ADO'20 laat Quick'20 ontsnappen!

27 augustus 2017 17:30


Vanaf het begin van het duel ADO'20-Quick'20 was het duidelijk dat de Oldenzalers maar met één doel naar sportpark De Vlotter waren gekomen: niet verliezen en misschien - als het effe kon - misschien wel met 3 punten huiswaarts keren. Laten we duidelijk zijn: dat laatste zat er absoluut niet in.Voor aanvang van de wedstrijd werd door Henk Voormeer de naar zijn vader vernoemde trofee uitgereikt aan de meest waardevolle speler van de ADO-selectie seizoen 2016-2017: Jesper de Vré.


Bij het eerste duel in de 3e Divisie Zondag moest het team van trainer Raymond van Bronkhorst het doen zonder de geblesseerde Max Nijman en Cani Yilmaz.

Er was sprake van een aftastend begin. Beide teams deden weinig voor elkaar onder en wensten geen onnodige risico's te nemen. ADO was wel vaker in balbezit, maar daar waar het team van trainer Michel Steggink de bal rustig rond speelde, waren de Heemskerkers in de combinatie vaak te gehaast.Na een half uur nam ADO het heft in handen. Jesper de Vré blokte een uittrap van keeper Felix van Berkel en de bal kwam daarbij voor de voeten van de geheel vrijstaande Raymond de Waard. Met een leeg doel voor zich zag hij zijn schot helaas naast gaan. Ook daarna bleef ADO dreigend. In de 31e werd een handsbal in de 16 m. van een Quick-verdediger door arbiter Te Hennepe echter beoordeeld als erbuiten. Bij de vrije trap van Jesper de Vré op de rand van het strafschopgebied kwam de inkomende Gert Jan van Leiden een (grote) teen te kort. En ook  een paar minuten later had Rick Neele geen geluk toen hij na een voorzet op maat van Bas Vellema zijn inzet door Van Berkel gekeerd zag.
De laatste mogelijkheid voor ADO in het eerste bedrijf om op voorsprong te komen viel te noteren in de 43e min. Na een prachtige individuele actie van Raymond de Waard gaf hij, in plaats van zelf op doel te schieten, een slordige afspeelbal op Rick Neele.

Ook na de rust pakte ADO de zaken efficient aan. In de 54e min. was het dan ook raak. Zag eerst Meraj Allahdad zijn inzet gestopt en schoot Rick Neele voorlangs, daarna was het Ted Amson die handig gebruik maakte van een aarzeling in de Quick-defensie en was de 1-0 voorsprong een feit.
ADO bleef de wedstrijd controleren en het wachten was op de 2-0.Die had al kunnen vallen in de 64e min. toen een vloeiende ADO-aanval tot drie keer toe gestopt werd door doelman Felix van Berkel. De eerste keer stopte hij een inzet van Raymond de Waard, waarna Meraj Allahdad met rechts en links twee keer de kans kreeg om de voorsprong te vergroten.
In de 71e mi. kwamen de zwart witten voor het eerst  sinds lange tijd voor het ADO-doel. Het werd niet meer dan een corner, maar wel één met gevolgen. Melvin Degenaar kon uit de hoekschop ongehinderd de bal langs ADO-doelman Michel van Kampen schieten. De Oldenzalers kregen datgene waarvoor ze gekomen waren; niet verliezen bij ADO'20.  
ADO probeerde nog wel de volle winst binnen te halen, maar was moegestreden en had de kracht niet meer. Bovendien moest er in de slotminuten nog opgepast worden voor een grotere teleurstelling, toen bij een tweede corner van Quick er rakelings voorlangs werd gekopt.

Arbiter Te Hennepe gaf geel aan Mouad Benchekh en Raymond de Waard (ADO'20) en Sebastiaan Bökkerink (Quick'20)

Toeschouwers: 500

Opstellingen
ADO Michel van Kampen, Mouad Benchekh,Donny Rijnink, Gert Jan van Leiden, Marvn Boom (Man of the Match), Bas Vellema, Ted Amson, Jesper de Vré, Meraj Allahdad, Raymond de Waard (85e Jordi Wigman) en Rick Neele (79e Richie Owusu)
Quick'20 Felix van Berkel, Saliba Somi (81e Tim Zwienenberg), Melvin Degenaar, Jeroen Visscher, Wesley van Houten, Jan Willem kamp, Dani Korkis (61e Jasper Ewout van Breemen-Schneider), Mart Schepers, Sebastiaan Bökkerink, Alessio Pinna (90e Jip Kemna)

Voor een uitgebreide reportage van Leo Tillmans met wedstrijdbeelden en foto's van de uitreiking van de Piet Voormeer-trofee en de presentatie van het ADO-magazine 2017 kijk HIER

Voor het videoverslag van de huldiging van Jesper de Vré als meest waardevolle ADO'20-selectiespeler kijk HIER

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!