zakte Vitesse in en kon Ado '20 op zoek naar de voorsprong. Mike van Roon kwam al één keer door, maar schoot jammer genoeg naast. Maar de tweede keer was het wel raak. Hij kreeg een dieptebal en kwam binnendoor bij de verdediger en schoot fantastisch over de keeper binnen.

Nog maar twee punten van de nummer 4 af en vier wedstrijden op rij een overwinning. Ado is bezig met een mars naar boven. Volgende horde: Egmondia op 5 maart, een pittige tegen de koploper!

Ado '20 6 vs Uitgeest 5 (5-1)

Eerder dit seizoen stond de wedstrijd ook op het programma, waar een makkelijke uitzege werd geboekt door Ado met maar liefst 7-3. Echter was het vandaag wel een stuk moeilijker, gezien de vele afwezigen en met de wetenschap dat de tweede helft sowieso zonder wissel uitgespeeld moest worden. Waar Ado '20 vorige week zeer slecht begon aan de eerste helft, was het nu zaak om geconcentreerd en fel te beginnen. Niks was minder waar, want weer liet Ado '20 zich inzakken en werden ze bij vlagen helemaal weggetikt door Uitgeest. Uitgeest creëerde kans op kans, waar Ado maar spaarzaam op de helft van de tegenstander te vinden was. Tim, die goed stond te keepen, kreeg een aantal schoten te verwerken maar weigerde een bal uit het net te vissen. Zodoende stond Ado miraculeus nog steeds gelijk. Uit één van die spaarzame momenten kwam een enorme kans voor Mike, die de bal op links mee kreeg van Martijn. Hij bleef uiterst koel, maar schoof de bal voor het doel langs. Uitgeest was daarna wel geschrokken en liet zich wat minder zien. Dat resulteerde in een volgende kans voor Mike, die hem dit keer wel uitstekend binnen schoof. Weer kreeg hij de bal op links en kruiste voor de verdediger langs die hem moest laten lopen. Hierna was het een koud kunstje om de bal links het doel te rammen. Lang kon Ado echter niet genieten van die voorsprong, waar Uitgeest binnen vijf minuten alweer gelijk maakte. Een niet te missen kans werd verzilverd en de bordjes waren weer in evenwicht. Ado had enorm veel moeite met de vier middenvelders van Uitgeest waar kans op kans gecreëerd werd. Rick werd in de tussentijd nog met geel tien minuten eruit gestuurd, maar in die tien minuten werd er geen tegengoal geïncasseerd. Het rustsignaal was een welkom geluid voor Ado, die toch wel een zenuwachtige en slordige eerste helft speelde. In de rust werd besloten om de tactiek om te gooien en naar 4-4-2 over te stappen. Mark en Martijn vormde het centrale duo op het middenveld en Mike en Bart gingen op de half positie spelen. Dit bleek in de tweede helft een gouden zet te zijn geweest. Uitgeest kwam bijna niet meer aan voetballen toe en Ado vocht zich meer en meer in de wedstrijd. De duels werden aangegaan en gewonnen en ook de tweede bal was voor Ado. Na een bijna onmogelijke verdedigende actie van een Uitgeest verdediger (schoot hem van 2 meter over zijn eigen doel) kreeg Ado een corner. Deze nam Martijn en waar de bal wellicht iets te hoog leek, was daar Mike die boven iedereen uit torende en hard de 2-1 binnen kopte. Gezien het spelbeeld in de tweede helft, volkomen verdiend. Uitgeest ging op zoek naar de aansluitingstreffer en kwam voor de tweede maal in een overtal situatie. Na een harde overtreding mocht ook Martijn met geel tien minuten buiten de lijnen afkoelen. In deze tien minuten werd Uitgeest zeer gevaarlijk, maar scoorde niet. Waar Uitgeest zijn kansen miste, was Ado dodelijk efficiënt voorin. Bart ging via links goed door en zag Martijn vrijlopen die vijf minuten geleden weer in het veld mocht. Martijn kapte zijn tegenstander uit en schoot met links raak in de korte hoek. Dit betekende ook direct dat het verzet gebroken was bij Uitgeest. Ado kon naar hartelust voetballen en leidde Uitgeest nog verder naar de slachtbank. Met een droge schuiver en een intikker werd er nog tweemaal gescoord door Ado en was de eindstand bereikt: 5-1. Een prachtige en zeer noodzakelijke overwinning gezien de stand. Volgende week nog één bekerwedstrijd en dan de welverdiende winterstop.  

