De vrijwilliger van de maand april

28 april 2018 19:30


Rob Meijland is de vrijwilliger van de maand april. Rob is voorgedragen door zijn voorgangster Eva van der Jagt met als onderbouwing: “Ik weet niet wat hij allemaal doet, maar ik zie hem bij ADO overal!” En dat klopt, Rob is met alles en nog wat bezig, hoewel het regelen van alle wedstrijden als wedstrijdsecretaris wel zijn grootste klus is op dit moment.

Rob is zo'n 'n 30 jaar geleden (hij wordt 8 mei 50 jaar!) begonnen met het vrijwilligerswerk bij ADO'20. Samen met de helaas te vroeg overleden Marco van Esch gingen ze samen jeugdteams begeleiden en waren ze scheidsrechter bij jeugdwedstrijden. “Als je 20 jaar bent, kun je toch niet alleen op de bank liggen en toekijken!” gaf Rob aan als reden. Hij vindt dat je wat doen moet voor de maatschappij en dat zit vast in de genen bij de Meijlandjes. Ook zijn zoon is nu al scheidsrechter bij jeugdwedstrijden.
Het kampioenschap van ADO 1 vorig jaar bij SJC is een van de hoogtepunten tot nu toe. Eerst samen met de kantineploeg naar Noordwijk en daarna als ploeg actief achter de bar: prachtig, het was een en al gezelligheid. Maar er zijn volgens Rob nog meer hoogtepunten. Bij één daarvan komt ook weer Marco van Esch om de hoek kijken. Dat waren vooral de toernooien, die ze samen en met anderen organiseerden met als top de zeer gezellige en geslaagde toernooien in Landgraaf.
Grote verbeterpunten binnen ADO heeft Rob niet echt. Wel zou hij het toejuichen als er weer meer thuistoernooien op sportpark De Vlotter zouden komen. Hij realiseert zich echter ook dat het steeds lastiger wordt. Je moet allereerst vrijwilligers hebben die de organisatietaak op zich willen nemen. Daarnaast wordt het een steeds groter probleem dat als je de organisatie rond hebt op het laatste moment, soms zelfs op de dag van het toernooi zelf, sommige verenigingen afzeggen.
Een ander verbeterpunt vindt Rob is dat er bij diverse leden een te kort aan plichtbesef is. Ben je lid van een vereniging dan houdt dat niet op bij je contributiebetaling. Je moet jezelf ook de vraag durven stellen wat je verder voor de vereniging zou kunnen betekenen.
Toe te voegen heeft Rob niet ook echt veel. Hij hoopt wel op een geslaagd eeuwfeest van onze vereniging in 2020 en mogelijk ook dat de kantine, na de verbetering van het ophangen van de lampen, hier en daar nog gezelliger gemaakt kan worden.
Wie de volgende vrijwilligster van de maand wordt? Ik weet ik echt niet. Rob ook nog niet. Hij liet alleen los dat hij daarover eens goed zou gaan nadenken.

Jos Beerse, voorzitter

De vrijwilliger van de maand wordt mede mogelijk gemaakt door

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!