De (verlate) vrijwilliger van de maand december

4 januari 2018 19:45


We moesten er even op wachten, maar dan hebben we ook weer een echte kanjer. Een man die jaren geleden al geridderd werd door de koningin (zolang is het al geleden!), die vorig jaar op een haar na “IJmonder van het Jaar” werd en dan ook nog eens “gewoon” vrijwilliger bij ADO’20 is. We hebben het over Piet van Zijl, die werd aangedragen door Daniëlle, de vorige vrijwilligster van de maand

Piet is 37 jaar terug vrijwilliger geworden toen (hoewel hij het niet zeker meer weet) Cor Burgering hem vroeg om wedstrijdjes te komen fluiten bij de club. Piet vertelde dat hij zelf ooit één keer heeft gevoetbald, maar heel snel tot de ontdekking kwam dat het niks voor hem was. Voor het scheidsrechteren rondde hij vervolgens de zgn. A- en B-cursus met goed gevolg af en ging daarna, in eerste instantie onder begeleiding, zijn wedstrijden fluiten. En dat doet hij tot op de dag van vandaag nog steeds met erg veel plezier. Zo ook deze dagen weer tijdens het ADO’20 Jeugdboardingtoernooi.
Enige jaren later vroeg Cees den Dunnen sr. hem of Piet ook achter de bar wilden helpen en dan met name in de avonduren. Gevolg: hij staat nu al jaren achter bar op bijv. de Algemene Ledenvergadering van ADO’20, op die van CLUB’73, maar ook op andere doordeweekse avonden geeft hij acte de présence.
Piet vindt het moeilijk om van al die jaren bij ADO hoogtepunten te noemen. Eigenlijk vindt hij dat alles wat hij deed en nog doet één groot hoogtepunt is!
Of misschien is er toch wel een uitzondering, maar dat was niet expliciet bij ADO’20. Hij doelt op Michel Kunnen, die namens de vereniging hem naar voren schoof als kandidaat voor de verkiezing “IJmonder van het jaar 2016”. Winnaar werd hij niet, maar een eervolle tweede plaats mag zeker niet onvermeld blijven.
Piet weet ook niet 1-2-3 om verbeterpunten voor zijn cluppie te noemen. Hij heeft geen internet en WhatsApp, dus dan lees je de goede en de minder goede nieuwtjes/discussies ook niet. Hij is van mening dat het allemaal prima gaat en dat wil hij graag nog heel lang zo (vol)houden. Hij heeft met niemand ruzie, geniet van zijn vrijwilligerswerk en na afloop met een lekker biertje vindt hij het prima zo.
Deze geweldige en enthousiaste vrijwilliger heeft ook weer een nieuwe vrijwilligster aangewezen, maar wie dan de gelukkige is? Dat lezen jullie eind januari.

Jos Beerse, voorzitter

De vrijwilliger van de maand wordt mede mogelijk gemaakt doorDelen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!