Kennemers 4 vs Ado '20 6 (4-7)

Op een koude zondagmiddag stond een wedstrijd uit de kelder van de 6e klasse op het programma. Kennemers met vier punten voor deze wedstrijd en Ado '20 op 6 punten. Belangrijk dus om deze wedstrijd winnend af te sluiten en de aansluiting met de derde plek te vinden (verschil was zeven punten). Voorafgaand aan de wedstrijd de nodige persoonlijke problemen waardoor er twaalf man was. Thijs niet helemaal okselfris onder de lat, waardoor het afwachten was of we het gingen redden met één wissel. Vorige week werd er in de eerste tien minuten slap begonnen waardoor je achter de feiten aan liep. Deze week werd er verwacht dat Ado dit zelf zou begrijpen, niet echt een toespraak voor de wedstrijd. Het resulteerde weer in een slap begin, waar Kennemers veel feller de duels in ging op een verschrikkelijk slecht veld. Het betekende ook vrij snel de openingstreffer voor de Kennemers, met een lastig afstandsschot voor Thijs. Ado leek hierna wel sneller wakker geschud en gaf niet veel meer weg achterin. Voorin werden er (grote) kansen gecreëerd, maar het probleem van het seizoen tot dusver kwam weer aan het licht: afronden. Uiteindelijk kwam de 1-1 alsnog tot stand door Gerard, die een goede actie maakte binnen de zestien en met rechts hard onderkant lat binnen schoot. Lang kon er echter niet genoten worden van de gelijkmaker, want niet veel later lag hij er aan de andere kant weer in. Vanaf de rechterkant werd de bal voor gegeven en de spits kon vrij in schieten, 2-1. Vlak voor rust was er toch een kleine blessure bij Mike Drost, waardoor Martijn erin kwam. Martijn kreeg meteen een eerste kans, maar schoot zwak in waardoor de keeper redding kon brengen. De ruststand was dan ook 2-1 in het voordeel van de Kennemers. In de rust was er een hoop te zeggen. Er werd slap in de duels gegaan, voetballend waren we niet even zuiver en de kansen afronden moest echt beter. Ado was er wel van overtuigd hier te kunnen winnen, want verdedigend gaf Kennemers een hoop ruimte weg. Vol zelfvertrouwen ging Ado de tweede helft in. Zaak was om zo snel mogelijk die 2-2 te maken, om de Kennemers uit hun tent te lokken. De 2-2 viel dan ook vrij snel, Bart onderschepte een bal en hield goed overzicht en gaf breed op Martijn die hem binnen schoof. Het zou één van de betere helften worden die Ado dit seizoen had gevoetbald. Na een iets te harde voorzet van Bart kon Martijn de bal oppikken, wilde hem voorgeven op Jeroen maar een verdediger van Kennemers schoot hem onfortuinlijk zelf in het doel. Dit betekende de eerste voorsprong van Ado die middag. Na de 2-3 kreeg Ado nog meer ruimte en kon er gewerkt worden aan het doelsaldo. De 2-4 viel door een assist van Mark op Martijn die hem afrondde. De 2-5 was ook een eigen doelpunt. Martijn wilde voorgeven op Mark, echter de middenvelder kopte hem over zijn eigen keeper in eigen doel. Hierna viel de 3-5, waardoor het onnodig 'spannend' werd. Maar voordat het echt spannend kon worden, was daar Martijn voor zijn hattrick na een goede assist van Sander. De wedstrijd leek even vervelend uit te pakken door een rode kaart voor de linksback van de thuisploeg, maar dit conflict liep met een sisser af. De scheidsrechter vond het nog wel nodig om de Kennemers een penalty te geven, waarbij Thijs vlak daarna ook nog rood ontving. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in 4-7, dankzij de vierde goal van Martijn. Een geweldige rush van Gerard aan de linkerkant en bij de achterlijn hield hij goed overzicht waardoor het voor Martijn niet zo moeilijk was met links om af te ronden. Een wedstrijd met twee gezichten, een eerste helft waarbij niks liep maar een tweede helft vol karakter en strijd. Dit geeft vertrouwen en op de manier van de tweede helft kunnen we veel punten gaan pakken!

