ADO'20 ZA1, DE KAMPIOENEN!

20 april 2019 18:45

ADO’20 - De Kennemers 2-1 (2-1)
De mannen van ADO’20 Za1 waren al vroeg aanwezig op de club! Spanning was van de gezichten af te lezen. Helaas was er een klein smetje in de voorbereiding gekomen. De fakkels die vooraf waren geregeld mochten niet aangestoken worden. Dit kon toch de pret echter niet drukken. Vooraf waren er natuurlijk de verschillende scenario’s doorgenomen. Allemaal leuk en aardig natuurlijk, maar laat het gewoon maar zien!.

In de 2e minuut kreeg ADO de deksel al op de neus. De Kennemers sneed dwars door het midden van de ADO defensie en de Beverwijkse spits schoot koelbloedig raak, 0-1 dus. ADO was licht aangeslagen. Desondanks kwam De Kennemers sinds deze goal niet meer op de helft van ADO. Eindelijk kwam in de 18e minuut het verlossende antwoord: Jurre Fatels gaf de bal goed mee aan Levi Dam. Die legde hem goed terug op de penaltystip waardoor Ramon van der Helm hem koelbloedig in het lege doel kon schieten (1-1). Wat een opluchting! ADO kreeg meer en meer het heft in handen en dat werd zich in de 30e minuut dan ook uitbetaald. De bal viel een beetje stil in het 16 meter-gebied, vervolgens kwam de bal bij Jan Welboren die met een listig balletje Ramon van der Helm alle ruimte gaf. Ramon twijfelde niet en schoot raak in de verre hoek (2-1 dus!). De vraag was of ADO nou eindelijk alle schroom van zich zou afgooien? De eerste helft kabbelde voort zonder echt grote kansen voor beide ploegen. ADO bleef hard werken en de stugge Wijkse formatie hield de verdediging goed gesloten. Vlak voor tijd waren er nog 2 grote kansen voor ADO. Jan Welboren legde de bal goed klaar voor wie anders dan Ramon van der Helm maar de keeper keerde de bal knap via een corner. Daaruit volgde de tweede kans. Levi Dam ving de afvallende bal op en schoot hard op de goal, de bal ging richting kruising maar door knap keeperswerk werd het vlak voor de pauze geen 3-1.
Beide ploegen waren koud de kleedkamer uit en de eerste ADO-kans was alweer een feit. Na een afgeslagen corner viel de bal voor de voeten van Mats van der Zon en kwam daarna via, via ook nog eens bij Mick Fatels. Helaas werd de inzet op de doellijn gered. Amper 10 minuutjes later punterde Jan Welboren rakelings over. De tweede helft verliep daarna stroef met weinig momenten van opwinding. ADO speelde de bal op een zakelijke manier de bal rond en maakte niet echt meer aanstalten om de wedstrijd definitief op slot te zetten. Het bleef dus bij 2-1 en dat was nog ruimschoots voldoende voor de titel. Zelfs een gelijkspel zou voldoende zin geweest om de kampioensschaal te kunnen tonen aan het Heemskerkse publiek. In de 90e minuut was Jan Welboren nog dichtbij een goal en had daarmee een einde kunnen maken aan alle onzekerheid. Dat recht bleef nu voorbehouden aan de scheidsrechter want die floot voor het laatste en verlossende fluitsignaal!
Spelers en trainers kwamen van de bank af en het feest kon dus nu echt beginnen! Flessen champagne werd open geknald, het bier vloeide en uiteraard werd en bleef het heeel maar dan ook heeeeeeeel lang gezellig op ons sportpark!!
Wat een knappe prestatie van onze nieuwe zaterdag ploeg!