Overgang naar JO9JO8

Er zijn tijdens het voetbalseizoen 2 momenten waarop kinderen uit de kabouters doorstromen naar O8/O9. Na de kerstvakantie en bij de start van het nieuwe seizoen. Om deze doorstroming tijdig te laten plaatsvinden, zal hier voor de kerstvakantie en zomerstop actie op worden ondernomen.

Wanneer stroomt een kind door naar O8/O9?

Is, of wordt, jouw kind rond de doorstroomperiode 7 jaar, dan stroomt hij of zij door naar O8/O9.

Is jouw kind nog 6, maar vind jij dat het wel echt tijd wordt dat hij of zij doorstoomt? Dan kun je dit aangeven bij de coördinator. Die bepaalt, samen met de trainer, of jouw kind er ook klaar voor is.

Is jouw kind nog 6, maar ziet de trainer dat jouw kind voor loopt bij de rest van de kabouters? Dan kan hij voorstellen om jouw kind ook door te laten stromen.

Wat betekent doorstromen naar O8/O9?

Doorstromen naar O8/O9 betekent dat het voetbalavontuur echt gaat beginnen.

Jouw kind wordt in een team geplaatst en gaat op zaterdag wedstrijden spelen in de regio. De trainingen zullen op een ander moment in de week plaatsvinden.

Omdat jouw kind deel gaat uitmaken van een team, is het niet meer zo vrijblijvend als bij de kabouters. Het team heeft jouw kind nodig en rekent er op dat hij of zij bij de trainingen en wedstrijden aanwezig is.

De trainingen en leiding van de teams wordt door de ouders gedaan. Bij de start van het seizoen is het handig om met de andere ouders af te spreken wie, welke taken op zich neemt.

De leider van het team maakt bijvoorbeeld een planning voor de wastas en communiceert met de andere ouders over de wedstrijden. De coördinator van O8/O9 neemt contact met jullie op en kan hier meer over vertellen.

Tenue

Bij de Kabouters werd een tenue aan jouw kind beschikbaar gesteld. Bij O8/O9 wordt er een bedrag voor het kledingfonds in rekening gebracht. Voor meer informatie hierover kunt u kijken op de Ledenadministratie-pagina.

Teamindeling

De teamindeling wordt door de gemaakt door de coördinatoren van de kabouters en O8/O9, in overleg met de trainer en jeugdbegeleider. Voorkeuren kunnen worden doorgegeven. Bij het maken van evenwichtige teams is het helaas niet mogelijk met alle wensen rekening te houden.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!