Hercules Zaandam 6 vs Ado '20 6 (3-2)

Het eerste verslag van de inmiddels acht gespeelde wedstrijden. Voorafgaand aan deze wedstrijd stond Ado '20 met zes punten in de gevarenzone waar Hercules Zaandam bezig is met een opmars naar de bovenste plekken. Een zeer regenachtige week maakte het nog discutabel om het door te laten gaan, maar ze hadden tenslotte kunstgras (dachten wij). Nu hebben ze inderdaad kunstgras, ware het niet dat wij op een glad en nat natuurgrasveld mochten aantreden. Tijdens de warming-up deden de weergoden ons nog even herinneren aan een regenachtige zondag waardoor de wedstrijd op een zeer gevaarlijk veld begon. In de eerste tien minuten was Ado '20 niet helemaal wakker en voordat iedereen de slaap uit zijn ogen had gewreven en het overtollige bier van de vorige avond inmiddels had uitgezweet, stond het al 3-0. Door onoplettendheid en niet fel genoeg optreden vlogen de ballen aan alle kanten erin. Na deze 3-0 was Ado '20 voldoende wakker geworden om Hercules te bestrijden. Al was het idee inmiddels wel opgekomen met een toepasselijk spreekwoord: 'Water naar de zee dragen'. Hoe maak je een 3-0 achterstand goed? Bart gaf het goede voorbeeld door een vrije trap schitterend in de verre kruising te schieten na een schandalige overtreding op Tim. Op dit veld een sliding maken, moet je heel erg zeker zijn van je zaak en op de bal tackelen. Iets wat Hercules wel even vergat bij tijd en wijlen. Martijn werd ook neergekegeld op het middenveld, maar door slap optreden van de scheidsrechter bleven beide overtredingen onbestraft. Een paar speldenprikjes van Hercules kon Ado niet echt van zijn stuk brengen en Ado ging op zoek naar de aansluitingstreffer. Helaas was de eindpass vaak net niet afdoende om die aansluitingstreffer te maken, tot aan ongeveer tien minuten voor rust. Martijn ging goed door aan de rechterkant, zag in eerste instantie zijn voorzet geblokt worden maar kon hem daarna alsnog klaarleggen voor Jeroen, die uit een 100% scoringspositie de bal over werkte. Helaas, maar niet te lang bij stilstaan. In de rust werd hier wel op gehamerd, dat Hercules niet zo sterk was als dat ze in de eerste tien minuten deden voorkomen. Die aansluitingstreffer hoefde maar te vallen en dan zou het een hele andere wedstrijd worden.

In de tweede helft was het dan ook Ado die de boventoon voerde, maar Hercules verdedigde solide. Aan de andere kant kwamen ze er nog wel eens gevaarlijk door, maar ook zij kwamen niet meer tot scoren. Uiteindelijk kreeg Hercules een opgelegde kans, na een misschien wat te makkelijk gegeven penalty. Tim maakte een goede sliding op de bal, maar door het natte veld gleed hij door en raakte ook de speler. De scheidsrechter twijfelde, maar hoorde iedereen zo hard schreeuwen dat hij daar vatbaar voor werd. Hij legde hem op de stip en Mike (vandaag gelegenheidskeeper) mocht laten zien waar zijn lengte voor dient. Hij pakte de penalty op geweldige wijze en met een beetje geluk ging de bal voorlangs en was de schade beperkt tot een corner. Een kwartier voor tijd werd Martijn met geel naar de kant gestuurd vanwege praten. Waar Martijn blijkbaar een overtreding maakte, schopte de speler Jeroen vol onderuit. De scheidsrechter vond de eerste overtreding belangrijker, waar Martijn het niet helemaal mee eens was. Bij een gele kaart is het tegenwoordig vijf - tien minuten afkoelen en mag je er weer in. Nadat Martijn er weer in stond kreeg hij een niet te missen kans aangeboden van Dennis, die na geweldig doorzetten en met gevaar voor eigen leven de bal af kon geven. Martijn bleef koel en schoof de bal onder de keeper door voor de 3-2. Op het laatst werd de tijd niet meer gegund voor een counter. Waar het vier tegen twee was geworden in overtalsituatie in het voordeel van Ado floot de scheidsrechter voor het einde en kon Hercules opgelucht ademhalen na een bizarre openingsfase. Complimenten voor de getoonde mentaliteit en met een goed gevoel naar de Kennemers volgende week!

Geen wedstrijdverslagen gevonden
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!